হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ করোর ১৩৭.৬৭ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ১৫ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৩৯% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬,৫৬৩ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৮২,২৬৭) অসি হৌজিক্কী ওইনা নুমিৎ ৫৭২দা খ্বায়দগী নেম্বনি
হৌখিবা নুমিৎ ৩৬দগী চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৬০%) অসি ১%দগী তাখি
20 DEC 2021 9:47AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ১৫,৮২,০৭৯ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৩৭.৬৭ (১,৩৭,৬৭,২০,৩৫৯) হেনখ্রে। মসি সেসন ১,৪৪,৯১,১২৩গী খুত্থাংদা ফংবা ঙমখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৬,২৬১
২শুবা দোজ
৯৬,৪৫,৯৯৬
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮৩,৯৭৩
২শুবা দোজ
১,৬৭,৭২,০৪৩
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৮,৬৮,৭৯,৪৫৯
২শুবা দোজ
২৯,৩৭,৫৯,০১৭
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৯,১৫,৯৫,৯৭৮
২শুবা দোজ
১৪,০০,৬৬,২৫১
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৯৭,১৫,১৫০
২শুবা দোজ
৮,৯৫,১৬,২৩১
অপুনবা
১,৩৭,৬৭,২০,৩৫৯
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৬,৫৬৩ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৪১,৮৭,০১৭দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৯% দা লৈদুনা ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৫৩ অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ১৫,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬,৫৬৩ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৮২,২৬৭ ওইরি। নুমিৎ ৫৭২গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২৪% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ৮,৭৭,০৫৫তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৬.৫১ (৬৬,৫১,১২,৫৮০) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৬০%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৩৬ নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৮৬%দা লৈরিহৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৭৭দা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১১২নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 137.67 Cr
More than 15 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.39% is highest since March 2020
6,563 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently(82,267) is lowest in 572 days
Weekly Positivity Rate (0.60%) less than 1% for last 36 days
20 DEC 2021 9:47AM by PIB Delhi
With the administration of 15,82,079 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 137.67 Cr (1,37,67,20,359) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,44,91,123 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,86,261
2nd Dose
96,45,996
FLWs
1st Dose
1,83,83,973
2nd Dose
1,67,72,043
Age Group 18-44 years
1st Dose
48,68,79,459
2nd Dose
29,37,59,017
Age Group 45-59 years
1st Dose
19,15,95,978
2nd Dose
14,00,66,251
Over 60 years
1st Dose
11,97,15,150
2nd Dose
8,95,16,231
Total
1,37,67,20,359
The recovery of 8,077 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,41,87,017.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.39%,highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 15,000 Daily New Cases that is being reported for last 53days now.
6,563 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseloadis presently at 82,267. This is lowest in 572 days. Active cases constitute 0.24% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 8,77,055tests being conducted. India has so far conducted over 66.51 Cr (66,51,12,580) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.60% remains less than 1% for the last 36 days now. The Daily Positivity rate reported to be0.75%. The daily Positivity rate has remained below 2% for last 77 days and below 3% for 112consecutive days now.