Prime Minister's Office
PM hosts roundtable interaction with representatives of Venture Capital and Private Equity Funds
Interaction in line with constant endeavour of PM to boost Ease of Doing Business in India
Meeting reflects personal interaction by PM with industry leaders ahead of next Budget
Fund representatives praise PM’s leadership saying it has been prime driving force behind the massive boost to the investment climate in the country
Hail PM as the StartUp Prime Minister
17 DEC 2021 8:24PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi hosted a roundtable interaction with representatives of Venture Capital and Private Equity Funds at Lok Kalyan Marg today.
It has been the constant endeavour of the Prime Minister to boost the investment climate of the country. Over the past seven years, the government has undertaken multiple key initiatives in this regard. The discussion in the meeting happened on similar lines, while also illustrating how the Prime Minister is interacting personally with industry leaders to gather inputs ahead of the next budget.
Prime Minister sought suggestions towards improving Ease of Doing Business in India, attracting more capital and furthering the reform process in the country. He appreciated the practical suggestions received from the representatives and said the government is committed towards working to resolve the issues and challenges highlighted. He discussed the efforts undertaken by the government to bring in more reforms, future potential of initiatives like PM GatiShakti, and steps taken to reduce the unnecessary compliance burden. He also mentioned the innovation happening in India at the grassroot level and the boost to the startup ecosystem.
The Venture Capital and Private Equity Fund representatives praised the Prime Minister for his leadership which has been a prime driving force behind the massive boost to the investment climate in the country. Praising the initiatives taken to boost the Startup ecosystem in the country, Mr. Siddarth Pai termed the Prime Minister as the ‘Startup Prime Minister’.
The Venture Capital and Private Equity Fund representatives also talked about the entrepreneurial potential of the country, and how it can be leveraged so that our startups can attain global scale. Mr. Prashant Prakash highlighted the opportunities that are present in the Agri startups. Mr. Rajan Anandan suggested working towards making India the global hub in education by leveraging technology. Mr. Shantanu Nalavadi praised the reforms undertaken by the country in the last 7 years especially the step to set up the Insolvency and Bankruptcy Code (IBC). Mr. Amit Dalmia said that India is among the best performing geographies for the Blackstone (funds) globally. Mr. Vipul Roongta praised the policy initiatives that have been taken by the government, in the Housing sector especially in the Affordable housing segment. The representatives also discussed the opportunities that are emerging because of India's exemplary climate commitments including the ones in the sphere of energy transitions. They also gave inputs about areas like FinTech and Financial Management, Software as a Service (Saas) etc. They also praised the Prime Minister’s vision of making India a 5 trillion economy.
The interaction was attended by Mr. Prashant Prakash from Accel, Mr. Rajan Anandan from Sequoia, Mr. Gopal Srinivasan from TVS Capitals, Ms Renuka Ramnath from Multiples, Mr. Munish Verma from Softbank, Mr. Sandeep Naik from General Atlantic, Mr. Manish Kejriwal from Kedaara Capital, Mr. Ashley Menezes from Chrys, Mr. Srini Sriniwasan from Kotak Alternate Assets, Mr. Shantanu Nalavadi from India Resurgent, Mr. Siddarth Pai from 3one4, Mr. Vineet Rai from Aavishkar, Ms Shweta Jalan from Advent, Mr. Amit Dalmia from Blackstone, Mr. Vipul Roongta from HDFC, Mr. Ankur Gupta from Brookfield, Mr. Mukul Arora from Elevation, Mr. Sehraj Singh from Prosus, Mr. Ranjit Shah from Gaja Capital, Mr. Sunil Goyal from Yournest and Mr. Padmanabh Sinha from NIIF. Union Finance Minister, MoS Finance, Officials of PMO and Finance Ministry were also present in the interaction.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভেঞ্চাৰ কেপিটেল আৰু প্ৰাইভেট ইকুইটী ফাণ্ডৰ প্ৰতিনিধিৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে
ই ভাৰতত ঈজ অফ ডুইং বিজনেছক উদগণি দিয়াৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নিৰন্তৰ প্ৰয়াসৰ অংশ
পৰৱৰ্তী বাজেটৰ পূৰ্বে এই বৈঠক হৈছে উদ্যোগ জগতৰ প্ৰতিনিধিৰ পৰা ইনপুট ল'বলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ব্যক্তিগত বাৰ্তালাপ
ফাণ্ড প্ৰতিনিধিবৰ্গই প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্বৰ প্ৰশংসা কৰি কয় যে ই দেশত বিনিয়োগৰ পৰিৱেশক ব্যাপক হাৰত উদগণি দিয়াৰ অন্তৰালত প্ৰধান অনুপ্ৰেৰণা
'ষ্টাৰ্টআপ প্ৰাইম মিনিষ্টাৰ' আখ্যাৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীক প্ৰশংসা
17 DEC 2021 8:24PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি লোক কল্যাণ মাৰ্গত ভেঞ্চাৰ কেপিটেল আৰু প্ৰাইভেট ইকুইটী ফাণ্ডৰ প্ৰতিনিধিসকলৰ সৈতে এক ঘূৰণীয়া মেজমেলৰ আয়োজন কৰে।
দেশত বিনিয়োগৰ পৰিৱেশক উদগণি দিবলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নিৰন্তৰ প্ৰয়াস কৰি আছে। যোৱা সাত বছৰত চৰকাৰৰ তৰফৰ পৰা এই সন্দৰ্ভত কেইবাটাও গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰা হৈছে। এই ক্ৰমতে এই বৈঠকৰ আয়োজন কৰা হয় আৰু ই দেখুৱাইছে যে কেনেকৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পৰৱৰ্তী বাজেটৰ পূৰ্বে ইনপুট একত্ৰিত কৰিবলৈ উদ্যোগ জগতৰ প্ৰতিনিধিসকলৰ সৈতে ব্যক্তিগতভাৱে বাৰ্তালাপ কৰি আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতত ঈজ অফ ডুইং বিজনেছত সংশোধন, অধিক পুঁজি আকৰ্ষণ কৰা আৰু দেশত সংশোধন প্ৰক্ৰিয়া আগবঢ়াই নিবলৈ পৰামৰ্শ বিচাৰে। তেওঁ প্ৰতিনিধিসকলৰ পৰা পোৱা ব্যৱহাৰিক পৰামৰ্শাৱলীৰ প্ৰশংসা কৰে আৰু কয় যে চৰকাৰে সন্মুখত ৰখা বিষয়বিলাক আৰু প্ৰত্যাহ্বানৰ সমাধান কৰাৰ দিশত কাম কৰিবলৈ সংকল্পবদ্ধ। তেওঁ আৰু অধিক সংশোধনৰ বাবে চৰকাৰৰ দ্বাৰা কৰা প্ৰয়াস, পিএম গতিশক্তিৰ দৰে পদক্ষেপৰ ভৱিষ্যতৰ সম্ভাৱনা আৰু অনাৱশ্যকীয় বোজা কম কৰিবলৈ গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপৰ ওপৰত আলোচনা কৰে। তেওঁ ভাৰতত তৃণমূল স্তৰত হৈ থকা নৱোন্মেষণ আৰু ষ্টাৰ্টআপ ইক'ছিষ্টেমক উদগণি দিয়াৰো উল্লেখ কৰে।
ভেঞ্চাৰ কেপিটেল আৰু প্ৰাইভেট ইকুইটী ফাণ্ডৰ প্ৰতিনিধিসকলে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্ব দিয়াৰ ক্ষমতাৰ প্ৰশংসা কৰে, যি দেশত বিনিয়োগৰ পৰিৱেশক ব্যাপক হাৰত উদগণি দিয়াৰ অন্তৰালত প্ৰধান অনুপ্ৰেৰণা হৈছে। দেশত ষ্টাৰ্টআপ ইক'ছিষ্টেমক উদগণি দিবলৈ কৰা পদক্ষেপৰ প্ৰশংসা কৰি, শ্ৰী সিদ্ধাৰ্থ পঈয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীক 'ষ্টাৰ্টআপ প্ৰধানমন্ত্ৰী' বুলি সম্বোধন কৰে।
ভেঞ্চাৰ কেপিটেল আৰু প্ৰাইভেট ইকুইটী ফাণ্ডৰ প্ৰতিনিধিসকলে দেশৰ উদ্যমশীলতা ক্ষমতাৰ বিষয়েও কথা পাতে, আৰু কেনেকৈ ইয়াৰ লাভ অৰ্জন কৰিব পাৰি যাৰ জৰিয়তে আমাৰ ষ্টাৰ্টআপবিলাক বৈশ্বিক স্তৰত পাবগৈ পাৰে। শ্ৰী প্ৰশান্ত প্ৰকাশে কৃষি ষ্টাৰ্টআপবিলাকত থকা সুযোগসমূহৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। শ্ৰী ৰাজন আনন্দনে পৰামৰ্শ দিয়ে যে প্ৰযুক্তিৰ সুবিধা লৈ ভাৰতক শিক্ষাৰ বৈশ্বিক কেন্দ্ৰ কৰি তোলাৰ দিশত কাম কৰিব লাগে। শ্ৰী শান্তনু নলৱাড়ীয়ে যোৱা সাত বছৰত দেশত কৰা সংশোধনবিলাক বিশেষকৈ দেউলীয়া আৰু দেউলীয়া অৱস্থা সংহিতা (আইবিচি)ৰ প্ৰতিষ্ঠাৰ পদক্ষেপৰ প্ৰশংসা কৰে। শ্ৰী অমিত ডালমিয়াই কয় যে ভাৰতে বিশ্বজুৰি ব্লেকষ্টোন (ফাণ্ড)ৰ বাবে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ প্ৰদৰ্শন কৰা ভৌগোলিক ক্ষেত্ৰসমূহৰ অন্যতম। শ্ৰী বিপুল ৰুংগটাই আৱাস ক্ষেত্ৰত বিশেষকৈ ভাৰাঘৰক লৈ চৰকাৰৰ দ্বাৰা কৰা নীতিগত পদক্ষেপৰ প্ৰশংসা কৰে। প্ৰতিনিধিসকলে সেই সুযোগবিলাকৰ ওপৰতো আলোচনা কৰে, যি শক্তি সংক্ৰমণৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ আদৰ্শ জলবায়ু সংকল্পবদ্ধতাৰ বাবে উত্থান হৈছে। তেওঁ ফিনটেক আৰু বিত্তীয় প্ৰবন্ধন, এটা সেৱা হিচাপে ছফ্টৱেৰ (এছএএএছ) আদিৰ দৰে ক্ষেত্ৰসমূহৰ বিষয়েও ইনপুট দিয়ে। তেওঁ ভাৰতক ৫ ট্ৰিলিয়ন অৰ্থনৈতিক ব্যৱস্থা গঢ়ি তোলাৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভিজনৰো প্ৰশংসা কৰে।
এই বাৰ্তালাপত এক্সেলৰ পৰা শ্ৰী প্ৰশান্ত প্ৰকাশ, ছেকৱায়াৰ পৰা ৰাজন আনন্দন, টিভিএছ কেপিটেলছৰ পৰা গোপাল শ্ৰীনিৱাসন, মাল্টিপ্লাছৰ পৰা ৰেণুকা ৰামনাথ, ছফ্টবেংকৰ পৰা মুনীশ বাৰ্মা, জেনেৰেল আটলাণ্টিকৰ পৰা সন্দীপ নাইক, কেদাৰ কেপিটেলৰ পৰা মনীষ কেজৰিৱাল, ক্ৰিছৰ পৰা এছলে মেনেজেছ, কোটক অল্টাৰনেট এছেটছৰ পৰা শ্ৰীনী শ্ৰীনিৱাসন, ইণ্ডিয়া ৰিছৰ্জেণ্টৰ পৰা শান্তনু নলৱাড়ী, থ্ৰীৱানফ'ৰৰ পৰা সিদ্ধাৰ্থ পঈ, আৱিষ্কাৰৰ পৰা বিনীত ৰায়, এডভেণ্টৰ পৰা শ্বেতা জালান, ব্লেকষ্টোনৰ পৰা অমিত ডালমিয়া, এইচডিএফচিৰ পৰা বিপুল ৰুংগটা, ব্ৰুকফিল্ডৰ পৰা অংকুৰ গুপ্তা, এলিভেচনৰ পৰা মুকুল অৰোৰা, প্ৰছেছৰ পৰা সহৰাজ সিংহ, গাজা কেপিটেলৰ পৰা ৰঞ্জিত শাহ, য়ৰনেষ্টৰ পৰা সুনীল গোয়েল, এনআইআইএফৰ পৰা পদ্মনাভ সিনহাই ভাগ লয়। এই সময়ত কেন্দ্ৰীয় বিত্ত মন্ত্ৰী, বিত্ত ৰাজ্য মন্ত্ৰী, পিএমঅ' আৰু বিত্ত মন্ত্ৰালয়ৰ বিষয়াও উপস্থিত আছিল।