Cabinet
Cabinet approves Treaty between India and Poland concerning Mutual Legal Assistance in Criminal Matters
15 DEC 2021 4:05PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the Treaty on Mutual Legal Assistance in Criminal Matters between the Government of the Republic of India and the Republic of Poland with a view to enhance capability and effectiveness of both countries in investigation and prosecution of crimes, including crimes related to terrorism through mutual legal assistance.
Benefits:
The Treaty aims to enhance effectiveness of both the countries in investigation and prosecution of crime, through cooperation and mutual legal assistance in criminal matters. In the context of transnational crime and its linkages to terrorism, the proposed Treaty will provide a broad legal framework for bilateral cooperation with Poland in investigation and prosecution of crime as well as in tracing, restrain and confiscation of proceeds and instruments of crime as well as the funds meant to finance terrorist acts.
After signing and ratification of the Treaty, suitable Gazette Notifications will be issued under the relevant provisions of Cr.P.C. 1973 to give effect to the provisions of the Treaty in India. The Gazette notification is accessible to general public outside the Government domain and it will provide increased awareness and transparency on mutual cooperation between India and Poland in the field of mutual legal assistance in criminal matters.
It will increase effectiveness of India in tackling criminal activities involving Poland. Once in operation, the Treaty will be instrumental in gaining better inputs and insights in the modus operandi of organized criminals and terrorists. These in turn can be used to fine tune policy decisions in the field of internal security.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা ভারত অমসুং পোলেন্দগী মরক্তা ক্রিমিনেল মেত্তরশিংদা নাকল অনিগী ওইবা লিগেলগী তেংবাং পীনবগা মরী লৈনবা ত্রীতী অয়াবা পীখ্রে
15 DEC 2021 4:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সভাপতি ওইদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা নাকল অনিগী ওইবা লিগেলগী তেংবাং পীনবগী খুত্থাংদা তেরোরিজমগা মরী লৈনবা ক্রাইমশিং য়াওনা ক্রাইমশিং ইনবেস্তিগেসন অমসুং প্রোসিক্যুসন তৌবদা রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়া অমদি রিপব্লিক ওফ পোলেন্দগী কেপাবিলিতী অমদি ইফেক্তিব ওইবগী চাং হেনগৎহন্নবগী মীৎ য়েংদা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা ক্রাইমিনেল মেত্তরশিংদা মুচুএল লিগেল এসিস্তেন্স পীননবা ত্রীতী অয়াবা পীখ্রে৷
কান্নবশিং:
ত্রীতী অসিনা ক্রিমিনেল মেত্তরশিংদা কোওপরেসন অমদি মুচুএল লিগেল এসিস্তেন্স পীনদুনা ক্রাইমবু ইনবেস্তিগেসন অমদি প্রোসিক্যুসন তৌবদা লৈবাক অনিমক ইফেক্সিব ওইবগী চাং হেনগৎহন্নবা মীৎয়েং থম্লি৷ ত্রান্সনেস্নেল ক্রাইম অমদি তেরোরিজমদা লৈরিবা মদুগী লিঙ্কেজশিং অদু য়েংলগা, ক্রাইমগী ইন্সত্রুমেন্তশিং অমসুং প্রোসীদশিং ত্রেসিং তৌবা, য়েংশিনবা অমসুং তেরোরিস্তশিংদা শেল থাদরিবা ফন্দশিং অসি থিংজিন্দুনা ক্রাইম ইনবেস্তিগেসন অমদি প্রোসিক্যুসন তৌবদা পোলেন্দগা লোইননা বাইলেতরেল কোওপরেসন পীননবা ত্রীতী অসিনা পাক-চাওরবা লিগেল ফ্রেমৱার্ক অমা ফংহল্লগনি৷
ত্রীতী অসি শহি অমদি অয়াবা পীরবা মতুংদা, ভারত্তা ত্রীতী অসিগী প্রোভিজনশিংদা শাফু পীনবা সি.আর. পি.সি. ১৯৭৩গী মরী লৈনবা প্রোভিজনশিংগী মখাদা চুনবা গেজেৎ নোতিফিকেসনশিং ফোংলগনি৷ গেজেৎ নোতিফিকেসন অসি গভর্মেন্ত দোমেনগী মপান্দা লৈরিবা জেনেরেল পব্লিক্তা য়ৌহনবা ঙমগনি অমদি মসিনা ক্রিমিনেল মেত্তরশিংদা মুচুএল লিগেল এসিস্তেন্সকী ফিল্দদা ভারত অমসুং পোলেন্দগী মরক্তা মুচুএল কোওপরেসন পীনবদা হেন্না ত্রান্সপরেন্সী লৈহল্লগনি অমদি এৱার্নেস হেন্না পীবা ঙমহল্লগনি৷
পোলেন্দ য়াওনা ক্রিমিনেল এক্তিবিতীশিং থেংনবদা ভারতনা ইফেক্তিব ওইবগী চাং অদু মসিনা হেনগৎহল্লগনি৷ মতম অমদা ওপরেসনদা, ত্রীতী অসিনা ওর্গনাইজ ক্রিমিনেলশিং অমসুং তেরোরিস্তশিংগী মোদস ওপরেন্দিদা কুপথনা খঙহনবা অমদি ইনপ্যুতশিংবু নিংথিনা খঙহনবদা খুৎলাই ওইনা শিজিন্নরগনি৷ হায়রিবশিং অসি ইন্তরনেল সেক্যুরিতীগী ফিল্দদা অফবা পোলিসী ৱারেপশিং লৌবদা শিজিন্নবা য়াগনি৷