PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
07 DEC 2021 6:08PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১২৮.৭৬ কাপথোকখ্রে
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৯৫,০১৪ লৈদুনা নুমিৎ ৫৫৪নিগী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.২৭%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৩৬%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ১০,০০৪ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,৪০,৭৯,৬১২ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ৬,৮২২ লাক্লি; নুমিৎ ৫৫৮নিগী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (০.৬৩% ) ওইদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৬৪নিদা ২% মখাদা ওইরি
• হৌখিবা নুমিৎ ২৩দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ১%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (০.৭৮%)দা লৈরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৬৪.৯৪ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১২৮.৭৬ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৭৯ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৩৬% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬,৮২২ রিপোর্ত তৌরকখিবা অসি নুমিৎ ৫৫৮দা খ্বাইদগী নেম্বনি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৯৫,০১৪) অসি নুমিৎ ৫৫৪দা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ২৩ দগী চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (০.৭৮%) অসি ১%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৭৯,৩৯,০৩৮ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১২৮.৭৬ (১,২৮,৭৬,১০,৫৯০) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,৩৪,২৩,৬৬৮গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৪,৭৭৩
২শুবা দোজ
৯৫,৫৬,০৪৬
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮১,৫৫৩
২শুবা দোজ
১,৬৬,০৮,৮৭২
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৬,৯৩,১৭,১০৬
২শুবা দোজ
২৪,৮৫,৭৮,১৬৫
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৮,৭৩,৫৩,১৩১
২শুবা দোজ
১২,৭৪,১৭,৪৪৫
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৭২,৪৫,৩৫৯
২শুবা দোজ
৮,২৭,৬৮,১৪০
অপুনবা
১,২৮,৭৬,১০,৫৯০
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১০,০০৪ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৪০,৭৯,৬১২দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৬%তা লৈরি, মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১৬৩নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬,৮২২ রিপোর্ত তৌরকখি। মসি নুমিৎ ৫৫৮দা খ্বাইদগী নেম্বনি।
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক্কী ওইনা ৯৫,০১৪ লৈদুনা নুমিৎ ৫৫৪দা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২৭% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী মখা তানা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১০,৭৯,৩৮৪ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৪.৯৪ (৬৪,৯৪,৪৭,০১৪) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৭৮%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ২৩ নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৬৩%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৬৪নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ৯৯নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1778689
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১৩৯ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ২০.১৩ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। নেসনৱাইদ কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দা হৌখি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সলাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসি ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ ১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(দিসেম্বর ০৭, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,৩৯,০৬,৬০,৭৯০
হৌজিক লৈরিবা
২০,১৩,৩৮,৫২৬
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৩৯ (১,৩৯,০৬,৬০,৭৯০) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ২০.১৩ (২০,১৩,৩৮,৫২৬) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1778680
তোঙান-তোঙানবা লাইচৎশিং থেংনবা ঙম্নবগীদমক্তা দাক্তর অমসুং পেরা-মেদিকেল স্তাফশিংদা অখন্নবা ত্রেনিং পীখ্রে
ভারত সরকারনা কোবিদ-১৯গী ত্রেনিং অমসুং কেপাসিতী বিলদিং তৌবা য়াহন্নবগীদমক্তা খোঙথাং কয়া পমা পয়খৎখ্রে। কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তোঙানবা হীরম কয়াগী মতাংদা দাক্তর, নর্স অমসুং মরী লৈনবা হেল্থেকয়র প্রোফেস্নেল অমসুং ভলন্তিয়রশিংদা ভর্চুএল ত্রেনিং য়াওবা ত্রেনিং কয়া অমা পীখ্রে। ভারত সরকারনা মীওই কয়াদা ত্রেনিং পীনবগীদমক্তা আই.জি.ও.তি. (ইন্তিগ্রেতেদ গবর্নমেন্ত ওনলাইন ত্রেনিং) প্লেৎফোর্ম শিজিন্নখি। কোবিদ-১৯ হেক হৌরকপদগী হৌনা লৈবাক শিনবা থুংবগী অখন্নবা য়ুজর চাউরাকপা লাখ ১৪না প্লেৎফোর্ম অসিদা রেজিস্তর তৌরকখি অমসুং তোঙানবা কোর্সশিংদা মীওই লাখ ২৯.২৯না মিং চন্নখিবগী ফিভম উবা ফংখি। মসিগী অহেনবা ওইনা, হকশেলগী ৱর্কফোর্স লাখ ৮০ হেনবদা রাজ্য সরকারগী খুত্থাংদা কোবিদকা মরী লৈনবা হীরমশিংদা ত্রেনিং পীখি। হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয় অমসুং এমস (নই-দিল্লী), নিমহান্স, পি.জি.আই.এম.ই.আর., জে.আই.পি.এম.ই.আর.নচিংবা ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা ইন্সতিত্যুৎ কয়ানা কোবিদকী তোঙানবা হীরমশিংদা ৱেবিনার অমসুং ত্যুতোরিএল কয়া অমসু অপলোদ তৌখি অমসুং মসিবু মীওই করোর ২.৩৩না য়েংনখি।
নেস্নেল মেদিকেল কম্মিসন্না (এন.এম.সি.)না পাউদম্বগী মতুং ইন্না, লাইচৎ শেন্নবগী থৌওংবু এম.বি.বি.এস.কী করিকলমদা য়াওহনবগী মতাংদা থবক অমা মাই পাক্না পাংথোকপা ঙম্বগী থৌওংদা য়ুম্ফম ওইবা মোদ্যুল অমা হান্না লৈরম্বা মেদিকেল কাউন্সিল ওফ ইন্দিয়াগী বোর্দ ওফ গবর্নরনা (বি.ও.জি.-এম.সি.আই.) ওগস্ত ২০দা হৌদোকখি।
ৱাফম অসি হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, দাঃ ভারতী প্রবিন পৱারনা অইবা পাউখুম ওইনা রাজ্য সভাদা ঙসি ফোংদোকখিবনি।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1778830
কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎকী রিসর্জেন্স অমা হেক্তদগী লাক্লিবা থ্রেত হন্থহন্নবা খোংথাংশিং লৌখৎলে
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ত্রাজেক্তরীগী রিসর্জেন্স অমা হেক্তদগী লাকপা ইম্পেক্ত অদুদগী ঙাকথোক্নবা অমদি হন্থনবা কোবিদ -১৯গী ভেক্সিন কাপথোকপা, কোবিদকা চুনরবা শাজৎ চৎপা, তেস্ত-ত্রেক-ত্রীতকী স্ত্রাতিজী মঙা অসি চেকশিন্না চৎনহন্দুনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী ফিভম অসি কুপ্না য়েংশিন্নবা ভারত সরকারনা লৈপ্পা লৈতনা হোৎনরি৷
সার্স-কোব-২গী ভেরিয়েন্ত স্ত্রেনশিংগী ইবোলুসন অসি ত্রেক তৌনবা অমদি জিনোমিক সিক্বেন্সিংগীদমক ভারত সরকারনা ইন্দিয়ন সার্স-কোব-২ জিনোমিক সর্ভিলেন্স কনসোর্তিয়ম(ইন্সাকোগ) অমসু শেমগৎখ্রে৷
কোবিদ-১৯ অমদি অতোপ্পা পব্লিক হেল্থ ইমর্জেন্সীশিংগীদমক শেম-শাদুনা লৈনবা অমদি রেস্পোন্স কেপাসিতীশিং হেন্না পীনবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা মতেং পীরি৷ তেক্নিকেল গাইদেন্স পীনবা অমদি মখাতানা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা, কোবিদ-১৯ থেংননবা দ্রগশিং অমদি মেদিকেল ওক্সিজেন সপ্লাই য়াওনা মরু ওইবা লোজিস্তিকশিং ফংহন্নবা সরকারনা তোঙান তোঙানবা ইনিসিয়েতিবশিং লৌখৎখ্রে৷ ইন্তরবেন্সনগী মরু ওইবা এরিয়াশিংগী মনুং চল্লিবা খরা অদুদি:
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা গাইদলাইনশিং/এদভাইজরীশিং/এস.ও.পি. ১৫০ হেন্না পীখ্রে৷
নৌনা থোক্লক্লিবা সাইন্তিফিক ইবিদেন্সকা লোইননা কোবিদ-১৯গী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তগী গাইদলাইনশিং পাক-শন্না সর্কুলেত তৌখি৷
কোবিদ-১৯গা মরী লৈননা অঙাংশিং অমসুং ইনখৎলক্লিবা নহাশিংদা লৈরিবা মল্তিসিস্তেম ইনফ্লেমেতরী সিন্দ্রোম(এম.আই.এস.-সি) অমদি কোবিদ-১৯গী এক্যুইত প্রজেন্তেসনদা অঙাংশিংদা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবগী গাইদলাইনশিং ফোংদোকখ্রে৷
২০২১গী দিসেম্বর ১ ফাওবদা কোবিদ-১৯ দিতেক্ত তৌনবগী তেস্তিং লেব মশিং অসি ৩০৬২দা হেনগৎখ্রে৷
ম্যুকোমাইকোসিস্তগী হাকথোক্নবা অমদি ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তগীদমক গাইদলাইনশিং অমদি চেকলিস্তশিং রাজ্যশিং/য়ু.তি. পুম্নমক্তা চখাইখ্রে৷
দোক্তরশিংবু পোস্ত-কোবিদ কমপ্লিকেসনশিং অমদি মখোয়গী মেনেজমেন্তদা লমজিংবিনবা এক্সপর্তকা তাথোক-তাশিন তৌরবা মতুংদা এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.না পোস্ত-কোবিদ সিক্বেল মেনেজমেন্তগী কমপ্রিহেন্সিব গাইদলাইন অমা ফোংখি৷
২০২১গী দিসেম্বর থা ফাওবগী মনুংদা ইলিজিবল ওইরবা মীওই পুম্নমক অহানবা দোজ কাপথোক্নবা অমদি অনিুবা দোজ কাপ্তনৈ লৈরিবা মীওইশিংবুনা অনিশুবা দোজ কাপথোকহন্নবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা দোজ মরাং-কাইনা ফংহল্লি৷
ৱারোল অসি ঙসি রাজ্য সভাদা হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী দা. ভারতি প্রবীন পৱারনা অইবা পাউখুম অমদা ফোংদোকখিবনি৷
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1778832
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী এক্সপোর্ত
ভারতনা কোবিদ-১৯ লায়চৎ হেক হৌরকপদগী লৈবক ১৫০গী মথক্তা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা হিদাক লাংথক অমসুং অতৈ অতোপ্পা মতেং পীদুনা লাক্লি।
২০২১গী জানুৱারীদা ভেক্সিন মাইত্রী প্রোগ্রাম হেক হৌরকপদগী, ভারতনা লৈবাক ৯৪দা কোবিদ ভেক্সিন দোজ লাখ ৭২৩.৪৩৫ পীখ্রে অমসুং গ্রান্ত, কম্মর্সিএল এক্সপোর্ত নত্ত্রগা কোভাক্সকী খুৎথাংদা ২০২১গী নবেম্বরগী ২৯ ফাওবা য়ু.এন. ২গী ইন্তিতীজ পীখ্রে।
কোবিদ-১৯ লায়চৎ লান্থেংনবগী অনিশুবা ৱেব মনুংদা, লৈবাক ৫০গী মথক্তগী কোবিদকা মরী লৈনবা মচাক অমসুং হিদাক লাংথক ফংখি। মসিদা মপাল লমগী সরকারশিং, লনাইগী কম্পনীশিং, ভারতকী মপালদা লৈরিবা এসোসিএসনশিং অসিনচিংবা য়াওরি।
হেলথ অমসুং ফেমিলী ৱেলফিয়রগী রাজ্যগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দাঃ ভারতী প্রবিন পাৱরনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পাউখুম পীখিবনি।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1778837
অঙাংশিং অমসুং চহি ১৮গী মখাদা লৈবা মীওইশিংগী ভেক্সিনেসন প্রোগ্রাম
নেস্নেল এক্সপর্ত গ্রুপ ওন ভেক্সিন এদমিনিস্ত্রেসন ফোর কোবিদ (এন.ই.জি.ভি.এ.সি.) অমসুং নেস্নেল তেক্নিকেল এদভাইজরী গ্রুপ ওন ইম্ম্যুনাইজেসন (এন.তি.এ.জি.আই.)না চহি ১৮গী মখাদা লৈবা বেনিফিসরীশিংগী ভেক্সিনেসনগা মরী লৈনবা সাইন্তিফিক্কী ওইবা খুদম-চাংদমশিং খন্ননরি অমসুং নৈনরি।
ভারত সরকারনা এন.ই.জি.ভি.এ.সি.না রিকম্মেন্দ তৌবগী মতুং ইন্না প্রাইওরিতাইজ তৌরবা বেনিফিসরীশিংদা কাপ্নবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন লেম্না সপ্লাই তৌখি।
লৈবাক অসিদা পাঙথোকখিবা ফেস II অমসুং ফেস III ক্লিনিকেল ত্রাইএলগী ইন্তেরিম ক্লিনিকেল দেতাদা য়ুম্ফম ওইরগা চহি কাংলুপ ১২ অমসুং মথক্কী ওইনা নেস্নেল রিগ্যুলেতর হায়বদি দ্রগ কন্ত্রোলর জেনরেল ওফ ইন্দিয়া (দি.সি.জি.আই.)না ইমর্জেন্সী ওইবা ফীভমদা রেস্ত্রিক্তেদ য়ুজ তৌনবগী অয়াবা অসি এম/এস কেদিলা হেল্থকিয়রনা পুথোকপা সাইকোব-দি বেক্সিন্না ফংখি।
পীরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং অসি লৈবাক অসিদা চহি ১৮গী মখাদা লৈবা চহি কাংলুপকী ওইনা ক্লিনিকেল ত্রাইএলশিং চত্থরি:
এম/এস ভারত বাইওতেক্নস মশা-মউ ফবা চহু ২দগী ১৮ ফাওবদা লৈবা ভোল্যুন্তীয়রশিংদা কোভেক্সিনগী ফেস II/IIIগী ক্লিনিকেল ত্রাইএল চত্থরি অমসুং ফর্ম অসিনা নেস্নেল রিগ্যুলেতরদা ইন্তেরিল সেফতী অমসুং ইম্ম্যুনোজেনিসিতী দেতা পীশিনখ্রে।
এম/এস সিরম ইন্সতিত্যুত ওফ ইন্দিয়ানা চহি কাংলুপ >২ দগী ১৭ ফাওবগী সবজেক্ত ৯২০দা নেনোপার্তিকল বেক্সিন (লিক্বিদ) (কোভোভাক্স)কী ফেস II/IIIগী ক্লিনিকেল ত্রাইএল চত্থরি।
এম/এস বাইওলোজিকেল ই লিমিতেদনা কাংলুপ >৫ দগী <১৮ ফাওবগী সবজেক্ত ৬২৪দা সার্স-কোব-২ জেনগী আর.বি.দি.গী ফেস II/IIIগী ক্লিনিকেল ত্রাইএল চত্থরি।
এম/এস জোনসন এন্দ জোনসন প্রাইবেৎ লিমিতেদনা চহি ১২-১৭কী চহি কাংলুপ্তা এদ.২৬.কোব.২এস ভেক্সিনগী ফেস II/IIIগী ক্লিনিকেল ত্রাইএল চত্থরি (গ্লোবেল ক্লিনিকেল ত্রাইএলদা ভারত অসি ক্লিনিকেল ত্রাইএলগী মফমশিংগী মনুংদা অমা ওইরি)।
দ্রগস এন্দ কোমেস্তিক এক্ত, ১৯৪০গী মখাদা ন্যু দ্রগস এন্দ ক্লিনিকেল ত্রাইএল্স রুল্স, ২০১৯গী মতুং ইন্না নেস্নেল রিগ্যুলেতর হায়বদি দ্রগ কন্ত্রোলর জেনরেল ওফ ইন্সিয়ানা মথক্তা পীরিবা কোবিদ-১৯ বেক্সিনশিং অসিগী অয়াবা পীবা অসি ক্লিনিকেল ত্রাইএলশিং মপুং ফানা লোইশিনখিবগী অমসুং মথৌ তাবা দেতা পীশিনবগী মখা পোল্লি।
এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.গী মখাদা কোবিদ-১৯ অমসুং দেঙ্গুগুম্বা লাইনাশিং মনুং চলহনবা
কোবিদ-১৯ অমদি দেঙ্গুগুম্বা লাইনাশিং লাইয়েংবা অসি অয়ুশমান ভারত-প্রধান মন্ত্রী জন অরোগ্যা য়োজনা(এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.)গী মখাদা চল্লি৷ কোবিদ-১৯ অমদি দেঙ্গুগী অখন্নবা হেল্থ বেনিফিৎ পেকেজশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু এনেক্সর-Iদা লৈরে৷ কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবা অমদি এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.গী মখাদা লাইয়েংবগী রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং অদু এনেক্সর-IIদা লৈরে৷
এনেক্সর-I
এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.গী মখাদা কোবিদ-১৯গী অখন্নবা হেল্থ বেনিফিৎ পেকেজশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং:
সিরিএল নম্বর
পেকেজ মমিং
প্রোসিদ্যোর মমিং
কোবিদ-১৯ ইনফেক্সনগী লেবোরেতরী তেস্তশিং (পি.সি.আর.) (পেকেজ অসিগী রিইম্বর্সমেন্ত লেবেল অসি মতম মতমগী মতুং ইন্না ফোখিবা আই.সি.এম.আর. গাইদলাইনশিংগী মতুং ইল্লগনি)
কোবিদ-১৯ ইনফেক্সনগী লেবোরেতরী তেস্তশিং (পি.সি.আর.) (পেকেজ অসিগী রিইম্বর্সমেন্ত লেবেল অসি মতম মতমগী মতুং ইন্না ফোখিবা আই.সি.এম.আর. গাইদলাইনশিংগী মতুং ইল্লগনি)
কোবিদ-১৯ ইনফেক্সনগী লেবোরেতরী তেস্তশিং (পি.সি.আর.) (পেকেজ অসিগী রিইম্বর্সমেন্ত লেবেল অসি মতম মতমগী মতুং ইন্না ফোখিবা আই.সি.এম.আর. গাইদলাইনশিংগী মতুং ইল্লগনি)
কোবিদ-১৯ ইনফেক্সনগী লেবোরেতরী তেস্তশিং (পি.সি.আর.) (পেকেজ অসিগী রিইম্বর্সমেন্ত লেবেল অসি মতম মতমগী মতুং ইন্না ফোখিবা আই.সি.এম.আর. গাইদলাইনশিংগী মতুং ইল্লগনি)
কোবিদ-১৯ ইনফেক্সন লাইয়েং চত্থবা
কোবিদ-১৯ ইনফেক্সন লাইয়েং চত্থবা
এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.গী মখাদা দেঙ্গুগীদমক লৈরিবা অখন্নবা হেল্থ বেনিফিৎ পেকেজশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং:
সিরিএল নম্বর
পেকেজ মমিং
প্রোসিদ্যোর মমিং
দেঙ্গু ফিবর
দেঙ্গু ফিবর
দেঙ্গু ফিবর
দেঙ্গু হেমোর্হেগিক ফিবর
দেঙ্গু ফিবর
দেঙ্গু শোক সিন্দ্রোম
এনেক্সর-II
এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই.গী মখাদা থাংগৎলকখিবা কোবিদ-১৯ প্রি-ওথোরাইজেসন:
রাজ্য/য়ু.তি.
তেস্তিং কাউন্ত
ত্রিতমেন্ত কাউন্ত
অন্দামন অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
৩২
আন্ধ্র প্রদেশ
২,০০,৯৪৫
অসাম
৩৩২
১,০২৮
বিহার
১৪৫
২২
চান্দিগর
ছত্তিশগর
১,০৪৯
৪৩,৯৬৪
দি.এন.ঐচ. অমসুং দি.দি.
১৯
গোৱা
গুজরাত
১১,৩৫৫
হরিযানা
১৪,৮১৭
৭১৯
হিমাচল প্রদেশ
১২
৫২
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৭২৯
ঝর্খন্দ
৩০
১,৪৯৫
কর্নাতকা
১,৮২,০৭০
কেরলা
১৮,৭২৮
১,৩৩,৫৯১
মধ্য প্রদেশ
৭,৮৯১
১৮,৩৫২
মহারাস্ত্র
১,৩৫,৯০৪
১,৮২,৯৯১
মনিপুর
৭৩২
মেঘালয়
৭,৫৮৯
৩,৯৩২
মিজোরাম
৪১৬
নাগালেন্দ
-
১২
পুদুচেরী
২০
৩৪৯
পঞ্জাব
১৩
রাজস্থান
২৩,৭৬১
সিক্কিম
-
৩২
তামিল নাদু*
১৮,৫০,১৩৪
৩১,০৭৬
ত্রিপুরা
৫৪
উত্তর প্রদেশ
১,৫৭১
১,৪২১
উত্তরখন্দ
২,০৪২
২,৮০১
অপুনবা
২০,৫১,৬৯২
৮,২৯,৮২৬
খঙজিনগদবা:
* ত্রিতমেন্ত দাতা অসি ২০২১গী ওক্তোবর ২৫ ফাওবগীনি; তেস্ত তৌবগী দাতা অসিনা ২০২১গী জুনগী অহানবা চয়োল ফাওবগীনি

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
07 DEC 2021 6:08PM by PIB Delhi
• 128.76 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 95,014; lowest in 554 days
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.27%; Lowest since March 2020
• Recovery Rate currently at 98.36%; Highest since March 2020
• 10,004 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,40,79,612
• 6,822 new cases in the last 24 hours; lowest in 558 days
• Daily positivity rate (0.63%) less than 2% for last 64 days
• Weekly Positivity Rate (0.78%) less than 1% for last 23 days
• 64.94 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds128.76 Cr
More than 79 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.36%
6,822 New Cases reported in the last 24 hours is lowest in 558 days
India's Active Caseload (95,014) is lowest in 554 days
Weekly Positivity Rate (0.78%) less than 1% for last23 days
With the administration of 79,39,038 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 128.76 Cr (1,28,76,10,590) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,34,23,668 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,84,773
2nd Dose
95,56,046
FLWs
1st Dose
1,83,81,553
2nd Dose
1,66,08,872
Age Group 18-44 years
1st Dose
46,93,17,106
2nd Dose
24,85,78,165
Age Group 45-59 years
1st Dose
18,73,53,131
2nd Dose
12,74,17,445
Over 60 years
1st Dose
11,72,45,359
2nd Dose
8,27,68,140
Total
1,28,76,10,590
The recovery of 10,004 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,40,79,612.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.36%,highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 163 consecutive days now.
6,822 new cases were reported in the last 24 hours. This is lowest in 558 days.
India’s Active Caseload presentlyat 95,014 is lowest in 554 days.Active cases constitute 0.27% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 10,79,384tests being conducted. India has so far conducted over 64.94 Cr (64,94,47,014) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.78% remains less than 1% for the last 23 days now. The Daily Positivity rate reported to be 0.63%. The daily Positivity rate has remained below 2% for last 64 days and below 3% for 99 consecutive days now.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1778689
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 139 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 20.13 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 7th December, 2021)
SUPPLIED
1,39,06,60,790
BALANCE AVAILABLE
20,13,38,526
More than 139 crore (1,39,06,60,790) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 20.13Cr (20,13,38,526) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1778680
Special Training to Doctors and Para-Medical Staff in Handling Various Types of Epidemics
The Government has taken several measures to enable training and capacity building in COVID-19. Training, including virtual training, has been provided to doctors, nurses and allied healthcare professionals and volunteers regarding the relevant aspects of COVID-19. The Government of India has utilized the iGOT (Integrated Government Online Training) platform to train various personnel. Since the beginning of COVID-19, close to 14 lakh unique users across the country have registered on this platform, recording enrollment of 29.29 lakh for different course. Additionally, more than 80 lakh health workforces have been trained in COVID related topics through the State Governments. Webinars and tutorials on various COVID related subjects were also uploaded by the Ministry of Health and Family Welfare and reputed institutes like AIIMS (New Delhi), NIMHANS, PGIMER, JIPMER, etc. that recorded a viewership of 2.23 crore.
As informed by National Medical Commission (NMC), a competency-based module was introduced by the erstwhile Board of Governors,Medical Council of India (BoG-MCI) on management of pandemics in the MBBS curriculum in August, 2020.
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Dr Bharati Pravin Pawar stated this in a written reply in the Rajya Sabha today.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1778830
Measures Taken to Minimize Threat of Any Resurgence of Covid-19 Pandemic
Government of India continues to keep a close watch over COVID-19 situation in the country by strict observance of fivefold strategy of test-track-treat, Covid Appropriate behaviour and vaccination against COVID-19 to prevent and mitigate the impact of any resurgence of COVID-19 trajectory in the country.
Government of India has also established an Indian SARS-CoV-2 Genomic Surveillance Consortium (INSACOG) for genomic sequencing and tracking the evolution of variant strains of SARS-CoV-2.
Support is provided to States/UTs to enhance preparedness and response capacities against COVID-19 and other public health emergencies. Various initiatives have been taken by the Government to provide technical guidance and further strengthen health infrastructure, availability of essential logistics including drugs and medical oxygen supply to manage COVID-19. Some of the major areas of intervention include:
1. More than 150 guidelines/advisories/SoPs/plans have been provided to States/UTs.
2. Guidelines on Clinical management of COVID-19 with emerging scientific evidence widely circulated.
3. Guidelines for management of COVID-19 in children on acute presentation of COVID-19 as well as Multisystem Inflammatory Syndrome (MIS-C) in children and adolescents found temporally related to COVID-19 have been issued.
4. The number of testing labs for detection of Covid-19 has been increased to 3062 labs as on 1st December 2021.
5. Guidelines and checklists on prevention and clinical management of Mucormycosis disseminated to all States/UTs.
6. A Comprehensive Guidelines for Management of Post-Covid Sequel was issued by MoHFW after expert consultations to guide doctors on post-COVID-19 complications and their management.
Adequate doses to vaccinate all eligible 1st dose and due 2nd dose beneficiaries aged 18 years and above by December 2021 are made available to States/UTs.
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Dr Bharati Pravin Pawar stated this in a written reply in the Rajya Sabha today.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1778832
Export of Covid-19 Vaccines
India supplied COVID-19 related medical and other assistance, to over 150 countries since the beginning of COVID-19 pandemic.
Since the start of Vaccine Maitri Programme in January, 2021, India has supplied 723.435 lakh doses of COVID vaccine to 94 countries and 2 UN entities in the form of grant, commercial export or through COVAX till 29th November, 2021.
In the fight against the COVID-19 pandemic during the second wave, support in the form of COVID related equipment and medicines were received from more than 50 countries. These included supplies from foreign governments, private companies, Indian associations abroad, etc.
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Dr Bharati Pravin Pawar stated this in a written reply in the Rajya Sabha today.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1778837
Vaccination Program for Children and Under-18 Population
National Expert Group on Vaccine Administration for Covid (NEGVAC) and National Technical Advisory Group on Immunization (NTAGI) are deliberating and considering scientific evidences related to vaccination of beneficiaries aged less than 18 years.
Government of India has been supplying Covid-19 vaccines free of cost to the States/UTs for administration to prioritized beneficiaries as recommended by NEGVAC.
ZyCoV-D vaccine manufactured by M/s Cadila Healthcare has received the approval for Restricted Use in Emergency Setting by the National Regulator i.e., Drug Controller General of India (DCGI) for the age group of 12 years and above based on the interim clinical data of Phase II &Phase III clinical trial conducted in the country.
Following COVID-19 vaccines are under clinical trials in the country for age-group of less than 18 years:
1. M/s Bharat Biotech is conducting Phase II/III clinical trial of COVAXIN on Healthy Volunteers aged 2 to 18 years & firm has submitted interim safety & immunogenicity data to the National Regulator.
2. M/s Serum institute of India is conducting Phase II/III clinical trial of Nanoparticle Vaccine (Liquid) (COVOVAX) in 920 subjects of >2 to 17 years age group.
3. M/s Biological E Ltd., is conducting Phase II/III clinical trial of RBD of SARS-CoV-2 gene in 624 subjects of ≥5 to <18years age group.
4. M/s Johnson & Johnson Pvt. Ltd., is conducting Phase II/III clinical trial of Ad.26COV.2S vaccine in age group of 12-17 years (Global Clinical trial wherein India is one of the clinical trial sites).
The approval of aforementioned COVID-19 vaccines is dependent on the successful completion of clinical trials and submission of requisite data to the National Regulator i.e., Drug Controller General of India as per the requirements of New Drugs and Clinical Trials Rules, 2019 under Drugs and Cosmetics Act, 1940.
Inclusion of Diseases like Covid-19 and Dengue under AB-PMJAY
Treatment of diseases like COVID-19 and dengue is included under Ayushman Bharat –Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (AB-PMJAY). Details of specific Health Benefit Packages for COVID-19 and dengue are at Annexure-I. State-wise details of COVID-19 testing and treatment under AB-PMJAY are at Annexure-II.
Annexure-I
Details of specific Health Benefit Packages for COVID-19 under AB-PMJAY:
Sl. No.
Package Name
Procedure Name
1
Laboratory Tests for COVID-19 Infection (PCR) (Reimbursement level for this package will be as per the ICMR guidelines, issued from time to time)
Laboratory Tests for COVID-19 Infection (PCR) (Reimbursement level for this package will be as per the ICMR guidelines, issued from time to time)
2
Laboratory Tests for COVID-19 Infection (PCR) (Reimbursement level for this package will be as per the ICMR guidelines, issued from time to time)
Laboratory Tests for COVID-19 Infection (PCR) (Reimbursement level for this package will be as per the ICMR guidelines, issued from time to time)
3
Treatment of COVID-19 Infection
Treatment of COVID-19 Infection
Details of specific Health Benefit Packages for dengue under AB-PMJAY:
Sl. No.
Package Name
Procedure Name
1
Dengue Fever
Dengue Fever
2
Dengue Fever
Dengue Hemorrhagic Fever
3
Dengue Fever
Dengue Shock Syndrome
Annexure-II
COVID-19 Pre-authorization raised under AB-PMJAY:
State/UT
Testing Count
Treatment Count
Andaman and Nicobar Islands
32
7
Andhra Pradesh
2,00,945
Assam
332
1,028
Bihar
145
22
Chandigarh
3
7
Chhattisgarh
1,049
43,964
DNH and DD
19
4
Goa
1
Gujarat
11,355
Haryana
14,817
719
Himachal Pradesh
12
52
Jammu and Kashmir
4
729
Jharkhand
30
1,495
Karnataka
1,82,070
Kerala
18,728
1,33,591
Madhya Pradesh
7,891
18,352
Maharashtra
1,35,904
1,82,991
Manipur
1
732
Meghalaya
7,589
3,932
Mizoram
416
Nagaland
-
12
Puducherry
20
349
Punjab
13
Rajasthan
23,761
Sikkim
-
32
Tamil Nadu*
18,50,134
31,076
Tripura
1
54
Uttar Pradesh
1,571
1,421
Uttarakhand
2,042
2,801
Total
20,51,692
8,29,826
Note:
* Treatment data is as of 25
th October 2021; Testing data is as of 1st week of June 2021