প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দিসেম্বর ১২দা বেঙ্ক দিপোজিৎ ইন্স্যুরেন্স প্রোগ্রামদা বেঙ্কতা শেল থম্বশিংদা ৱাফম থমগদৌরি
11 DEC 2021 9:28AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিগ্যান ভবন্দা দিসেম্বর ১২গী নুমিৎ য়ুংবগী পুং ১২ তাবা মতমদা “দিপোজিতর ফর্স্তঃ লুপা লাখ ৫ ফাওবগী গেরেন্তীদ তাইম-বাউন্দ দিপোজিৎ ইন্স্যুরেন্স পেমেন্ত”কী থৌরমদা ৱা ঙাংগনি।
দিপোজিৎ ইন্স্যুরেন্সনা শেল তুংশিনবা, লেঙদবা, করেন্ত, রিকরিং দিপোজিৎনচিংবা শেল হাপচিনবা হীরম খুদিংমক কোনগনি। রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা মথৌ তৌরিবা রাজ্য, কেন্দ্র অমসুং প্রাইমরী কো-ওপরেতিব বেঙ্ক বেঙ্কশিংদা শেল হাপচিনবশিংসু মসিগী মুংদা কোনগনি। মশক থোকপা অহোংবা পুরক্কদবা শেমদোকপগী থৌওং অসিদা বেঙ্ক দিপোজিৎ ইন্স্যুরেন্স অসি লুপা লাখ ১দগী লুপা ৫দা হেনগৎখ্রে।
বেঙ্ক অমদা বেঙ্কতা শেল হাপচিনবা মীওই অমগী লুপা লাখ ৫গী দিপোজিৎ ইন্স্যুরেন্স কভরেজ লৈদুনা, মমাংগী শেনবা চহি লোইরকপদা নীংথিনা ঙাক-শেল্লবা একাউন্ত মশিংনা বেঙ্ককী অপুনবা একাউন্ত মশিংদগী মালেমগী বেঞ্চমার্ক ওইরিবা ৮০%গা চাংদম্নবদা ৯৮.১% ওইখি।
ইন্তেরিম পেমেন্তকী অহানবা শরুক অসি দিপোজিৎ ইন্স্যুরেন্স অমসুং ক্রেদিৎ গেরেন্তী কোর্পোরেসন্না আর.বি.আই.না অথিংবা থম্লিবা অর্বান কো-ওপরেতিব বেঙ্ক ১৬কী দিপীজিতরশিংদগী লাকপা ক্লেমগী মতুং ইন্না হন্দক্তা থাদোকখ্রে। লুপা লাখ ১গী মথক্তা শেল হাপচিনবা মীওইশিংগী ক্লেমগী মতুং ইন্না মখোয়গী অতোপ্পা বেঙ্ক একাউন্ততা লুপা করোর ১৩০০ হেনবা শেনফমশিং থাদোকখ্রে।
কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রী, এম.ও.এস. ফাইনান্স অমসুং আর.বি.আই. গবর্নরসু থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
PM to address depositors in a bank deposit insurance programme on 12th December
11 DEC 2021 9:28AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the function on “Depositors First: Guaranteed Time-bound Deposit Insurance Payment up to Rs. 5 Lakh” on 12th December, 2021 at 12 noon in Vigyan Bhawan.
Deposit insurance covers all deposits such as savings, fixed, current, recurring deposits, etc. in all commercial banks, functioning in India. Deposits in State, Central and Primary cooperative banks, functioning in States/Union Territories are also covered. In a path breaking reform, Bank deposit insurance cover was enhanced from Rs. 1 lakh to Rs. 5 lakh.
With deposit insurance coverage of Rs. 5 lakh per depositor per bank, the number of fully protected accounts at end of previous financial year constituted 98.1% of the total number of accounts, as against the international benchmark of 80%.
The first tranche of interim payments has been released by the Deposit Insurance and Credit Guarantee Corporation recently, against claims received from depositors of 16 Urban Cooperative Banks which are under restrictions by RBI. Payout of over Rs 1300 crore has been made to alternate bank accounts of over 1 lakh depositors against their claims.
Union Finance Minister, MoS Finance and RBI Governor will also be present on the occasion.