হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী এক্সপোর্ত
07 DEC 2021 3:49PM by PIB Imphal
ভারতনা কোবিদ-১৯ লায়চৎ হেক হৌরকপদগী লৈবক ১৫০গী মথক্তা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা হিদাক লাংথক অমসুং অতৈ অতোপ্পা মতেং পীদুনা লাক্লি।
২০২১গী জানুৱারীদা ভেক্সিন মাইত্রী প্রোগ্রাম হেক হৌরকপদগী, ভারতনা লৈবাক ৯৪দা কোবিদ ভেক্সিন দোজ লাখ ৭২৩.৪৩৫ পীখ্রে অমসুং গ্রান্ত, কম্মর্সিএল এক্সপোর্ত নত্ত্রগা কোভাক্সকী খুৎথাংদা ২০২১গী নবেম্বরগী ২৯ ফাওবা য়ু.এন. ২গী ইন্তিতীজ পীখ্রে।
কোবিদ-১৯ লায়চৎ লান্থেংনবগী অনিশুবা ৱেব মনুংদা, লৈবাক ৫০গী মথক্তগী কোবিদকা মরী লৈনবা মচাক অমসুং হিদাক লাংথক ফংখি। মসিদা মপাল লমগী সরকারশিং, লনাইগী কম্পনীশিং, ভারতকী মপালদা লৈরিবা এসোসিএসনশিং অসিনচিংবা য়াওরি।
হেলথ অমসুং ফেমিলী ৱেলফিয়রগী রাজ্যগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দাঃ ভারতী প্রবিন পাৱরনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পাউখুম পীখিবনি।

Ministry of Health and Family Welfare
Export of Covid-19 Vaccines
07 DEC 2021 3:49PM by PIB Delhi
India supplied COVID-19 related medical and other assistance, to over 150 countries since the beginning of COVID-19 pandemic.
Since the start of Vaccine Maitri Programme in January, 2021, India has supplied 723.435 lakh doses of COVID vaccine to 94 countries and 2 UN entities in the form of grant, commercial export or through COVAX till 29th November, 2021.
In the fight against the COVID-19 pandemic during the second wave, support in the form of COVID related equipment and medicines were received from more than 50 countries. These included supplies from foreign governments, private companies, Indian associations abroad, etc.
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Dr Bharati Pravin Pawar stated this in a written reply in the Rajya Sabha today.