প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
এনচিচি দিৱস উপলক্ষে এনচিচিৰ কেডেটসকলক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
এনচিচিৰ প্ৰাক্তন কেডেটসকলক এনচিচি এলামনাই এছ’চিয়েশ্যনক সমৃদ্ধ কৰিবলৈ আহ্বান
28 NOV 2021 5:12PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে এনচিচি দিৱস উপলক্ষে এনচিচিৰ কেডেটসকলক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিছে। শ্ৰী মোদীয়ে তদুপৰি সমগ্ৰ ভাৰতৰ এনচিচিৰ প্ৰাক্তন কেডেটসকলক এনচিচি এলামনাই এছ’চিয়েশ্যনক সংগঠনটোৰ কাৰ্য্যকলাপত তেওঁলোকৰ সমৰ্থন আৰু অংশগ্ৰহণেৰে সমৃদ্ধ কৰিবলৈ আহ্বান জনাইছে।
এলানি টুইটত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়;
"এনচিচি দিৱসৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিছো। "একতা আৰু নিয়মানুবৰ্তিতা"ৰ মূলমন্ত্ৰৰে উদ্বুদ্ধ হৈ, এনচিচিয়ে ভাৰতৰ যুৱ সমাজক তেওঁলোকৰ প্ৰকৃত সম্ভাৱনা উপলব্ধি কৰিবলৈ আৰু ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণত বৰঙণি যোগাবলৈ এক মহান অভিজ্ঞতা আগবঢ়াইছে। জানুৱাৰীত এই বছৰৰ এনচিচি ৰেলীত মোৰ ভাষণ ইয়াত সংলগ্ন কৰিছো।
কেইদিনমান পূৰ্বে, ঝান্সীত 'ৰাষ্ট্ৰ ৰক্ষা সমৰ্পণ পৰ্ব' ত, মই এনচিচি এলামনাই এছ’চিয়েশ্যনৰ প্ৰথম সদস্য হিচাপে পঞ্জীয়নৰে ধন্য হৈছিলো। এলামনাই এছ’চিয়েশ্যন গঠন হৈছে এনচিচিৰে জড়িত সকলোকে একত্ৰিতকৰণৰ বাবে এক প্ৰশংসনীয় প্ৰয়াস।
মই সমগ্ৰ ভাৰতৰ এনচিচিৰ প্ৰাক্তন কেডেটসকলক এনচিচি এলামনাই এছ’চিয়েশ্যনক সংগঠনটোৰ কাৰ্য্যকলাপত তেওঁলোকৰ সমৰ্থন আৰু অংশগ্ৰহণেৰে সমৃদ্ধ কৰিবলৈ আহ্বান জনাইছো। ভাৰত চৰকাৰে এনচিচিৰ অভিজ্ঞতাক আৰু অধিক প্ৰাণোচ্ছল আৰু অৰ্থপূৰ্ণ কৰি তুলিবলৈ অলেখ প্ৰচেষ্টা হাতত লৈছে।

Prime Minister's Office
PM greets NCC cadets on NCC Day
Urges NCC alumni to enrich the NCC Alumni Association
28 NOV 2021 5:12PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has greeted the NCC cadets on NCC Day. Shri Modi has also urged NCC alumni from across India to enrich the NCC Alumni Association with their support and participation in the activities of the Association.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"Greetings on NCC Day. Inspired by the motto of “Unity and Discipline”, NCC offers a great experience to the youth of India to realise their true potential and contribute to nation building. Here is my speech at this year’s NCC rally in January.
A few days back, during the 'Rashtra Raksha Samparpan Parv’ in Jhansi, I was honoured to register as the first member of the NCC Alumni Association. The formation of an Alumni Association is a commendable effort to bring together all those who have been associated with NCC.
I urge NCC alumni from across India to enrich the NCC Alumni Association with their support and participation in the activities of the Association. The Government of India has made many efforts to make the NCC experience even more vibrant and meaningful. https://t.co/CPMGLryRXX"