হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১২৫.৭৫ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৭৩.৬৭ হেন্না কাপখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৫% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৯,২১৬ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ৯৯,৯৭৬তা লৈরি
চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৮৪%) অসি হৌখিবা নুমিৎ ১৯নি অসিদা ১%দগী তানা লৈখি
03 DEC 2021 9:30AM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৭৩,৬৭,২৩০ কাপখিবগা লোইননা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১২৫.৭৫ (১,২৫,৭৫,০৫,৫১৪) হেনখ্রে। মসি সেসন ১,৩০,৬৫,৭৭৩গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৪,১১৩
২শুবা দোজ
৯৫,২১,৪৯৯
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৭৯,৬৯৩
২শুবা দোজ
১,৬৫,৪০,৬৭৮
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৬,২৮,১৪,৭৮১
২শুবা দোজ
২৩,৩৮,৭২,৩২৫
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৮,৫৭,৫০,৮৫৯
২শুবা দোজ
১২,৩৩,১৯,৮৭৬
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৬৩,১০,৮৪৭
২শুবা দোজ
৮,০৬,১০,৮৪৩
অপুনবা
১,২৫,৭৫,০৫,৫১৪
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৮,৬১২ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা) ৩,৪০,৪৫,৬৬৬তা হেনগৎহনখি
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৫%দা লৈরি‍।‍
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১৫৯নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৯,২১৬ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ৯৯,৯৭৬ ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২৯% ওইরদুনা মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী তাবা ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১১,৫৭,১৫৬ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৪.৪৬ (৬৪,৪৬,৬৮,০৮২)গী মথক্তা তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৮৪% দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১৯নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৮০%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৬০নি অসিদা মসি ২%গী মখাদা লৈরি‍ অমসুং হৌখিবা নুমিৎ ৯৫নিদা ৩%দগী তানা লৈরি।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 125.75 Cr
More than 73.67 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.35%
9,216 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload stands at 99,976
Weekly Positivity Rate (0.84%) less than 1% for last 19 days
03 DEC 2021 9:30AM by PIB Delhi
With the administration of 73,67,230 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 125.75 Cr (1,25,75,05,514) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,30,65,773 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,84,113
2nd Dose
95,21,499
FLWs
1st Dose
1,83,79,693
2nd Dose
1,65,40,678
Age Group 18-44 years
1st Dose
46,28,14,781
2nd Dose
23,38,72,325
Age Group 45-59 years
1st Dose
18,57,50,859
2nd Dose
12,33,19,876
Over 60 years
1st Dose
11,63,10,847
2nd Dose
8,06,10,843
Total
1,25,75,05,514
The recovery of 8,612 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,40,45,666.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.35%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 159 consecutive days now.
9,216 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload presently stands at 99,976. Active cases constitute 0.29% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
11,57,156 tests being conducted. India has so far conducted over 64.46 Cr (64,46,68,082) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.84% remains less than 1% for the last 19 days now. The Daily Positivity rate reported to be 0.80%. The daily Positivity rate has remained below 2% for last 60 days and below 3% for 95 consecutive days now.