Ministry of Housing & Urban Affairs
Under PMAY-U, 114.06 lakh houses sanctioned, 89.36 lakh grounded and 52.55 lakh completed or delivered so far
29 NOV 2021 2:43PM by PIB Delhi
Under Pradhan Mantri Awas Yojana-Urban (PMAY-U), participating States/Union Territories (UTs) have undertaken a demand survey and assessed a demand of 112.24 lakh houses in urban areas. Against this, a total of 114.06 lakh houses have been sanctioned so far. Of the sanctioned houses, 89.36 lakh houses have been grounded for construction; of which 52.55 lakh houses have been completed/ delivered. States/UTs have been advised to complete all the sanctioned projects/ houses within the stipulated timeline. State/UT-wise details of houses sanctioned, grounded and completed/ delivered under PMAY-U including that in West Bengal are at Annexure-I.
Including West Bengal, State/UT wise details of achievement to fullfil the demands of houses to be built under Housing for All scheme (PMAY-U)
[as on 22nd November, 2021]
Sr.No.
Name of the State/UT
Physical Progress of Construction of Houses (Nos)
Sanctioned
Grounded*
Completed/
Delivered*
1
States
Andhra Pradesh
20,40,390
16,47,867
4,77,966
2
Bihar
3,64,416
2,21,222
94,254
3
Chhattisgarh
2,99,376
2,30,050
1,45,475
4
Goa
4,154
4,096
4,096
5
Gujarat
8,59,321
7,85,737
6,22,734
6
Haryana
2,86,315
79,651
46,122
7
Himachal Pradesh
12,681
12,967
6,185
8
Jharkhand
2,34,774
1,91,467
1,06,060
9
Karnataka
6,93,504
4,68,896
2,52,082
10
Kerala
1,40,439
1,24,653
1,01,721
11
Madhya Pradesh
8,64,747
7,76,630
4,65,520
12
Maharashtra
13,52,080
7,94,941
5,26,603
13
Odisha
1,77,528
1,36,205
98,203
14
Punjab
1,10,880
94,798
46,543
15
Rajasthan
2,21,268
1,64,761
1,38,880
16
Tamil Nadu
7,19,813
6,23,523
4,48,937
17
Telangana
2,27,364
2,38,755
2,08,340
18
Uttar Pradesh
17,33,672
14,23,139
9,71,143
19
Uttarakhand
46,821
31,094
21,638
20
West Bengal
5,32,225
4,52,377
2,78,650
Sub-total(States):-
109,21,768
85,02,829
50,61,152
21
North East States
Arunachal Pradesh
7,430
8,026
3,685
22
Assam
1,37,847
1,09,041
33,168
23
Manipur
53,537
38,336
5,640
24
Meghalaya
5,333
3,863
1,730
25
Mizoram
39,872
25,388
4,704
26
Nagaland
34,228
31,826
6,789
27
Sikkim
637
640
344
28
Tripura
92,128
69,830
53,142
Sub-total(N.E.States):-
3,71,012
2,86,950
1,09,202
29
Union Territories
A & NIsland (UT)
602
602
43
30
Chandigarh (UT)
1,580
6,540
6,540
31
UT of DNH&DD
8,172
7,740
5,515
32
Delhi (NCR)
25,930
66,510
49,910
33
J&K (UT)
56,218
44,178
11,160
34
Ladakh (UT)
1,373
1,062
502
35
Lakshadweep (UT)
-
-
-
36
Puducherry (UT)
14,942
15,546
6,601
Sub-total(UT):-
1,08,817
1,42,178
80,271
Grand Total^:-
114.06Lakh
89.36Lakh
52.55Lakh
^Includes subsidy released recently to 4115 houses for beneficiaries under CLSS.
*Included in complete houses of earlier NURM.
This information was given by the Minister of State in the Ministry of Housing and Urban Affairs, Shri Kaushal Kishore, in a written reply in the Rajya Sabha today.

ଗୃହ ନିର୍ମାଣ ଓ ସହରାଞ୍ଚଳ ଦାରିଦ୍ର୍ୟ ଦୂରୀକରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆବାସ ଯୋଜନା-ସହରାଞ୍ଚଳ ଅଧୀନରେ ୧ କୋଟି ୧୪ ଲକ୍ଷ ୬ ହଜାର ଆବାସ ମଞ୍ଜୁର
୮୯.୩୬ ଲକ୍ଷ ଆବାସ ନିର୍ମାଣ ଆରମ୍ଭ ଏବଂ ୫୨.୫୫ ଲକ୍ଷ ଆବାସ କାମ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କିମ୍ବା ହସ୍ତାନ୍ତର ହୋଇସାରିଛି
ଓଡ଼ିଶା ପାଇଁ ୧ ଲକ୍ଷ ୭୭ ହଜାର ୫୨୮ଟି ଆବାସ ପ୍ରକଳ୍ପ ମଞ୍ଜୁର; ୧ ଲକ୍ଷ ୩୬ ହଜାର ୨୦୫ଟି ଆବାସ କାମ ଆରମ୍ଭ ଏବଂ ୯୮ ହଜାର ୨୦୩ଟି ଆବାସ କାମ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କିମ୍ବା ହସ୍ତାନ୍ତର ହୋଇସାରିଛି
29 NOV 2021 2:43PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆବାସ ଯୋଜନା-ସହରାଞ୍ଚଳ ଅଧୀନରେ ସାମିଲ ହୋଇଥିବା ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଏକ ଚାହିଦା ସର୍ବେକ୍ଷଣ କରାଯାଇଥିଲା ଏବଂ ସହରାଞ୍ଚଳରେ ୧ କୋଟି ୧୨ ଲକ୍ଷ ୨୪ ହଜାର ଆବାସ ନିର୍ମାଣର ଚାହିଦା ରହିଥିବା ଆକଳନ କରାଯାଇଥିଲା। ଏହା ତୁଳନାରେ, ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ଏହି ଯୋଜନାରେ ୧ କୋଟି ୧୪ ଲକ୍ଷ ୬ ହଜାର ଆବାସ ପ୍ରକଳ୍ପକୁ ମଞ୍ଜୁରି ମିଳିଛି। ମଞ୍ଜୁରି ହାସଲ କରିଥିବା ଆବାସ ମଧ୍ୟରୁ ୮୯ ଲକ୍ଷ ୩୬ ହଜାର ଆବାସ ନିର୍ମାଣ କାମ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି। ଅନ୍ୟପକ୍ଷରେ ୫୨ ଲକ୍ଷ ୫୫ ହଜାରଟି ଆବାସ ନିର୍ମାଣ କାମ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଛି କିମ୍ବା ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ହସ୍ତାନ୍ତର କରାଯାଇଛି। ଅନୁରୂପ ଭାବେ ଓଡ଼ିଶା ପାଇଁ ୧ ଲକ୍ଷ ୭୭ ହଜାର ୫୨୮ଟି ଆବାସ ପ୍ରକଳ୍ପ ମଞ୍ଜୁର କରାଯାଇଛି। ୧ ଲକ୍ଷ ୩୬ ହଜାର ୨୦୫ଟି ଆବାସ କାମ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି ଏବଂ ୯୮ ହଜାର ୨୦୩ଟି ଆବାସ କାମ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କିମ୍ବା ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ହସ୍ତାନ୍ତର କରାଯାଇଛି। ମଞ୍ଜୁରି ପାଇଥିବା ସମସ୍ତ ପ୍ରକଳ୍ପ/ଆବାସ କାମ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ସମୟସୀମା ମଧ୍ୟରେ ସାରିବା ପାଇଁ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳମାନଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇଛି। ନିମ୍ନ ସଂଲଗ୍ନ କ-୧ରେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ସମେତ ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆବାସ ଯୋଜନା-ସହରାଞ୍ଚଳ ଅଧୀନରେ ମଞ୍ଜୁର ହୋଇଥିବା, ନିର୍ମାଣ କାମ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ଏବଂ କାମ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କିମ୍ବା ହସ୍ତାନ୍ତର କରାଯାଇଥିବା ଆବାସ ପ୍ରକଳ୍ପର ବିବରଣୀ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି।
ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଆବାସ (ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆବାସ ଯୋଜନା-ସହରାଞ୍ଚଳ) ଅଧୀନରେ ଘର ଚାହିଦାକୁ ପୂରଣ କରିବା ଲାଗି ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ସମେତ ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳମାନଙ୍କର ଉପଲବ୍ଧି ଏଠାରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଛି।
(୨୨ ନଭେମ୍ବର, ୨୦୨୧ ସୁଦ୍ଧା ପ୍ରାପ୍ତ ତଥ୍ୟ)
କ୍ରଂସଂ
ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡ଼ିକର ନାମ
ଆବାସ ନିର୍ମାଣରେ ଭୌତିକ ପ୍ରଗତି (ସଂଖ୍ୟା)
ମଞ୍ଜୁର
କାମ ଆରମ୍ଭ*
ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ/ହସ୍ତାନ୍ତର*
1
ରାଜ୍ୟ
ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଦେଶ
20,40,390
16,47,867
4,77,966
2
ବିହାର
3,64,416
2,21,222
94,254
3
ଛତିଶଗଡ଼
2,99,376
2,30,050
1,45,475
4
ଗୋଆ
4,154
4,096
4,096
5
ଗୁଜରାଟ
8,59,321
7,85,737
6,22,734
6
ହରିୟାଣା
2,86,315
79,651
46,122
7
ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
12,681
12,967
6,185
8
ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡ
2,34,774
1,91,467
1,06,060
9
କର୍ଣ୍ଣାଟକ
6,93,504
4,68,896
2,52,082
10
କେରଳ
1,40,439
1,24,653
1,01,721
11
ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦେଶ
8,64,747
7,76,630
4,65,520
12
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର
13,52,080
7,94,941
5,26,603
13
ଓଡ଼ିଶା
1,77,528
1,36,205
98,203
14
ପଞ୍ଜାବ
1,10,880
94,798
46,543
15
ରାଜସ୍ଥାନ
2,21,268
1,64,761
1,38,880
16
ତାମିଲନାଡ଼ୁ
7,19,813
6,23,523
4,48,937
17
ତେଲଙ୍ଗାନା
2,27,364
2,38,755
2,08,340
18
ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ
17,33,672
14,23,139
9,71,143
19
ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ
46,821
31,094
21,638
20
ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ
5,32,225
4,52,377
2,78,650
ସର୍ବମୋଟ(ରାଜ୍ୟ):-
109,21,768
85,02,829
50,61,152
21
ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ରାଜ୍ୟ
ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
7,430
8,026
3,685
22
ଆସାମ
1,37,847
1,09,041
33,168
23
ମଣିପୁର
53,537
38,336
5,640
24
ମେଘାଳୟ
5,333
3,863
1,730
25
ମିଜୋରାମ
39,872
25,388
4,704
26
ନାଗାଲାଣ୍ଡ
34,228
31,826
6,789
27
ସିକ୍କିମ
637
640
344
28
ତ୍ରିପୁରା
92,128
69,830
53,142
ସର୍ବମୋଟ (ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ରାଜ୍ୟ):-
3,71,012
2,86,950
1,09,202
29
କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ପ୍ରଦେଶ
ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବାର ଦ୍ଵିପସମୂହ
602
602
43
30
ଚଣ୍ଡିଗଡ଼
1,580
6,540
6,540
31
ଦାଦ୍ରା ଓ ନଗର ହାଭେଳୀ ଓ ଡାମନ ଡିଉ
8,172
7,740
5,515
32
ଦିଲ୍ଲୀ (ଏନସିଆର)
25,930
66,510
49,910
33
ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀର
56,218
44,178
11,160
34
ଲଦାଖ
1,373
1,062
502
35
ଲାକ୍ଷାଦ୍ବୀ
-
-
-
36
ପୁଡୁଚେରୀ
14,942
15,546
6,601
ସର୍ବମୋଟ(କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ପ୍ରଦେଶ):-
1,08,817
1,42,178
80,271
ସର୍ବମୋଟ^:-
114.06ଲକ୍ଷ
89.36 ଲକ୍ଷ
52.55 ଲକ୍ଷ
ସିଏଲଏସଏସ ଅଧୀନରେ ହିତାଧିକାରୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ 4115ଟି ଆବାସକୁ ନିକଟରେ ଜାରି ହୋଇଥିବା ସବସିଡି ସାମିଲ ରହିଛି।
*ପୂର୍ବରୁ ଏନୟୁଆରଏମରେ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଥିବା ଆବାସ ସାମିଲ ରହିଛି।
ରାଜ୍ୟସଭାରେ ଆଜି ଏକ ଲିଖିତ ଉତ୍ତର ଜରିଆରେ ଏହି ସୂଚନା ଦେଇଛନ୍ତି ଆବାସ ଓ ସହରାଞ୍ଚଳ ବ୍ୟାପାର ରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ କୌଶଳ କିଶୋର।