প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
উত্তর প্রদেশকী মহোবাদা দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্ত কয়া অমা প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিদা কৎখ্রে
“হৌখিবা চহি ৭তা, সরকার অসিনা দিল্লীগী খুরবা কাশিংদগী থোক্লক্তুনা লৈবাক অসিগী মফম পুম্নমক্তা মতৌ কমদৌনা য়ৌখিবগে হায়বদু মহোবানা শাখি ওইখি”
“লৌমীশিংবু মফম-মরাং খঙহন্দনা প্রোব্লেমশিং থেংনহন্দুনা থম্বা হায়বসি মতম পুম্নমক্তা পোলিতিকেল পার্তী খরগী মরু ওইবা ওইখ্রে৷ মখোয়না প্রোব্লেমশিংগী পোলিতিক্সশিং তৌরি অমদি ঐখোয়না সোলুসনশিংগী নেস্নেল পোলিসীদা মতুং ইল্লি”
“ইহান-হানবা ওইনা, সরকার অসিনা বন্দেলখন্দ চাওখৎহন্নবগীদমক হোৎনরিবা অদু বন্দেলখন্দগী প্রজানা উরি৷ হৌখিবা সরকারশিংনা উত্তর প্রদেশপু লুত তৌবদা চোকথবা নাইরমখিদে, ঐখোয়না হোৎনবদা চোকথবা নাইদ্রি”
“ইমুং-মানুংতগী ৱাখলচেনবা সরকারনা লৌমীশিংবু শুপ্নগী নাথৈদুনতা থম্বা পামখি৷ মখোয়না লৌমীশিংগী মমিংদা কয়া অমা লাওথোকলমখি, অদুবু কান্নবা অমা ফাওবা লৌমীদা য়ৌরকখিবা লৈতে”
“করাম য়োগিসকী দবল ইঞ্জিন সরকারনা বন্দেলখন্দ চাওখৎহন্নবগীদমক চোকথবা নাইদনা হোৎনরি”
19 NOV 2021 4:18PM by PIB Imphal
উত্তর প্রদেশকী মহোবাদা দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্ত কয়া অমা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিদা কৎখি৷ প্রোজেক্তশিং অসিনা লমদম অদুদা লৈরিবা ইশিং ৱাৎপগী ইসু অসি থেংনবদা মতেং পাংলগনি অমদি লৌমীশিংদা কা-হেন্না দরকার ওইরিবশিং ফংহল্লগনি৷প্রোজেক্তশিং অসিদা য়াওরিবশিং অদুদি আর্জুন সহায়ক প্রোজেক্ত, রতুলি ৱেয়র প্রোজেক্ত, ভাউনি দাম প্রোজেক্ত অমসুং মাজগাউন-চিল্লি স্প্রিঙ্কলর প্রোজেক্তনি৷ প্রোজেক্তশিং অসিগী অপুনবা মমল অসি লুপা কোতি ৩২৫০ হেল্লি অমদি প্রোজেক্তশিং অসি চৎনরকপনা মহোবা, হমিরপুর, মন্দা অমসুং ললিতপুরগী জিলাশিংদা লৈরিবা লম হেক্তর ৬৫০০০রোমগী ইথৈ-লৌখোংদা মতেং পাংলগনি অমসুং লমদম অদুদা লৈরিবা লৌমী লাখ কয়াদা কান্নবা পীরগনি৷ প্রোজেক্তশিং অসিনা লমদম অদুদা অফবা থকপা য়াবা ইশিং মরাং-কাইনা ফংহল্লগনি৷ রাজ্যপাল শ্রীমতি অনন্দিবেন পতেল অমসুং উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী য়োগি অদিত্যনাথ, কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী গজেন্দ্র সিংহ সেখৱত, রাজ্যগী মন্ত্রীশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি৷
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা স্লেভরীগী মতমদা ভারত্তা অনৌবা ৱাখল্লোন পোকহনখিবা গুরু নানক দেব জীগী প্রকাশ পুরবতা য়াইফ-পাউজেল পীখি৷ ঙসি বন্দেলখন্দগী লেমজনিংঙাই ওইরবা ভারতকী মথৌনা লৈরবী মচানুপী, রানি লক্ষমীবাইগী জয়েন্তীসু মহাক্না পনখি৷
হৌখিবা চরি ৭ অসিদা, সরকার অসিনা দিল্লীগী খুরবা কাশিংদগী থোক্লক্তুনা লৈবাক অসিগী মফম পুম্নমক্তা মতৌ কমদৌনা য়ৌখিবগে হায়বদু মহোবানা শাখি ওইখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পনখি৷“লৈবাক অসিগী লাইরবী মমাশিং-ইচল-ইচেশিং-ইচানুপীশিংগী পুন্সিশিংদা অচৌবা অমসুং আর্থ লৈবা অহোংবশিং পুরকখিবা অসিগুম্বা ৱারেপশিং, অসিগুম্বা স্কিমশিং অসিদা লমদম অসিনা শাখি অমা ওইখ্রে” , হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ মুস্লিম নুপীশিংবু ত্রিপল তলাখগী স্কর্জতগী ফ্রী ওইহনগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মহোবাগী লমদমদা থমখিবা অদু মহাক্না নৌহৌননা নিংশিংখি অমদি ৱাশক অদু ঙসিদি মাই পাকপা ঙমজরে৷ মফম অসিদগী উজ্জৱালা ২.০সু হৌদোকখিবনি৷
মতমগী মতুং ইন্না লমদম অসিনা মতৌ করম্না ইশিংগী চেলেঞ্জশিং অমসুং মাইগ্রেসনগী হোতবেদ অমা ওইরকখিবনো হায়বদু খনবিয়ু হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি৷ লমদম অসিবু মহাক্কী ৱাতর মেনেজমেন্তগীদমক খঙনরমখিবা ইতিহাসিক ওইরবা মতমশিং অদু মহাক্না নৌহৌননা নিংশিংখি৷ তপ্ন-তপ্ন, মমাংগী সরকারশিংগী মখাদা, লমদম অসিবু চাওনা মীরাইবিখি অমদি করপ্সন ফজনা তৌরবা সাসন অমা ওইখি৷“মমা-মপা ওইবশিংনা মফম অসিদা মচানুপীশিং লুহোংখিবদা ইকাইনবা পোকলকখিবা অমদি মফম অসিদা লৈরিবা নুপীমচাশিংনা ইশিং মরাং-কাইনা ফংবা মফম অমদা লুহোংবা পাম্লকখিবগী ফিভম অমা ফাওবা লাকখি৷ ৱাহংশিং অসিগী পাউখুমশিং অদু মহোবাগী প্রজা, বন্দেলখন্দগী প্রজানা খঙগনি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷
মমাংগী মতমদা লৈরম্লিবা সরকার অসিনা বন্দেলখন্দবু লুত তৌদুনা মখোয়গী ইমুং-মানুংশিংগী য়াইফনবা থবক তৌখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷“অদোমগী ইমুং-মানুংশিংদা থেংনরিবা ইশিংগী ৱাবগী প্রোব্লেম অদুদা মখোয়না কৈদৌনুংদা য়েংশিনখিবা লৈতে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ চহি খুজিং কয়া অমা, বন্দেল্খন্দগী প্রজাদগী সরকারশিংনা মতম শাংনা লুত তৌবিখিবা অদুনা প্রজাশিংনা উরে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ ইহান-হানবা ওইনা, সরকার অসিনা বন্দেলখন্দ চাওখৎনবগীদমক হোৎনরিবা অদু বন্দেলখন্দগী প্রজানা উরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷“হৌখিবা সরকারশিংনা উত্তর প্রদেশপু লুত তৌবদা চোকথবা নাইরমখিদে, ঐখোয়না হোৎনবদা চোকথবা নাইদ্রি”৷
লৌমীশিংবু মফম মরাং খঙহন্দুনা প্রোব্লেমশিং থেংনহন্দুনা থম্বা হায়বসি মতম পুম্নমক্তা পোলিতিকেল পার্তী খরগী মরু ওইবা ওইখ্রে৷ মখোয়না প্রোব্লেমশিংগী পোলিতিকশিং তৌরি অমদি ঐখোয়না সোলুসনশিংগী নেস্নেল পোলিসীদা মতুং ইল্লি৷ কেন-বেতৱা লিঙ্কগী সোলুসন অসিসু ঐখোয়গী সরকার অসিনা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কা তাথোক-তাশিন তৌনরবা মতুংদা ফংবা ঙমখ্রে৷
ইমুং-মানুংতগী ৱাখলচেনবা সরকারনা লৌমীশিংবু শুপ্নগী নাথৈদুনতা থম্বা পামখি৷ “মখোয়না লৌমীশিংগী মমিং শিজিন্নদুনা লাওথোকলমখি, অদুবু কান্নবা অমা ফাওনা লৌমীদা য়ৌরকখিবা লৈতে৷ অদুগা অমনা পি.এম.কিসান সম্মন নিধিদগী হৌজিক ফাওবদা, ঐখোয়না লৌমীশিংগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা দাইরেক্লী লুপা কোতি ১,৬২,০০০গী শেনফম ত্রান্সফর তৌখ্রে”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷
লমদম অসি এমপ্লোইমেন্তদা সেল্ফ-রিলাইয়েন্ত ওইবা ঙমজনবা, বন্দেলখন্দদগী মাইগ্রেসন থোকপগী চাং হন্থনবা সরকার অসিনা হোৎনরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ বন্দেলখন্দ এক্সপ্রেসৱে অমসুং য়ু.পি. দিফেন্স কোরিদোর অসিসু মসিগী অচৌবা খুদম অমনি৷
লমদম অসিগী ফজরবা কল্চর অদুসু প্রধান মন্ত্রীনা পনখি অমদি ‘কর্ম য়োগিস’কী ‘দবল ইঞ্জিন গভরমেন্ত’গী মখাদা লমদম অসি চাওখৎহন্নবা মহাক্কী অপাম্বা ফোংদোকখি৷

Prime Minister's Office
PM dedicates to the nation various developmental projects in Mahoba, Uttar Pradesh
“In the last 7 years, Mahoba witnessed how the government has come out of the closed rooms of Delhi to every nook and corner of the country”
“Keeping the farmers embroiled in problems has always been the basis of some political parties. They do politics of problems and we follow the national policy of solutions”
“For the first time, the people of Bundelkhand are seeing the government working for its development. The previous governments did not get tired of looting Uttar Pradesh, we do not get tired of working”
“Dynastic governments kept the farmers only in deprivation. They used to make announcements in the name of farmers, but even a single pie did not reach the farmer”
“Double Engine government of the Karam Yogis is working tirelessly for the progress of Bundelkhand”
19 NOV 2021 4:18PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi dedicated to the Nation various developmental projects in Mahoba, Uttar Pradesh. These projects will help alleviate the issue of water shortage in the region and bring much needed relief to the farmers. These projects include the Arjun Sahayak Project, Ratauli Weir Project, Bhaoni Dam Project and Majhgaon–Chilli Sprinkler Project. The cumulative cost of these projects is more than Rs. 3250 Crore and their operationalisation will help in irrigation of around 65000 hectares of land in the districts of Mahoba, Hamirpur, Banda and Lalitpur, benefitting lakhs of farmers of the region. These projects will also provide potable drinking water to the region. Governor Smt Anandiben Patel and Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath,Union Minister Shri Gajendra Singh Shekhawat, State Ministers were among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister wished on Prakash Purab of Guru Nanak Dev ji who awakened new consciousness in India during that era of slavery. He also noted the jayanti of the brave daughter of India, the pride of Bundelkhand,Rani Laxmibai today.
The Prime Minister noted that in the last 7 years, Mahoba witnessed how the government has come out of the closed rooms of Delhi to every nook and corner of the country. “This land has been a witness to such schemes, such decisions, which have made big and meaningful changes in the lives of poor mothers-sisters-daughters of the country” , the Prime Minister said. The Prime Minister recalled his promise of freeing the muslim women from the scurge of Triple Talaq that he made from the land of Mahoba, the promise stands fulfilled today. Ujjwala 2.0 was also launched from here.
The Prime Minister pondered how this area became a hotbed of water challenges and migration over time. He recalled the historical times when the region was known for its water management. Gradually, under the earlier governments, the region suffered massive neglect and corrupt governance. “Situation came to a point where people started shying away from marrying their daughters in this area, and daughters here started wishing for marriage in the area with surplus water. People of Mahoba, people of Bundelkhand know the answers to these questions”, the Prime Minister said.
The Prime Minister said that the previous government did good for their families by looting Bundelkhand. “They were never concerned about the water problem of your families”, the Prime Minister stressed. The Prime Minister said for decades, the people of Bundelkhand have seen governments that looted them for a long time. He emphasized that, for the first time, the people of Bundelkhand are seeing the government working for its development. “The previous governments did not get tired of looting Uttar Pradesh, we do not get tired of working”. He added when the mafia of the state is facing bulldozer, many people are crying, however, this hue and cry will not stop the development work in the state, he said. .
The Prime Minister said keeping the farmers embroiled in problems has always been the basis of some political parties. They do politics of problems and we follow the national policy of solutions. The solution to the Ken-Betwa link has also been found by our own government, after consultation with all the stakeholders.
The Prime Minister said the dynastic governments kept the farmers only in deprivation. “They used to make announcements in the name of farmers, but even a single pie did not reach the farmer. Whereas from PM Kisan Samman Nidhi, we have so far transferred Rs 1,62,000 crore directly to the bank accounts of farmers”, the Prime Minister remarked.
The Prime Minister said the government is committed to make this region self-reliant in employment, to prevent migration from Bundelkhand. The Bundelkhand Expressway and UP Defense Corridor is also a great proof of this.
The Prime Minister also remarked about the rich culture of the region and expressed his commitment to promote the region under the ‘double engine government’ of the ‘karma yogis’.