PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
09 NOV 2021 5:45PM by PIB Delhi
• 109.08 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 10,126 new cases in the last 24 hours; lowest in 266 days
• Recovery Rate currently at 98.25%; Highest since March 2020
• 11,982 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,37,75,086
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.41%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 1,40,638; lowest in 263 days
• Daily positivity rate (0.93%) less than 2% for last 36 days
• Weekly Positivity Rate (1.25%) less than 2% for last 46 days
• 61.72 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 109.08 Cr
More than 59 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.25%
10,126 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload(1,40,638) is lowest in 263 days
Weekly Positivity Rate (1.25%) less than 2% for last 46 days
With the administration of 59,08,440 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 109.08 Cr (1,09,08,16,356) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,10,77,727sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,79,716
2nd Dose
92,78,114
FLWs
1st Dose
1,83,72,971
2nd Dose
1,60,57,391
Age Group 18-44 years
1st Dose
42,58,89,106
2nd Dose
15,44,27,554
Age Group 45-59 years
1st Dose
17,67,16,342
2nd Dose
10,01,83,701
Over 60 years
1st Dose
11,08,04,805
2nd Dose
6,87,06,656
Total
1,09,08,16,356
The recovery of 11,982 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,37,75,086.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.25%
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 135 consecutive days now.
10,126 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently at1,40,638 is lowest in 263 days. Active cases presently constitute 0.41% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 10,85,848tests being conducted. India has so far conducted over 61.72 Cr (61,72,23,931) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.25% remains less than 2% for the last 46 days now. The Daily Positivity rate reported to be 0.93%. The daily Positivity rate has remained below2% for last 36 days and below 3% for 71 consecutive days now.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1770173
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 116Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 15.92 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
VACCINE DOSES
(As on 16thOctober 2021)
SUPPLIED
1,16,89,46,235
BALANCE AVAILABLE
15,92,74,731
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs
More than 116 crore (1,16,89,46,235) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 15.92 Cr (15,92,74,731) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1770181
Update on COVID-19 Vaccination Programme
Reflecting worldwide acceptance of India’s Vaccines and our Vaccination process, 96 countries have agreed to Mutual Acceptance of Vaccination Certificates: Dr Mansukh Mandaviya
The Union Government’s commitment to accelerate the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country has resulted in crossing the 100 Cr milestone in administration of doses on 21st October, 2021. The Union Government continues to be in communication with the rest of the world so that beneficiaries of the world’s largest COVID vaccination program are accepted and recognized, thereby easing travel for education, business and tourism purposes. This was stated by Union Minister of Health & Family Welfare Dr. Mansukh Mandaviya, here today.
At present, 96 countries have agreed to mutual recognition of vaccination certificates and also those who recognise Indian vaccination certificates of travellers fully vaccinated with COVISHIELD/WHO approved/nationally approved vaccines. Consecutively, persons travelling from these countries are provided certain relaxations as enunciated in Union Health Ministry’s Guidelines on International Arrivals issued on 20th October 2021 (https://www.mohfw.gov.in/pdf/GuidelinesforInternationalArrival20thOctober2021.pdf). For those who wish to travel abroad, the international travel vaccination certificate can also be downloaded from the CoWIN portal.
Ministry of Health & Family Welfare along with the Ministry of External Affairs is in continuous communication with all countries for mutual recognition of vaccine certificates, and WHO and nationally approved vaccines to facilitate hassle-free international travel across countries.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1770287
Important Tweets

PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
09 NOV 2021 5:45PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০৯.০৮ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ১০,১২৬লাকখি; নুমিৎ ২৬৬ মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বনি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.২৫%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ১১,৯৮২ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,৩৭,৭৫,০৮৬ ফগৎলকখ্রে
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৪১%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ১,৪০,৬৩৮ লৈরি; নুমিৎ ২৬৩দা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• হৌখিবা নুমিৎ ৩৬দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ২%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (০.৯৩%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.২৫% ) হৌখিবা নুমিৎ ৪৬নিদা ২% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৬১.৭২ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১০৯.০৮ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৫৯ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.২৫% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১০,১২৬ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (১,৪০,৬৩৮) ওইদুনা নুমিৎ ২৬৩কী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বনি
হৌখিবা নুমিৎ ৪৬ অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.২৫%) অসি ২%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৫৯,০৮,৪৪০ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১০৯.০৮ (১,০৯,০৮,১৬,৩৫৬) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,১০,৭৭,২৭২গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৯,৭১৬
২শুবা দোজ
৯২,৭৮,১১৪
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৭২,৯৭১
২শুবা দোজ
১,৬০,৫৭,৩৯১
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪২,৫৮,৮৯,১০৬
২শুবা দোজ
১৫,৪৪,২৭,৫৫৪
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৭,৬৭,১৬,৩৪২
২শুবা দোজ
১০,০১,৮৩,৭০১
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,০৮,০৪,৮০৫
২শুবা দোজ
৬,৮৭,০৬,৬৫৬
অপুনবা
১,০৯,০৮,১৬,৩৫৬
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১১,৯৮২ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৭,৭৫,০৮৬ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.২৫% দা লৈরি‍।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১৩৫নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১০,১২৬ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ১,৪০,৬৩৮ দা লৈদুনা নুমিৎ ২৬৩তা খ্বায়দগী নেম্বনি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৪১% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১০,৮৫,৮৪৮ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬১.৭২ (৬১,৭২,২৩,৯৩১) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.২৫%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৪৬ নি অসিদা ২%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৯৩%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৩৬নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ৭১নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1770173
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১১৬ রোম ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৫.৯২ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(নবেম্বর ০৯, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,১৬,৮৯,৪৬,২৩৫
হৌজিক লৈরিবা
১৫,৯২,৭৪,৭৩১
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১১৬ (১,১৬,৮৯,৪৬,৩২৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৫.৯২ (১৫,৯২,৭৪,৭৩১) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1770181
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী অপদেৎ
ভারতকী ভেক্সিনশিং অমদি ঐখোয়গী ভেক্সিনেসন প্রোসেস অসিবু মালেম পুম্বনা য়ারকপগী মমি অদু উৎলদুনা, ভেক্সিনেসন সর্তিফিকেৎশিং মুচুএল এসেপ্তেন্স তৌনবা লৈবাক ৯৬না য়ানখ্রে: দা. মন্সুখ মন্দাবিয়া
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী স্কোপ চাওথোকহন্নবা অমদি খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা হোৎনরিবা অসিনা ২০২১গী ওক্তোবর ২১দা ভেক্সিন দোজ কোতি ১০০গী মাইলস্তোন লানবা ঙমখ্রে৷ মালেমগী খ্বাইদগী চাওবা কোবিদ ভেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী বেনিফিসরীশিংবু লৌশিনবিদুনা অমদি মশক খঙবিদুনা মহৈ-মশিং তম্বা, বিজিনেস অমদি তুরিজমগী হিরমশিংদা য়াম্না লাইনা চত্থোক-চশিন য়ানবগীদমক কেন্দ্র সরকারনা মালেমগী লৈহৌরিবা লৈবাকশিংদা লেপ্প-লৈতনা পাউ ফাওনরি৷ মসি মফম অসিদা ঙসি হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. মন্সুখ মন্দিবিয়ানা ফোংদোকখিবনি৷
হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা, লৈবাক ৯৬ অমদি কোবিশিল্দ/দবল্যু.ঐচ.ও. এপ্রুব/নেস্নেল্লী এপ্রুব ভেক্সিনশিং মপুং ফানা ভেক্সিন কাপখ্রবা ত্রাবেল্লরশিংগী ইন্দিয়ন ভেক্সিনেসন সর্তিফিকেৎপু রিকোগনাইজ তৌরিবা লৈবাকশিংনা ভেক্সিনেসন সর্তিফিকেৎশিং মুচুএল রিকোগনাইজ তৌনবা য়ানখ্রে৷ লোইননা লোইননা, হায়রিবা লৈবাকশিংদগী লাক্লিবা মীওইশিংনা ২০২১গী ওক্তোবর ২০দা ইন্তরনেস্নেল এরাইবেলশিংগী মতাংদা ফোংখিবা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়গী গাইদলাইনশিংদা পনখিবা অখন্নবা রিলেক্সেসনশিং ফংলি (https://www.mohfw.gov.in/pdf/GuidelinesforInternationalArrival20thOctober2021.pdf) মপান লমদা চৎনিংবা মীওইশিংগী ওইনদি, ইন্তরনেস্নেল ত্রাবেল ভেক্সিনেসন সর্তিফিকেৎ অদু কোৱিন পোর্তেলদগী দাউনলোদ তৌবসু য়াগনি৷
মালেমগী লৈবাকশিংদা অয়েৎ-অপন লৈতনা য়াম্না লাইনা চত্থোক-চশিন য়ানবা এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়গা লোইননা হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না দবল্যু.ঐচ.ও. অমদি নেস্নেল্লী সর্তিফাইদ ভেক্সিনশিং অমসুং ভেক্সিন সর্তিফিকেৎশিং মুচুএল্লী রিকোগনাইজ তৌনবগীদমক লৈবাক পুম্নমক্কা লেপ্প-লৈতনা পাউ ফাওনরি৷
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1770287
মরুওইবা ত্বীৎশিং