PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
05 NOV 2021 5:36PM by PIB Delhi
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
• 107.70 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 12,729 new cases in the last 24 hours
• Recovery Rate currently at 98.23%; Highest since March 2020
• 12,165 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,37,24,959
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.43%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 1,48,922
• Daily positivity rate (1.90%) less than 2% for last 32 days
• Weekly Positivity Rate (1.25%) less than 2% for last 42 days
• 61.30 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 107.70 Cr
Recovery Rate at 98.23% is highest since March 2020
12,729 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Case load currently at 1,48,922
Weekly Positivity Rate
(1.25%) less than 2% for last 42 days
With the administration of 5,65,276 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 107.70 Cr (1,07,70,46,116) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,08,69,517sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,79,485
2nd Dose
92,51,816
FLWs
1st Dose
1,83,72,277
2nd Dose
1,60,01,188
Age Group 18-44 years
1st Dose
42,28,21,083
2nd Dose
14,80,13,602
Age Group 45-59 years
1st Dose
17,59,50,688
2nd Dose
9,82,24,169
Over 60 years
1st Dose
11,03,79,297
2nd Dose
6,76,52,511
Total
1,07,29,66,315
The recovery of 12,165 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,37,24,959.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.23%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 131 consecutive days now.
12,729 new cases were reported in the last 24 hours
The Active Caseload is presently at 1,48,922. Active cases presently constitute 0.43% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 6,70,847 tests being conducted. India has so far conducted over 61.30 Cr (61,30,17,614) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.25% remains less than 2% for the last 42 days now. The Daily Positivity rate reported to be 1.90%. The daily Positivity rate has remained below 2% for last 32 days and below 3% for 67 consecutive days now.
.https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1769428
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 116.50Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 15.54 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs
VACCINE DOSES
(As on 5thNovember, 2021)
SUPPLIED
1,16,50,39,765
BALANCE AVAILABLE
15,54,54,451
More than 116.50 crore (1,16,50,39,765) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 15.54Cr (15,54,54,451) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1769426
Tweets Links

PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
05 NOV 2021 5:36PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০৭.৭০ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ১২,৭২৯ লাকখি;
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.২৩%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ১২,১৬৫ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,৩৭,২৪,৯৫৯ ফগৎলকখ্রে
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৪৩%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ১,৪৮,৯২২ লৈরি;
• হৌখিবা নুমিৎ ৩২দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ২%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.৯০%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.২৫% ) হৌখিবা নুমিৎ ৪২নিদা ২% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৬১.৩০ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১০৭.৭০ লানখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.২৩% ওইদুনা মার্চ ২০২০দগী খ্বায়দগী ৱাংবনি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১২,৭২৯ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১,৪৮,৯২২
হৌখিবা নুমিৎ ৪২ অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.২৫%) অসি ২%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৫,৬৫,২৭৬ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১০৭.৭০ (১,০৭,৭০,৪৬,১১৬) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,০৮,৬৯,৫১৭গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৯,৪৮৫
২শুবা দোজ
৯২,৫১,৮১৬
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৭২,২৭৭
২শুবা দোজ
১,৬০,০১,১৮৮
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪২,২৮,২১,০৮৩
২শুবা দোজ
১৪,৮০,১৩,৬০২
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৭,৫৯,৫০,৬৮৮
২শুবা দোজ
৯,৮২,২৪,১৬৯
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,০৩,৭৯,২৯৭
২শুবা দোজ
৬,৭৬,৫২,৫১১
অপুনবা
১,০৭,৭০,৪৬,১১৬
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১২,১৬৫ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৭,২৪,৯৫৯ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.২৩% দা লৈরি‍।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১৩১নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১২,৭২৯ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ১,৪৮,৯২২ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৪৩% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ৬,৭০,৮৪৭ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬১.৩০ (৬১,৩০,১৭,৬১৪) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.২৫%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৪২ নি অসিদা ২%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৯০%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৩২নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ৬৭নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।
.https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1769428
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেত
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১১৬.৫০ রোম ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৫.৫৪ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(নবেম্বর ০৫, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,১৬,৫০,৩৯,৭৬৫
হৌজিক লৈরিবা
১৫,৫৪,৫৪,৪৫১
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১১৬ (১,১৬,৫০,৩৯,৭৬৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৫.৫৪ (১৫,৫৪,৫৪,৪৫১) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1769426
ত্বীৎ লিঙ্কশিং