হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০৪.০৪ কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.২০% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৬,১৫৬ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (১,৬০,৯৮৯)দা লৈদুনা নুমিৎ ২৪৩দা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৩৪নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.১৯%) অসি ২%দগী তাখি
28 OCT 2021 10:09AM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৪৯,০৯,২৫৪ কাপখিবগা লোইননা, ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১০৪.০৪ (১,০৪,০৪,৯৯,৮৭৩) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,০৩,৬২,৬৬৭ খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৮,৫৭৮
২শুবা দোজ
৯১,৮২,২৭২
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৭০,৪৪৪
২শুবা দোজ
১,৫৮,২৪,৩৮৩
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪১,২৬,০৯,৯৩৮
২শুবা দোজ
১৩,৩৪,০৭,৬২৬
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৭,৩৩,০৬,৯১০
২শুবা দোজ
৯,৩৫,০০,৩৯৬
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,৮৮,৩১,২৮১
২শুবা দোজ
৬,৫০,৮৮,০৪৫
অপুনবা
১,০৪,০৪,৯৯,৮৭৩
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৭,০৯৫ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৬,১৪,৪৩৪ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.২০% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১২৩নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৬,১৫৬ রিপোর্ত তৌরকখি
এক্তিব কেসলোদ লাখ ২গী মখাদা লৈরি অমসুং হৌজিক্কী ওইনা ১,৬০,৯৮৯দা লৈদুনা নুমিৎ ২৪৩গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৪৭% ওইরি, হায়রিবা অসি ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেন্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১২,৯০,৯০০ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬০.৪৪ (৬০,৪৪,৯৮,৪০৫) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.১৯%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৩৪ নি অসিদা ২%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.২৫%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ২৪নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ৫৯নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 104.04 Cr
Recovery Rate currently at 98.20%; Highest since March 2020
16,156 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (1,60,989) is lowest in 243 days
Weekly Positivity Rate (1.19%) less than 2% for last 34 days
28 OCT 2021 10:09AM by PIB Delhi
With the administration of 49,09,254 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 104.04 Cr (1,04,04,99,873) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,03,62,667sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,78,578
2nd Dose
91,82,272
FLWs
1st Dose
1,83,70,444
2nd Dose
1,58,24,383
Age Group 18-44 years
1st Dose
41,26,09,938
2nd Dose
13,34,07,626
Age Group 45-59 years
1st Dose
17,33,06,910
2nd Dose
9,35,00,396
Over 60 years
1st Dose
10,88,31,281
2nd Dose
6,50,88,045
Total
1,04,04,99,873
The recovery of 17,095 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,36,14,434.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.20%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 123 consecutive days now.
16,156 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently at 1,60,989 which is lowest in 243 days.Active cases presently constitute 0.47% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
12,90,900tests being conducted. India has so far conducted over 60.44 Cr (60,44,98,405) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.19% remains less than 2% for the last 34 days now. The Daily Positivity rate reported to be 1.25%. The daily Positivity rate has remained below 2% for last 24 days and below 3% for 59 consecutive days now.