প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে উত্তৰ প্ৰদেশত সিদ্ধাৰ্থ নগৰৰ মাধৱ প্ৰসাদ ত্ৰিপাঠী মেডিকেল কলেজসহ প্ৰদেশৰ নখন মেডিকেল কলেজৰ উদ্ঘাটন কৰে
সিদ্ধাৰ্থ নগৰ, এটা, হৰদোই, প্ৰতাপগঢ়, ফতেহপুৰ, দেৱৰিয়া, গাজীপুৰ, মিৰ্জাপুৰ আৰু জৌনপুৰে নতুন মেডিকেল কলেজ পালে
"উত্তৰ প্ৰদেশৰ ডবল ইঞ্জিনৰ চৰকাৰ বহু কৰ্মযোগীৰ কেইবাদশকৰ তপস্যাৰ ফল"
"মাধৱ প্ৰসাদ ত্ৰিপাঠীৰ নামে ইয়াৰ মেডিকেল কলেজৰ পৰা পঢ়ি ওলোৱা যুৱ ডাক্তৰসকলক জনসেৱাৰ নিৰন্তৰ প্ৰেৰণাও দি থাকিব"
"যি পূৰ্বাঞ্চলক মূৰৰ জ্বৰৰ বাবে হোৱা বেদনাদায়ক মৃত্যুৰ বাবে বদনাম কৰা হৈছিল, সেই পূৰ্বাঞ্চলেই পূৰ্ব ভাৰতক স্বাস্থ্যৰ নতুন পোহৰ দিয়াৰ পথত"
"চৰকাৰ যেতিয়া সংবেদনশীল হয়, দুখীয়াৰ দুখ বুজিবলৈ মনত কৰুণাৰ ভাব থাকে, তেতিয়া এনেকৈয়ে কাম হয়"
"ইমান বেছি মেডিকেল কলেজৰ লোকাৰ্পণ ৰাজ্যত অভূতপূৰ্ব; এনেকুৱা আগতে নহৈছিল আৰু এতিয়া এনেকুৱা কিয় হৈ আছে, ইয়াৰ এটাই কাৰণ- ৰাজনৈতিক ইচ্ছাশক্তি আৰু ৰাজনৈতিক প্ৰাথমিকতা"
"উত্তৰ প্ৰদেশত ২০১৭লৈকে চৰকাৰী মেডিকেল কলেজত মেডিকেলৰ মাত্ৰ ১৯০০ ছিট আছিল। ডবল ইঞ্জিন চৰকাৰে যোৱা চাৰি বছৰতে ১৯০০ ছিটৰ পৰা অধিক মেডিকেল ছিটৰ বৃদ্ধি কৰিছে"
25 OCT 2021 11:59AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে উত্তৰ প্ৰদেশত সিদ্ধাৰ্থ নগৰৰ মাধৱ প্ৰসাদ ত্ৰিপাঠী মেডিকেল কলেজসহ প্ৰদেশৰ নখন মেডিকেল কলেজৰ উদ্ঘাটন কৰে। এই নখন মেডিকেল কলেজ সিদ্ধাৰ্থ নগৰ, এটা, হৰদোই, প্ৰতাপগঢ়, ফটেহপুৰ, দেৱৰীয়া, গাজীপুৰ, মিৰ্জাপুৰ আৰু জৌনপুৰ জিলাত আছে। এই উপলক্ষে উত্তৰ প্ৰদেশৰ ৰাজ্যপাল আৰু মুখ্যমন্ত্ৰী, কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰী উপস্থিত আছিল।
কাৰ্যক্ৰমত ভাষণ দি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে কেন্দ্ৰ চৰকাৰ আৰু উত্তৰ প্ৰদেশৰ চৰকাৰ বহু কৰ্মযোগীৰ কেইবাদশকৰ তপস্যাৰ ফল। তেওঁ কয় যে সিদ্ধাৰ্থ নগৰে স্বৰ্গীয় মাধৱ প্ৰসাদ ত্ৰিপাঠী জীৰ ৰূপত এজন এনেকুৱা সমৰ্পিত জনপ্ৰতিনিধি দেশক দিলে, যাৰ নিৰলস প্ৰচেষ্টা আজি ৰাষ্ট্ৰৰ কামত আহিছে। তেওঁ কয় যে সিদ্ধাৰ্থ নগৰৰ নতুন মেডিকেল কলেজৰ নাম মাধৱ বাবুৰ নামত ৰখাটো তেওঁৰ সেৱা ভাবৰ প্ৰতি প্ৰকৃত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে মাধৱ বাবুৰ নামে ইয়াৰ পৰা পঢ়ি ওলোৱা যুৱ ডাক্তৰসকলক জনসেৱাৰ নিৰন্তৰ প্ৰেৰণাও দিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে নখন নতুন মেডিকেল কলেজৰ নিৰ্মাণেৰে, প্ৰায় আঢ়ৈ হাজাৰ নতুন বিছনা প্ৰস্তুত হ'ল, পাঁচ হাজাৰতকৈ অধিক ডাক্তৰ আৰু পেৰামেডিকছৰ বাবে নিয়োগৰ নতুন সুযোগ সৃষ্টি হৈছে। তেওঁ কয়, "ইয়াৰ লগতে প্ৰতি বছৰে বহুত যুৱক-যুৱতীৰ বাবে মেডিকেল পঢ়াৰ নতুন পথ মুকলি হ'ল।"
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে মূৰৰ জ্বৰৰ ফলত হোৱা বেদনাদায়ক মৃত্যুৰ বাবে বিগত চৰকাৰসমূহে পূৰ্বাঞ্চলৰ ছবি বেয়া কৰি পেলাইছিল। তেওঁ কয় যে আজি সেই পূৰ্বাঞ্চলেই, সেই উত্তৰ প্ৰদেশক, পূৰ্ব ভাৰতক স্বাস্থ্যৰ নতুন পোহৰ দিয়াৰ পথত।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে স্মৰণ কৰে যে যেতিয়া উত্তৰ প্ৰদেশৰ যোগী আদিত্যনাথ জী সংসদ সদস্য আছিল, তেতিয়া তেওঁ সংসদত উত্তৰ প্ৰদেশৰ দুৰ্গত চিকিৎসা ব্যৱস্থাৰ ব্যথা শুনাইছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আজি উত্তৰ প্ৰদেশেৰ মানুহে দেখি আছে যে যেতিয়া যোগী জীক জনতা-জনাৰ্দনৰ সেৱাৰ সুযোগ দিলে, তেতিয়া কেনেকৈ তেওঁ মূৰৰ জ্বৰক বৃদ্ধি পোৱাত বাধা দিলে আৰু এই অঞ্চলৰ হাজাৰ হাজাৰ শিশুৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিলে। তেওঁ কয়, "চৰকাৰ যেতিয়া সংবেদনশীল হয়, দুখীয়াৰ দুখ বুজিবলৈ মনত কৰুণাৰ ভাব থাকে, তেতিয়া এনেকৈয়ে কাম হয়।"
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে উত্তৰ প্ৰদেশৰ ইতিহাসত কেতিয়াও একেলগে ইমান মেডিকেল কলেজৰ লোকাৰ্পণ হোৱা নাই। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জোৰ দি কয়, "আগতে এনেকুৱা নহৈছিল আৰু এতিয়া এনেকুৱা কিয় হৈ আছে। ইয়াৰ এটাই কাৰণ- ৰাজনৈতিক ইচ্ছাশক্তি আৰু ৰাজনৈতিক প্ৰাথমিকতা।" প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে সাত বছৰৰ আগতে যি চৰকাৰ দিল্লীত আছিল আৰু সাত বছৰৰ আগতে যি ইয়াত উত্তৰ প্ৰদেশৰ চৰকাৰ আছিল, তেওঁলোকে কেৱল ভোটৰ বাবে কাম কৰিছিল, তেতিয়া কৰবাত ডিস্পেন্সেৰীৰ, কৰবাত সৰুসুৰা হাস্পতালৰ ঘোষণা কৰি বহি গৈছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে বছৰ বছৰ ধৰি হয় ভবন নিৰ্মাণ নহৈছিল আৰু যদিও নিৰ্মাণ হৈছিল, তেন্তে মেচিন নাছিল। দুয়োটা যদি হৈছিল, তেতিয়া ডাক্তৰ আৰু অন্য ষ্টাফ নাছিল। তেওঁ কয় যে ওপৰৰ পৰা দুখীয়াৰ হাজাৰ কোটি টকা লুণ্ঠন কৰা ভ্ৰষ্টাচাৰৰ চক্ৰ চৌবিশ ঘণ্টাই চলি আছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ২০১৪ৰ আগতে আমাৰ দেশত মেডিকেল ছিট ৯০ হাজাৰৰ কম আছিল। যোৱা সাত বছৰত দেশত মেডিকেলৰ ৬০ হাজাৰ নতুন ছিট সংযুক্ত হ'ল। তেওঁ কয় যে ইয়াত উত্তৰ প্ৰদেশতো ২০১৭লৈকে মেডিকেলৰ ছিট ৯০ হাজাৰতকৈও কম আছিল, ইয়াৰ বিপৰীতে ডবল ইঞ্জিনৰ চৰকাৰে যোৱা চাৰি বছৰতে ১৯০০ ছিটতকৈও অধিক মেডিকেল ছিটৰ বৃদ্ধি কৰিলে।

Prime Minister's Office
PM Modi inaugurates 9 Medical Colleges in Siddharth Nagar, UP
Siddharthnagar, Etah, Hardoi, Pratapgarh, Fatehpur, Deoria, Ghazipur, Mirzapur and Jaunpur get new Medical Colleges
“Double Engine Government of Uttar Pradesh is the result of decades of hard work of many Karma Yogis”
“The name of Madhav Prasad Tripathi will continue to give inspiration for public service to the young doctors coming out of the medical college”
“Purvanchal, Uttar Pradesh previously maligned for meningitis will give a new light of health to Eastern India”
“When the government is sensitive, there is a sense of compassion in the mind to understand the pain of the poor, then such accomplishments happen”
“The dedication of so many medical colleges is unprecedented in the state. This did not happen earlier and why it is happening now, there is only one reason - political will and political priority”
“Till 2017 there were only 1900 medical seats in government medical colleges in Uttar Pradesh. The Double Engine government has added more than 1900 seats in just the last four years”
25 OCT 2021 11:59AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated 9 Medical Colleges in Siddharth Nagar, UP. These nine medical colleges are in the districts of Siddharthnagar, Etah, Hardoi, Pratapgarh, Fatehpur, Deoria, Ghazipur, Mirzapur and Jaunpur. Governor and Chief Minister of Uttar Pradesh, Union Minister for Health and Family Welfare were also present on the occasion.
Addressing the event, the Prime Minister said the Union Government and the Government of Uttar Pradesh is the result of decades of hard work of many Karma Yogis. He said that Siddharthnagar has also given such a dedicated public representative in the form of Late Madhav Prasad Tripathi ji to the country, whose tireless hard work is helping the nation today. He added that to name the new medical college of Siddharthnagar after Madhav Babu is a true tribute to his service. The name of Madhav Babu will continue to give inspiration for public service to the young doctors coming out of the college, the Prime Minister said.
The Prime Minister remarked that with the creation of 9 new medical colleges, about two and a half thousand new beds have been created, new employment opportunities have been created for more than 5 thousand doctors and paramedics. “With this, a new path of medical education has been opened for hundreds of youth every year”, he said.
The Prime Minister said Purvanchal’s image was spoiled by the previous governments because of the tragic deaths due to meningitis. The same Purvanchal, the same Uttar Pradesh is going to give a new light of health to eastern India, Shri Modi remarked.
The Prime Minister recalled the episode in Parliament where current Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath ji, as the Member of Parliament, had narrated the agony of the poor medical system of the state in the Parliament. The Prime Minister said today, the people of Uttar Pradesh are seeing that Yogi ji, given a chance to serve by the people, has stopped the progress of encephalitis and saved the lives of thousands of children of this area. “When the government is sensitive, there is a sense of compassion in the mind to understand the pain of the poor, then such accomplishments happen”, the Prime Minister remarked.
The Prime Minister said that the dedication of so many medical colleges is unprecedented in the state. “This did not happen earlier and why it is happening now, there is only one reason - political will and political priority” emphasized the Prime Minister. The Prime Minister explained that previous governments in Delhi 7 years ago and the government in Uttar Pradesh 4 years ago, used to work for votes and used to get satisfied just by announcing some dispensary or some small hospital for votes consideration. The Prime Minister said for a long time, either the building was not built, if there was a building, there were no machines, if both were done, there would be no doctors and other staff. The cycle of corruption, which looted thousands of crores of rupees from the poor, used to relentlessly run round the clock.
The Prime Minister said before 2014, the medical seats in our country were less than 90,000. In the last 7 years, 60,000 new medical seats have been added in the country. Here in Uttar Pradesh too, till 2017 there were only 1900 medical seats in government medical colleges. Whereas in the government of double engine, more than 1900 seats have been increased in just the last four years.