প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না য়ু.পি.গী সিদ্ধার্থ নগরদা মেদিকেল কোলেজ ৯ শঙ্গাখ্রে
সিদ্ধার্থনগর, ইতাহ, হার্দোই, প্রতাপগর, ফতেপুর, দিওরিয়া, ঘাজিপুর, মির্জাপুর অমসুং জৌনপুরদা অনৌবা মেদিকেল কোলেজশিং লৈরে
“উত্তর প্রদেশকী দবল ইঞ্জিন সরকার অসি কর্ম্ম য়োগীশিংনা দিকেৎ কয়া কন্না হোৎনবগী মহৈনি”
“মাধব প্রসাদ ত্রিপাথীগী মমিংনা মেদিকেল কোলেজতগী থোক্লকপা নহা ওইরিবা দোক্তরশিংনা মীয়ামগী থবকশিং তৌবদা পুক্নিং থৌগৎলগনি”
“উত্তর প্রদেশকী পুর্বনচলদা মমাংদা মেনিনজাইতিসনা মিংচৎ থিহনখিবা অসিদা নোংপোক থংবা ভারত্তা হকশেলগী অনৌবা মঙাল অমা পীরগনি”
“সরকারনা করিগুম্বা অমা খল্লকপদা, ৱাখলদা লায়রবগী চৈনাগী মীনুংশি অমা ফাওরকই, অসুম্না মায় পাকপা অসি ওইরকপনি”
“মেদিকেল কোলেজ কয়া অমা খুৎশিন্নবা অসি রাজ্য অসিদা মমাংদা অমুক্তা থোকখিদ্রি। মসি মমাংদা থোকখিদ্রি অমসুং করিগীদমক মসি হৌজিক ওইরক্লিবনো, মসিদা মরম অমখক লৈ – রাজনিতীগী তৌবা ঙম্বা অমসুং রাজনিতীগী অহানবা তৌগদবশিং অসিনি”
“২০১৭ ফাওবদা উত্তর প্রদেশতা সরকারগী মেদিকেল কোলেজগী মেদিকেল সীত শুপ্নতগী ১৯০০ খক্তা লৈরম্মী। দবল ইঞ্জিনগী সরকারনা চহি মরিদা সীত ১৯০০ হেন্না হাপচিনখি”
25 OCT 2021 11:59AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা .পি.গী সিদ্ধার্থ নগরদা মেদিকেল কোলেজ ৯ শঙ্গাখ্রে। হায়রিবা মেদিকেল কোলেজ মাপল অসি সিদ্ধার্থনগর, ইতাহ, হার্দোই, প্রতাপগর, ফতেপুর, দিওরিয়া, ঘাজিপুর, মির্জাপুর অমসুং জৌনপুরগী দিস্ত্রীক্তশিংদা শাখিবনি। উত্তর প্রদেশকী রাজ্যপাল অমসুং মুখ্য মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা ৱা ঙাংখি, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কেন্দ্র সরকার অমসুং উত্তর প্রদেশকী সরকার অসি কর্ম্ম য়োগীশিংনা দিকেৎ কয়া কন্না হোৎনবগী মহৈনি। মহাক্না হায়খি মদুদি সিদ্ধার্থনগরদা লৈখিদ্রবা মাধব প্রসাদ ত্রিপাথী জীগুম্বগী শক্লোন্দা লৈবাক অসিদা কৎথোকপা মীয়ামগী মীহুৎশিং লৈরি, হায়রিবা মখোয়না ঙসিসু চোকথবা নাইদনা কন্না হোৎনদুনা লৈবাক অসিদা মতেং পাংলি। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি সিদ্ধার্থনগরগী অনৌবা কোলেজশিংদা মাধব বাবুগী মমিং থোনবা অসি মহাক্কী থবকশিংদা তশেংনা ইকাই খুম্নবা উৎপনি। মাধব বাবুগী মমিং অসিনা কোলেজ অসিদগী থোরক্লিবা নহা ওইরিবা দোক্তরশিংদা মীয়ামগী থবক তৌবদা পুক্নিং থৌগৎলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অনৌবা মেদিকেল কোলেজ ৯ শেমগৎপা অসিগা লোয়ননা, অনৌবা বেদ লিশিং অনিগা মখায়রোম লৈহনখ্রে, দোক্তর অমসুং পেরামেদিকশিং লিশিং ৫ হেন্না অনৌবা থবক্কী খুদোংচাবা পীরি। “মসিগা লোয়ননা, চহি খুদিংগী নহারোল চাম্মদা মেদিকেল এজুকেসনগী অনৌবা লম্বী অমা হাংদোক্লি,” হায়না মহাক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি পুর্বনচলদা মেনিনজাইতিসনা মরম ওইদুনা তুজুংনিঙাই ওইবা মীশিদা মমাংগী সরকারনা মিংচৎ থিহনখি। মসিগা মান্ননা, উত্তর প্রদেস অসি নোংপোক থংবা ভারত্তা হকশেলগী অনৌবা মঙাল অমা পীরগনি, হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখি মদুদি হৌজিক উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী ওইবিরিবা য়োগী অদিত্যনাথ জীনা পার্লিয়ামেন্তকী মেম্বর ওইরিঙৈদা পার্লিয়ামেন্তকী ইপিসোদতা রাজ্য অসি অকিবা ফংনা শোৎথরবা মেদিকেল সিস্তেমগী মতাংদা ৱা ঙাংখি। প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি হায়খি, উত্তর প্রদেশকী মীওইশিংনা উবা ফংলি মদুদি, মীয়াম্না সেবা তৌবগী খুদোংচাবা অমা পীরি, এন্সাফাইলাতিস হেনগৎপা লেপখ্রে অমসুং মফম অসিদা অঙাং লিশিং কয়াগী পুন্সি কনখ্রে। “সরকারনা করিগুম্বা অমা খল্লকপদা, ৱাখলদা লায়রবগী চৈনাগী মীনুংশি অমা ফাওরকই, অসুম্না মায় পাকপা অসি ওইরকপনি,” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রী হায়খি মদুদি অসুক য়াম্বা মেদিকেল কোলেজ কয়া অমা খুৎশিন্নবা অসি রাজ্য অসিদা মমাংদা অমুক্তা থোকখিদ্রি। “মসি মমাংদা থোকখিদ্রি অমসুং করিগীদমক মসি হৌজিক ওইরক্লিবনো, মসিদা মরম অমখক লৈ – রাজনিতীগী তৌবা ঙম্বা অমসুং রাজনিতীগী অহানবা তৌগদবশিং অসিনি” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা পীখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি চহি ৭কী মমাংদা দিল্লীদা লৈরম্বা মমাংগী সরকার অমসুং চহি ৪গী মমাংদা উত্তর প্রদেশতা লৈরম্বা সরকারনা মীখলগীদমক থবক তৌখি অমসুং মীখলগীদমক য়েংলগা দিস্পেন্সরী খরা অমদি হোস্পিতাল খরা লাওথোক্তুনা তোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মতম কুইনা, বল্দিং অমত্তা শাখিদে, বিল্দিং শারবসু মেচিন থমদে, করিগুম্বা অনিমক লৈরবসু দোক্তর অমসুং অতৈ স্তাফশিং থমখিদে। পরিং নাইবা শেঞ্জা-থুমজানা, লায়রবশিংদগী লুপা কোতি লিশিং কয়া অমা মৎতুনা লেপ্পা লৈতনা চৎথখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ২০১৪গী মমাংদা, লৈবাক অসিদা মেদিকেল সীত ৯০,০০০গী মখাদা লৈরম্মী। হৌখিবা চহি ৭ অসিদা, লৈবাক অসিদা অনৌবা মেদিকেল সীত ৬০,০০০ হাচিনখ্রে। উত্তর প্রদেশতসু, ২০১৭ ফাওবদা সরকারগী মেদিকেল কোলেজদা মেদিকেল সীত ১৯০০ খক্তা লৈরমখি। অদুবু দবল ইঞ্জিন সরকার অসিদা চহি মরি খক্তদা সীত ১৯০০দগী হেন্না হেনগৎখি।

Prime Minister's Office
PM Modi inaugurates 9 Medical Colleges in Siddharth Nagar, UP
Siddharthnagar, Etah, Hardoi, Pratapgarh, Fatehpur, Deoria, Ghazipur, Mirzapur and Jaunpur get new Medical Colleges
“Double Engine Government of Uttar Pradesh is the result of decades of hard work of many Karma Yogis”
“The name of Madhav Prasad Tripathi will continue to give inspiration for public service to the young doctors coming out of the medical college”
“Purvanchal, Uttar Pradesh previously maligned for meningitis will give a new light of health to Eastern India”
“When the government is sensitive, there is a sense of compassion in the mind to understand the pain of the poor, then such accomplishments happen”
“The dedication of so many medical colleges is unprecedented in the state. This did not happen earlier and why it is happening now, there is only one reason - political will and political priority”
“Till 2017 there were only 1900 medical seats in government medical colleges in Uttar Pradesh. The Double Engine government has added more than 1900 seats in just the last four years”
25 OCT 2021 11:59AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated 9 Medical Colleges in Siddharth Nagar, UP. These nine medical colleges are in the districts of Siddharthnagar, Etah, Hardoi, Pratapgarh, Fatehpur, Deoria, Ghazipur, Mirzapur and Jaunpur. Governor and Chief Minister of Uttar Pradesh, Union Minister for Health and Family Welfare were also present on the occasion.
Addressing the event, the Prime Minister said the Union Government and the Government of Uttar Pradesh is the result of decades of hard work of many Karma Yogis. He said that Siddharthnagar has also given such a dedicated public representative in the form of Late Madhav Prasad Tripathi ji to the country, whose tireless hard work is helping the nation today. He added that to name the new medical college of Siddharthnagar after Madhav Babu is a true tribute to his service. The name of Madhav Babu will continue to give inspiration for public service to the young doctors coming out of the college, the Prime Minister said.
The Prime Minister remarked that with the creation of 9 new medical colleges, about two and a half thousand new beds have been created, new employment opportunities have been created for more than 5 thousand doctors and paramedics. “With this, a new path of medical education has been opened for hundreds of youth every year”, he said.
The Prime Minister said Purvanchal’s image was spoiled by the previous governments because of the tragic deaths due to meningitis. The same Purvanchal, the same Uttar Pradesh is going to give a new light of health to eastern India, Shri Modi remarked.
The Prime Minister recalled the episode in Parliament where current Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath ji, as the Member of Parliament, had narrated the agony of the poor medical system of the state in the Parliament. The Prime Minister said today, the people of Uttar Pradesh are seeing that Yogi ji, given a chance to serve by the people, has stopped the progress of encephalitis and saved the lives of thousands of children of this area. “When the government is sensitive, there is a sense of compassion in the mind to understand the pain of the poor, then such accomplishments happen”, the Prime Minister remarked.
The Prime Minister said that the dedication of so many medical colleges is unprecedented in the state. “This did not happen earlier and why it is happening now, there is only one reason - political will and political priority” emphasized the Prime Minister. The Prime Minister explained that previous governments in Delhi 7 years ago and the government in Uttar Pradesh 4 years ago, used to work for votes and used to get satisfied just by announcing some dispensary or some small hospital for votes consideration. The Prime Minister said for a long time, either the building was not built, if there was a building, there were no machines, if both were done, there would be no doctors and other staff. The cycle of corruption, which looted thousands of crores of rupees from the poor, used to relentlessly run round the clock.
The Prime Minister said before 2014, the medical seats in our country were less than 90,000. In the last 7 years, 60,000 new medical seats have been added in the country. Here in Uttar Pradesh too, till 2017 there were only 1900 medical seats in government medical colleges. Whereas in the government of double engine, more than 1900 seats have been increased in just the last four years.