Prime Minister's Office
PM to visit UP on October 25 and launch PM Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission
PM Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission to be one of the largest pan-India scheme for strengthening healthcare infrastructure across the country
Objective of PM Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission is to fill critical gaps in public health infrastructure in both urban and rural areas
Critical care services will be available in all the districts with more than 5 lakh population
Integrated Public Health Labs to be set up in all districts
National Institution for One Health, 4 New National Institutes for Virology to be set up
IT enabled disease surveillance system to be developed
PM to also inaugurate nine medical colleges in UP
PM to inaugurate development projects worth around Rs 5200 crores for Varanasi
24 OCT 2021 2:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Uttar Pradesh on 25th October, 2021. At around 10.30 AM in Siddharthnagar, Prime Minister will inaugurate nine medical colleges in Uttar Pradesh. Subsequently, at around 1.15 PM in Varanasi, Prime Minister will launch PM Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission. He will also inaugurate various development projects worth around Rs 5200 crore for Varanasi.
PM Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission will be one of the largest pan-India scheme for strengthening healthcare infrastructure across the country. It will be in addition to the National Health Mission.
The objective of PM Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission is to fill critical gaps in public health infrastructure, especially in critical care facilities and primary care in both the urban and rural areas. It will provide support for 17,788 rural Health and Wellness Centres in 10 High Focus States. Further, 11,024 urban Health and Wellness Centres will be established in all the States.
Critical care services will be available in all the districts of the country with more than 5 lakh population, through Exclusive Critical Care Hospital Blocks, while the remaining districts will be covered through referral services.
People will have access to a full range of diagnostic services in the Public Healthcare system through Network of laboratories across the country. Integrated Public Health Labs will be set up in all the districts.
Under PM Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission, a National Institution for One Health, 4 New National Institutes for Virology, a Regional Research Platform for WHO South East Asia Region, 9 Biosafety Level III laboratories, 5 New Regional National Centre for Disease Control will be set up.
PM Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission targets to build an IT enabled disease surveillance system by developing a network of surveillance laboratories at block, district, regional and national levels, in Metropolitan areas. Integrated Health Information Portal will be expanded to all States/UTs to connect all public health labs.
PM Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission also aims at Operationalisation of 17 new Public Health Units and strengthening of 33 existing Public Health Units at Points of Entry, for effectively detecting, investigating, preventing, and combating Public Health Emergencies and Disease Outbreaks. It will also work towards building up trained frontline health workforce to respond to any public health emergency.
Nine medical colleges to be inaugurated are situated in the districts of Siddharthnagar, Etah, Hardoi, Pratapgarh, Fatehpur, Deoria, Ghazipur, Mirzapur and Jaunpur. 8 Medical Colleges have been sanctioned under the Centrally Sponsored Scheme for “Establishment of new medical colleges attached with district/ referral hospitals” and 1 Medical College at Jaunpur has been made functional by the State Government through its own resources.
Under the Centrally Sponsored Scheme, preference is given to underserved, backward and aspirational districts. The Scheme aims to increase the availability of health professionals, correct the existing geographical imbalance in the distribution of medical colleges and effectively utilize the existing infrastructure of district hospitals. Under three phases of the Scheme, 157 new medical colleges have been approved across the nation, out of which 63 medical colleges are already functional.
Governor and Chief Minister of UP and Union Health Minister will also be present during the event.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওক্তোবর ২৫দা য়ু.পি.দা খোঙশানগনি অমসুং প্রধান মন্ত্রী আত্মানির্ভর স্বাস্থ ভারত য়োজনা (পি.এম.এ.এস.বি.ৱাই.) হৌদোক্কনি
পি.এম.এ.এস.বি.ৱাই. অসিনা লৈবাক শিনবা থুংবগী হেলথকেয়র ইনফ্রাস্ত্রকচরদা মপাঙ্গল কনখৎনবা খ্বায়দগী চাউবা পান-ইন্দিয়া স্কীম অমা ওইগদৌরি
পি.এম.এ.এস.বি.ৱাই.গী পান্দমদি খুঙ্গং অমসুং সহরগী মফম অনিমক্তা মীয়ামগী ওইবা হেলথ ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মরুওইবা মফমশিংদা লৈরিবা অৱাৎপশিং মেনশিনবনি
জিলা খুদিংমক্কী মীওই লাখ ৫গী মথক্তা মরুওইবা চেকশিন থৌরাংগী থবকশিং ফংহল্লগনি
জিলা খুদিংমক্তা ইন্তিগ্রেতেৎ পব্লিক হেলথ লেবশিং লিংখৎলগনি
হেলথকী অমা, ভাইরোলোজীগী অনৌবা নেস্নেল ইন্সতিত্যুসন ৪গী নেস্নেল ইন্সতিত্যুসন লিংখৎলগনি
লায়না কুপ্না য়েংশিন্নবা সিস্তেম লৈবা আই.তি. শেমগৎলগনি
পি.এম.না য়ু.পি.দা মেদিকেল কোলেজ মাপলসু শঙ্গারগনি
পি.এম.না বরানাসিদা লুপা কোতি ৫২০০ হেন্না চংবা চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গারগনি
24 OCT 2021 2:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২১গী ওক্তোবরগী ২৫দা উত্তর প্রদেশতা খোঙশানগনি। চাওরাক্না অয়ুক্কী পুং ১০.৩০ তাবা মতমদা উত্তর প্রদেশকী সিদ্ধার্থনগরদা প্রধান মন্ত্রীনা মেদিকেল কোলেজ মাপল শঙ্গাগনি। মসিগী মতুংদা, চাওরাক্না নুংথিলগী পুং ১.২৫ তাবা মতমদা বরানাসিদা, প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী আত্মানির্ভর স্বাস্থ ভারত য়োজনা হৌদোক্কনি। মহাক্না বরানাসিদা লুপা কোতি ৫২০০ হেন্না চংবা চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিংসু শঙ্গাগনি।
প্রধান মন্ত্রী আত্মানির্ভর স্বাস্থ ভারত য়োজনা (পি.এম.এ.এস.বি.ৱাই.)না লৈবাক শিনবা থুংবগী হেলথকেয়র ইনফ্রাস্ত্রকচরদা মপাঙ্গল কনখৎনবা খ্বায়দগী চাউবা পান-ইন্দিয়া স্কীম অমা ওইগদৌরি। হায়রিবা অসি নেস্নেল হেলথ মিসনগী মথক্তা হাপচিনবনি।
পি.এম.এ.এস.বি.ৱাই.গী পান্দমদি মরুওইনা খুঙ্গং অমসুং সহরগী মফম অনিমক্তা মরুওইনা চেকশিন থৌরাংগী খুদোংচাবা পীনবা মীয়ামগী ওইবা হেলথ ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মরুওইবা মফমশিংদা লৈরিবা অৱাৎপশিং মেনশিনবনি। হায়রিবা অসিনা য়াম্না কন্না মিৎয়েং থম্লিবা রাজ্য ১০দা খুঙ্গংগী হেলথ অমসুং ৱেলনেস সেন্তর ১৭,৭৮৮গী মতেং পীরগনি। মখা তানা, রাজ্য খুদিংমক্তা আর্বান হেলথ অমসুং ৱেলনেস সেন্তর ১১,০২৪ লিংখৎলগনি।
এক্সক্লুসিব ক্রিতিকেল কেয়র হোস্পিতাল ব্লোক্কী মখাদা, লৈবাক অসিগী দিস্ত্রীক্ত খুদিংগী মীওই লাখ ৫ ক্রিতিকেল কেয়র সর্বিস ফংহল্লগনি, মসিদা লেমহৌরিবা দিস্ত্রীক্তশিং রিফরেল সর্বিসকী মতেংনা কোনশিনগনি।
মীয়াম্না লৈবাক শিনবা থুংবগী নেতৱার্ক্কী খুৎথাংদা পব্লিক হেলথকেয়র সিস্তেমদা দাইগ্নোস্তিক সেন্তর মপুং ফানা ফংহল্লগনি। দিস্ত্রীক্ত খুদিংদা ইন্তিগ্রেতেৎ পব্লিক হেলথ লেব লিংখৎলগনি।
পি.এম.এ.এস.বি.ৱাই.গী মখাদা, হেলথকী অমা, ভাইরোলোজীগী অনৌবা নেস্লেল ইন্সতিত্যুৎ ৪, দবল্যু.ঐচ.ও. খা-নোংপোক এসিয়া রিজনগী রিজনেল রিসর্স প্লেতফোর্ম অমা, বাইওসেফতী লেবেল II লেবোরেতরী ৯, লায়না লাকশিন্নবা অনৌবা রিজনেল নেস্নেল সেন্তর ৫ লিংখৎলগনি।
পি.এম.এ.এস.বি.ৱাই.না পান্দম থম্লিবা অসি মেত্রোপোলিতানগী মফমশিংদা ব্লোক, দিস্ত্রীক্ত, রিজনেল অমসুং নেস্নেলগী থাক্তা সর্বিলেন্স লেবোরেতরীগী নেতৱার্ক অমা শেমগৎতুনা লায়না কুপ্না য়েংনবা আই.তি. শাগৎপনি। পব্লিক হেলথ লেব পুম্নমক শম্ননবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ইন্তিগ্রেতেৎ হেলথ ইনফোর্মেসন পোর্তেল অমসু চাউথোকহল্লগনি।
পি.এম.এ.এস.বি.ৱাই.না অমুকসু পান্দম থম্লি মদুদি পব্লিক হেলথ ইম্মর্জেন্সী অমসুং লায়না থোক্লকপদা মতিক চানা খঙদোকপা, থিদোকপা, ঙাকথোকপা অমসুং লান্থেংননবা এন্ত্রী পোইন্তদা অনৌবা পব্লিক হেলথ য়ুনিৎ ১৭ মথৌ তৌহনবা অমসুং হান্না লৈরবা পব্লিক হেলথ য়ুনি ৩৩ মপাঙ্গল কনখৎহনবা অসিনি। হায়রিবা অসিদা পব্লিক হেলথ ইম্মর্জেন্সী লাকপদা ওক্নবা ফ্রন্তলাইন হেলথ ৱার্কর ত্রেন তৌহনবা অসিনি।
সিদ্ধার্থনগর, ইতাহ, হর্দোই, প্রতাপগর, ফতেপুর, দিওরিয়া, ঘাজিপুর, মির্জাপুর অমসুং জৌনপুর দিস্ত্রীক্ততা লৈরিবা মেদিকেল কোলেজ মীপল শঙ্গাগনি। “দিস্ত্রীক্ত/রিফরেল হোস্পিতালশিংগা লোয়ননা এতেস তৌদুনা অনৌবা মেদিকেল কোলেজ লিংখৎনবা” সেন্তরনা পুথোকপা স্কীমগী মখাদা মেদিকেল কোলেজ ৮ সেঙসন তৌখ্রে অমসুং রাজ্য সরকারনা মশাগী রিসোর্স মখাদা মথৌ তৌবা মেদিকেল কোলেজ ১ জৌনপুরদা শাখ্রে।
কেন্দ্রনা পুথোকপা স্কীমগী মখাদা, খুদোংচাবা অসি আন্দররিজর্ব, শোৎথরবা অমসুং আসা লৈবা দিস্ত্রীক্তশিংদা পীরি। স্কীম অসিনা পান্দম থম্লিবা অসি হেলথগী থবকশিং ফংহন্নবা, মেদিকেল কোলেজ লিংখৎপদা হান্ননা লৈরিবা মফম চাদবা চুমথোকপা অমসুং দিস্ত্রীক্ত হোস্পিতালগী হান্না লৈরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর মতিক চানা শিজিন্নবা। স্কীম অসিগী ফেজ অহুমগী মখাদা লৈবাক শিনবা থুংনা অনৌবা মেদিকেল কোলেজ ১৫৭কী অয়াবা পীখ্রে, হায়রিবা অসিদা ৬৩ অমা হান্ননা মথৌ হৌখ্রে।
য়ু.পি.গী রাজ্যপাল অমসুং মুখ্য মন্ত্রী অমসুং কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীসু থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।