হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৯৭.৭৯ লানখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.১২% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৩,৫৯৬ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (১,৮৯,৬৯৪) অসি নুমিৎ ২২১নিদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ১১৫নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৩৭%) অসি ৩%দগী তাখি
18 OCT 2021 9:49AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ১২,০৫,১৬২ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৯৭.৭৯ (৯৭,৭৯,৪৭,৭৮৩) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৯৬,৮৮,৩০০গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৫,৮৬৪
২শুবা দোজ
৯০,৭৭,৯০১
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৬১,৯৪৯
২শুবা দোজ
১,৫৫,২০,৪৬৭
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৯,৩১,৫৭,৫০০
২শুবা দোজ
১১,০৭,৩৬,১০৯
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৬,৭৭,৫৯,৩০৬
২শুবা দোজ
৮,৬০,২৮,০৫৩
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,৫৭,৩৬,৫৮৭
২শুবা দোজ
৬,১১,৯৪,০৪৭
অপুনবা
৯৭,৭৯,৪৭,৭৮৩
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৯,৫৮২ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৪,৩৯,৩৩১ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.১২% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১১৩নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৩,৫৯৬ রিপোর্ত তৌরকখি। নুমিৎ খুদিংগী লাকপা অনৌবা কেস অসি হৌজিক নুমিৎ ২৩০নিগা খ্বায়দগী নেন্বা ওইরি।
নুমিৎ ২২১গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইদুনা, লাখ ২গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ১,৮৯,৬৯৪ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৫৬% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ৯,৮৯,৪৯৩ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৯.১৯ (৫৯,১৯,২৪,৮৭৪) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৩৭%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১১৫ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৩৭%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৪৯নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১৩২নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 97.79 Cr
Recovery Rate currently at 98.12%; Highest since March 2020
13,596 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (1,89,694) is lowest in 221 days
Weekly Positivity Rate (1.37%) less than 3% for last 115 days
18 OCT 2021 9:49AM by PIB Delhi
With the administration of 12,05,162vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 97.79 Cr (97,79,47,783) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 96,88,300 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,75,864
2nd Dose
90,77,901
FLWs
1st Dose
1,83,61,949
2nd Dose
1,55,20,467
Age Group 18-44 years
1st Dose
39,31,57,500
2nd Dose
11,07,36,109
Age Group 45-59 years
1st Dose
16,77,59,306
2nd Dose
8,60,28,053
Over 60 years
1st Dose
10,57,36,587
2nd Dose
6,11,94,047
Total
97,79,47,783
The recovery of19,582 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,34,39,331.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.12%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 113 consecutive days now.
13,596 new cases were reported in the last 24 hours. Daily New cases reported to be lowest in230 days now.
The Active Caseload has fallen below 2 lakh mark and is presently at1,89,694, which islowest in 221days.Active cases presently constitute 0.56% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
9,89,493tests being conducted. India has so far conducted over59.19 Cr (59,19,24,874) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.37% remains less than 3% for the last 115 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.37%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 49 days and below 5% for 132 consecutive days now.