PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
16 OCT 2021 6:33PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৯৭.২৩ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪ মনুংদা অনৌবা কেস ১৫,৯৮১ লাকখি; কেস ২০,০০০গী মখাদা লাকপা নুমিৎ ৮নি শুরে
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৮.০৯%নি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
• পুং ২৪ মনুংদা ১৭,৮৬১ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,৩৩,৯৯,৯৬১ ফগৎলকখ্রে
• অপুনবা কেস্তগী এক্তিব কেস একাউন্ত ১% মখাদা লৈরি, হৌজিক্কী ওইনা ০.৫৯%দা লৈরি; ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ২,০১,৬৩২ লৈরি; নুমিৎ ২১৮ দা খ্বায়দগী নেম্বনি
• হৌখিবা নুমিৎ ১১৩দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.৪৪%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.৭৩% ) হৌখিবা নুমিৎ ৪৭নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৮.৯৮ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৯৭.২৩ হেনখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.০৮% ওইরি; মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৫,৯৮১ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (২,০১,৬৩২) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৫৯% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ১১৩নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৪৪%) অসি ৩%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৮,৩৬,১১৮ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৯৭.২৩ (৯৭,২৩,৭৭,০৪৫) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৯৬,০৫,৪৮২গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দব্লিউ.এস.
১বা দোজ
১,০৩,৭৫,৭০৩
২শুবা দোজ
৯০,৬৮,২৩২
এফ.এল.দব্লিউ.এস.
১বা দোজ
১,৮৩,৬১,২৭৫
২শুবা দোজ
১,৫৪,৯০,২৫৩
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
৩৯,১৪,৫১,৮৯১
২শুবা দোজ
১০,৮৫,৪০,৫০৬
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
২শুবা দোজ
১৬,৭৩,০৪,৫৬৯
২শুবা দোজ
৮,৫৩,৯৭,১৮২
চহি ৬০গী মথক
১বা দোজ
১০,৫৫,২০,৬৯৩
২শুবা দোজ
৬,০৮,৬৬,৭৪১
অপুনবা
৯৭,২৩,৭৭,০৪৫
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৭,৮৬১ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৩,৯৯,৯৬১ হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.০৮%দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১১১নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৫,৯৮১ রিপোর্ত তৌরকখি। হৌজিক নৌনা রিপোর্ত তৌরকপা অনৌবা কেসশিং অসি হৌখিবা নুমিৎ ৮নি অসিদা ২০,০০০ দদগী তারি।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ,০১,৬৩২,দা লৈরি মসি নুমিৎ ২১৮দা খ্বাইদগী তাবা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী .৫৯% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ৯,২৩,০০৩ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর nearly৫৯ (৫৮,৯৮,৩৫,২৫৮) গী ময়াদা তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত .৪৪%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১১৩নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৭৩%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৪৭নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১৩০নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1764297
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০১ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ১১.১২ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(ওক্তোবর ১৬, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,০১,৫১,৬৬,৬৬৫
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
১১,১২,৩৩,৩২৫
ভারত সরকারগী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১০১ (১,০১,৫১,৬৬,৬৬৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১১.১২ (১১,১২,৩৩,৩২৫) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1764296
লৈবাক শিনবা থুংনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব মীয়ামদা খঙহন্নবগীদমক শকপা পদ্মা শ্রী কাইলাস খরগী ইশৈ হৌদোকখ্রে
লৈবাক শিনবা থুংনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব মীয়ামদা খঙহন্নবগীদমক শক্নাইরবা শৈশকপা পদ্মা শ্রী কাইলাস খরগী ওদিও-ভিজুএল ওইবা ইশৈ অমা ঙসি পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাস মন্ত্রী শ্রী হার্দীপ সিংহ পুরি অমসুং হেলথ অমসুং ফেমিলী ৱেলফিয়র শ্রী মনসুখ মন্দাবিয়ানা হৌদোকখ্রে। পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী রামেস্বর তেলী, পি.এন.জি. সেক্ত্রেতরী তরুন কাপুর, মন্ত্রালয় অসিগী মকোক থোংবা ওফিসরশিং অমসুং ওইল অমসুং গ্যাসকী পি.এস.য়ু.শিংসু থৌরম অসিদা শরুক য়াখি। ইশৈ অসি ওইল অমসুং গ্যাস পি.এস.য়ু.শিংনা পুথোকপনি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, শ্রী পুরিনা হায় মদুদি ভারতনা মথং চয়োলদা ভেক্সিন কোতি ১০০ কাপথোক্নবা পান্দম থম্লি। লৈবাক অসিনা ২০২০গী মার্চতগী লোকদাউন্দা লৈখিবদগী, ভারতনা পি.পি.ই. কিতশিং, ভেন্তিলেতরশিং অমসুং অতৈ তঙাইফদনা চংদ্রবা য়াদ্রবা মেদিকেল মচাকশিংগীদমক মপাল লমদা মীপাল তাংখি অদুবু অতেনবা মতমদা ঐখোয়না মসিগী পোৎলমশিং অসি ইরমদম্দা শাবা ঙমখি অমসুং হৌজিক্তি থাঙ্খাং কয়া অমা মায়োক্নবা হেন্না ফবা মচাকশিং লৈরে। অমদি হায়রিবা অসি মীপুম খুদিংংমক্না লৌবা থৌদাংশিং অমসং মিৎয়েং শানবা প্রধান মন্ত্রীগী লুচিংবনা ঙম্বনি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসি লান্না পাউ শন্দোকপশিংনা মায়থিবা অসিগীদমক পেনজবা অমনি অমসুং কোবিদকী মায়োক্তা লান্থেংনবা অসিনা মীয়ামগী খোঙজং অমা ওইরি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভাইরস অসি য়েক্নবা অমনি অমসুং মসিবু লান্থেংনবদা পুম্নমক্না খুৎশ্নখি। শ্রী পুরিনা হায়খি মদুদি শৈশকপা অসিনা মীয়ামগী ৱাখল্লোনশিং উবা ঙম্লি অমসুং মসিগী শ্রী খরনা শক্লিবা ইশৈ অসিনা মীয়ামগী চিংনবশিং মাংহনগনি অমসুং ভেক্সিনেসনগী মরমদা মীয়ামদা পাউজেল শন্দোক্কনি।
শ্রী মন্দাবিয়ানা হায় মদুদি লৈবাক অসিদা ভেক্সিনেসন কোতি ৯৭কী মথক্তা কাপথোকখ্রে। মহাক্না হায় মদুদি সরকার অমসুং মায়াম্না ঐখোয়গী সাইন্তিস্তশিং, রিসর্সরশিং অমসুং মেদিকেল কাংলুপশিংবু ইরমদমগী ভেক্সিন অসি শেমগৎ শাগৎপদা থাজবা (সবকা বিস্বাস) থম্লক্লি। অমদি পুম্নমক্কী হোৎনমল (সবকা পর্য়াস)না, ঐখোয়না লৈবাক অসিগী কাচিন কোয়া পুম্বদা ভেক্সিন য়েনবগী থবক পায়খৎপা ঙমখি অমসুং অতেনবা মতম অমদা মশিং য়াম্লবা ভেক্সিনেসন কাপথোকপা ঙমখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1764362
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
16 OCT 2021 6:33PM by PIB Delhi
• 97.23 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 15,981 new cases in the last 24 hours; less than 20,000 cases for past 8 days
• Recovery Rate currently at 98.08%; Highest since March 2020
• 17,861 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,33,99,961
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.59%; Lowest since March 2020
• India's Active caseload stands at 2,01,632; lowest in 218 days
• Weekly Positivity Rate (1.44%) less than 3% for last 113 days
• Daily positivity rate (1.73%) less than 3% for last 47 days
• 58.98 cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 97.23 Cr
Recovery Rate currently at 98.08%; Highest since March 2020
15,981 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (2,01,632) is 0.59% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.44%) less than 3% for last 113 days
With the administration of 8,36,118 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 97.23Cr (97,23,77,045) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 96,05,482sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:-
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,75,703
2nd Dose
90,68,232
FLWs
1st Dose
1,83,61,275
2nd Dose
1,54,90,253
Age Group 18-44 years
1st Dose
39,14,51,891
2nd Dose
10,85,40,506
Age Group 45-59 years
1st Dose
16,73,04,569
2nd Dose
8,53,97,182
Over 60 years
1st Dose
10,55,20,693
2nd Dose
6,08,66,741
Total
97,23,77,045
The recovery of 17,861patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,33,99,961.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.08%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 111 consecutive days now.
15,981 new cases were reported in the last 24 hours. New cases reported to be less than 20,000 for past 8 days now.
The Active Caseload is presently 2,01,632, which is the lowest in 218 days. Active cases presently constitute 0.59% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 9,23,003tests being conducted. India has so far conducted nearly59 Cr (58,98,35,258) cumulative tests
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.44% remains less than 3% for the last 113 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.73%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 47 days and below 5% for 130 consecutive days now
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1764297
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 101 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 11.12 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 16thOctober 2021)
SUPPLIED
1,01,51,66,665
BALANCE AVAILABLE
11,12,33,325
More than 101crore(1,01,51,66,665) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than11.12Cr (11,12,33,325)balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1764296
Song by Padma Shri Kailash Kher to promote the vaccination drive across the country launched
An Audio-Visual Song by renowned singer PadmaShri Kailash Kher to promote the vaccination drive across the country, was launched today by the Petroleum and Natural Gas Minister Shri Hardeep Singh Puri and Health and Family Welfare Minister Shri Mansukh Mandaviya. Minister of State for Petroleum and Natural Gas Shri RameswarTeli,, Secretary PNG Shri Tarun Kapoor, senior officers of the Ministry and Oil & Gas PSUs were also present in the event, which was in a hybrid mode. The song has been produced by the Oil & Gas PSUs.
Speaking on the occasion, Shri Puri said that India is going to achieve the target of 100 crore vaccines next week. When the country went into the lockdown in March 2020, India was dependent on imports for PPE kits, ventilators and other requisite medical supplies but within a short period, we were able to manufacture all these things domestically, and now we are better equipped to face any eventuality. And this was possible due to contribution of one and all, and the visionary leadership of the Prime Minister. He said that it is a matter of great satisfaction that those tried to create the negative narrative failed, and the fight against the Covid took the shape of a people’s movement. He said that Virus is the enemy, and all joined hands to fight it. Shri Puri said that the Singers can capture the people’s imagination, and this song by Shri Kher will go in long way in dispelling the myths and creating awareness about the vaccination.
Shri Mandaviya said that over 97 crore vaccination has been given in the country. He said that the Government and the people reposed faith (sabka Vishwas) in our scientists, researchers and medical fraternity in developing the indigenous vaccine. And then due to the efforts of all (sabkaParyas), we were able to undertake the herculean task of distributing the vaccines to every nook and corner of the country, and vaccinating such a large number in a short period.
Details: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1764362
Important Tweets