প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
যুক্তৰাজ্যৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামান্য বৰিছ জনছনৰ সৈতে টেলিফোনযোগে বাৰ্তালাপ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
11 OCT 2021 6:52PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি যুক্তৰাজ্যৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামান্য বৰিছ জনছনৰ সৈতে টেলিফোনযোগে বাৰ্তালাপ কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই এই বছৰৰ আৰম্ভণিতে তেওঁলোকৰ ভাৰ্চুৱেল সন্মিলনৰেপৰা দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কৰ অগ্ৰগতি সন্দৰ্ভত পৰ্যালোচনা কৰে আৰু ভাৰ্চুৱেল সন্মিলনৰ সময়ত গ্ৰহণ কৰা ৰোডমেপ, ২০৩০ৰ অধীনত ইতিমধ্যে আৰম্ভ কৰা পদক্ষেপৰাজিত সন্তোষ প্ৰকাশ কৰে। তেওঁলোকে বৰ্ধিত বাণিজ্য অংশীদাৰিত্বৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰে আৰু দুয়োখন দেশৰ মাজত দ্ৰুতগতিত বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ লিংকেজ সম্প্ৰসাৰণ কৰাৰ সম্ভাৱনাৰ ওপৰত সন্মতি প্ৰকাশ কৰে।
নেতাদ্বয়ে ২০২১ ৰ নৱেম্বৰৰ আৰম্ভণিতে গ্লাছগোত অনুষ্ঠিতব্য ইউএনএফচিচিচি চিঅ'পি-২৬ বৈঠকৰ প্ৰেক্ষাপটত জলবায়ু পৰিৱৰ্তন সম্পৰ্কীয় প্ৰসংগসমূহৰ সন্দৰ্ভত বিস্তৃত আলোচনা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জলবায়ু সন্দৰ্ভত ব্যৱস্থাৰ প্ৰতি ভাৰতৰ অংগীকাৰৰ কথা দোহাৰে, যি নৱীকৰণযোগ্য শক্তিৰ সম্প্ৰসাৰণৰ অভিলাষী লক্ষ্য আৰু শেহতীয়াকৈ ঘোষিত ৰাষ্ট্ৰীয় হাইড্ৰ’জেন মিছনত প্ৰতিফলিত হৈছে।
নেতা দুজনে তদুপৰি আফগানিস্তানৰ পৰিস্থিতিকে প্ৰমুখ্য কৰি আঞ্চলিক ঘটনা প্ৰৱাহ সন্দৰ্ভত অভিমতৰ আদান-প্ৰদান কৰে। এই সন্দৰ্ভত, তেওঁলোকে উগ্ৰবাদ আৰু সন্ত্ৰাসবাদ, লগতে মহিলা আৰু সংখ্যালঘুসকলৰ মানৱ অধিকাৰ আৰু মানৱ অধিকাৰ সম্পৰ্কীয় প্ৰসংগত এক উমৈহতীয়া আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় দৃষ্টিভংগী যুগুত কৰাৰ প্ৰয়োজনীয়তা সন্দৰ্ভত সহমত পোষণ কৰে।

Prime Minister's Office
PM speaks on telephone with His Excellency Boris Johnson, Prime Minister of the United Kingdom
11 OCT 2021 6:52PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on telephone today with His Excellency Boris Johnson, Prime Minister of the United Kingdom.
The two leaders reviewed the progress in bilateral relations since their virtual summit earlier this year, and expressed satisfaction at the steps already initiated under the Roadmap 2030 adopted during the virtual summit. They also reviewed the progress of the Enhanced Trade Partnership and agreed on the potential of rapidly expanding trade and investment linkages between both countries.
The leaders had extensive discussion on issues related to Climate Change, in the context of the forthcoming UNFCCC COP-26 meeting in Glasgow in early November 2021. Prime Minister conveyed India's commitment to Climate Action, as seen in its ambitious target for expansion of renewable energy and the recently announced National Hydrogen Mission.
The leaders also exchanged views on regional developments, especially the situation in Afghanistan. In this context, they agreed on the need to develop a common international perspective on issues regarding extremism and terrorism, as well as Human Rights and rights of women and minorities.