Prime Minister's Office
PM speaks on telephone with His Excellency Boris Johnson, Prime Minister of the United Kingdom
11 OCT 2021 6:52PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on telephone today with His Excellency Boris Johnson, Prime Minister of the United Kingdom.
The two leaders reviewed the progress in bilateral relations since their virtual summit earlier this year, and expressed satisfaction at the steps already initiated under the Roadmap 2030 adopted during the virtual summit. They also reviewed the progress of the Enhanced Trade Partnership and agreed on the potential of rapidly expanding trade and investment linkages between both countries.
The leaders had extensive discussion on issues related to Climate Change, in the context of the forthcoming UNFCCC COP-26 meeting in Glasgow in early November 2021. Prime Minister conveyed India's commitment to Climate Action, as seen in its ambitious target for expansion of renewable energy and the recently announced National Hydrogen Mission.
The leaders also exchanged views on regional developments, especially the situation in Afghanistan. In this context, they agreed on the need to develop a common international perspective on issues regarding extremism and terrorism, as well as Human Rights and rights of women and minorities.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ুনাইতেদ কিংদমগী প্রধান মন্ত্রী, হিজ এক্সিলেন্সী বোরিস জোন্সনগা ঙসি তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে
11 OCT 2021 6:52PM by PIB Imphal
চহি অসিগী অঙনবা শরুক্তা পাংথোকখিবা লিদর অনিগী ভর্চুএল সম্মিত্তগী হৌরগা বাইলেতরেল রিলেসনশিংদা ফিভম ফগৎলকখিবা অদু মখোয় অনিনা য়েংশিনখ্রে অমদি ভর্চুএল সম্মিতকী মতমদা শিজিন্নখিবা রোদমেপ ২০৩০গী মখাদা মাংজৌননা লৌখৎখিবা খোঙথাংশিং অদুদা অপেনবা ফোংদোকখি৷ এনহান্স ত্রেদ পার্তনরশিপকী ফিভম ফগৎলকখিবা অদুসু মখোয়না য়েংশিনখি অমদি লৈবাক অনিগী মরক্তা ললোন-ইতিক অমসুং ইনবেস্তমেন্ত লিঙ্কেজশিং হেন্না খোঙজেল য়াংনা চাওথোকহনবদা অয়াবা পীখি৷
২০২১গী নবেম্বর অঙনবা শরুক্তা গ্লেসগোদা পাংথোক্কদৌরিবা য়ু.এন.এফ.সি.সি.সি. সি.ও.পি.-২৬কী ফিভম য়েংলগা ক্লাইমেত চেঞ্জকা মরী লৈনবা ইসুশিংদা লিদরশিংনা কুপথনা খন্ন-নৈনখি৷ হন্দক্তা লাওথোকখিবা নেস্নেল হাইদ্রোজেন মিসন অমদি রেনিৱেবল ইনর্জী পাকথোক-চাওথোকহন্নবগী থম্লিবা পান্দম অদুদা উরিবা অদুগুম্না ক্লাইমেত চেঞ্জতসু ভারতনা হোৎনরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷
রিজনেল দিবেলপমেন্তশিং মরু ওইনা আফগানিস্তানগী ফিভমদা লিদরশিংনসু ৱাখল্লোনশিং ফোংদোক্নখি৷ ফিভম অসিদা, এক্সত্রিমিজম অমদি তেরোরিজমগা মরী লৈনবা ইসুশিং অমসুং মীওইবগী হকশিং অমদি নুপী অমসুং মাইনোরিতীশিংগী হকশিংগী মতাংদা লৈরিবা ইসুশিং অসিদা কম্মন ইন্তর্নেস্নেল পর্সপেক্তিব অমা শেমগৎনবগী তঙাই ফদবা লৈ হায়না মখোয়না য়ানখি৷