PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
09 OCT 2021 6:31PM by PIB Delhi
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage nearly 94Cr
More than 79.12 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.98%; Highest since March 2020
19,740 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (2,36,643) is 0.70% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.62%) less than 3% for last 106 days
With the administration of 79,12,202vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage nearly reaches 94Cr (93,99,15,323) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 91,40,316sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,74,846
2nd Dose
89,95,831
FLWs
1st Dose
1,83,57,931
2nd Dose
1,52,78,433
Age Group 18-44 years
1st Dose
37,98,90,830
2nd Dose
9,81,36,153
Age Group 45-59 years
1st Dose
16,43,35,949
2nd Dose
8,17,98,092
Over 60 years
1st Dose
10,38,78,387
2nd Dose
5,88,68,871
Total
93,99,15,323
The recovery of23,070patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,32,48,291.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.98%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 104 consecutive days now.
19,740new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently2,36,643, which is the lowest in 206days.Active cases presently constitute 0.70% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
12,69,291tests being conducted. India has so far conducted over 58.13 Cr (58,13,12,481) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.62% remains less than 3% for the last 106 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.56%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 40 days and below 5% for 123 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1762332
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 95.51Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 8.51 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 9thOctober 2021)
SUPPLIED
95,51,92,065
BALANCE AVAILABLE
8,51,21,235
More than 95.51crore(95,51,92,065) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 8.51Cr (8,51,21,235) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1762330
Paving the path for Antyodaya of COVID-19 Vaccination: Quantitative Restriction on Export of Syringes Put in Place
Restriction applies to just 3 categories of syringes for 3 months
The Domestic Vaccine Manufacturers and Manufacturers of Syringes have played an important and critical role in the effective implementation of World’s largest COVID Vaccination Program in India. India has so far administered nearly 94 Crore Vaccine doses and is nearing 100 Crore doses administration mark. With firm political commitment to vaccinate India’s last citizen, fulfilling the philosophy of ‘Antyodaya’ espoused by Pt. Deendayal Upadhyay, the Government has put in place a quantitative restriction on export of syringes to boost their domestic availability and uptake.
Syringes are vital to sustain the momentum of the program to vaccinate all eligible Citizens in shortest possible time. With a view to ensure adequate availability of the syringes, used to administer the vaccine, the Government of India has enacted this quantitative restriction on the export of following denominations of the syringes only: -
• 0.5 ml/ 1ml AD (auto – disable) syringes.
• 0.5 ml/1 ml/2 ml/3 ml disposable syringes.
• 1ml/2 ml/3 ml RUP (re-use prevention) syringes.
It is also clarified that it is not an Export ban on any kind/Type of Syringes, it is only quantitative restriction on the export of certain type of specified syringes, for limited duration of 3 months. Further, the syringes of denominations and types other than those mentioned above are not covered under Quantitative Restriction.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1762354
Union Health Minister Reviews Progress of COVID-19 Vaccination with 19 States
Exhorts States to achieve the goal of 100 Cr doses
Focus on COVID-19 safe Festivities with strict enforcement
Dr. Mansukh Mandaviya, Union Minister for Health and Family Welfare today interacted with Principal Secretaries and Mission Directors (National Health Mission) of all major States and reviewed the progress of COVID-19 vaccination in these States. He underlined that the immediate milestone in India’s COVID-19 vaccination journey is the completion of administration of 100 Crore doses. India has so far administered 94 Crore Vaccine doses.
Dr. Mandaviya noted that Festivals usually synonymous with auspiciousness, joy and large gatherings, if not done in accordance to COVID protocols can derail the containment of COVID-19. “The twin pronged solution is to follow COVID protocols very strictly and speeding up of vaccination,” he stated. He cited results of experiments that pegged the number of 1st dose recipients not developing severe COVID-19 to be 96% and further pointed out that the number increases to nearly 98% for people who have taken both doses of the vaccine.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1762424
Important Tweets

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
09 OCT 2021 6:31PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসদ দ্রাইব অসিগী মখাতা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৯৩.৯৯ কাপথোকখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা অনৌবা কোস ১৯,৭৪০ থেংনখি
• অপুনববা কেসকী ১%গী মখাদা এক্তিব কেস ওইরি, হৌজিক ০.৭০%দা লৈরি; মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী নেমবা ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ২,৩৬,৬৪৩নি; নুমিৎ ২০৬দা খ্বাইদগী নেমবা ওইরি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭..৯৮%নি; মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২৩,০৭০ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং ৩,৩২,৪৮,২৯১দা লৈরে
• চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (১.৬২%) হৌখিবা নুমিৎ ১০৬নিদা ৩%কী মখাদা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (১.৫৬%) হৌখিবা নুমিৎ ৪০সিদা ৩%গী মখাদা লৈরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৮.১৩ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৯৪গী ময়া য়ৌখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৭৯.১২ হেন্না কাপখি
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৯৮% ওইরি; মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৯,৭৪০ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (২,৩৬,৬৪৩) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৭০% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ১০৬নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৬২%) অসি ৩%দগী তাখি
ভেক্সিন দোজ ৭৯,১২,২০২ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৯৪ (৯৩,৯৯,১৫,৩২৩) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৯১,৪০,৩১৬কী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭৪,৮৪৬
২শুবা দোজ
৮৯,৯৫,৮৩১
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৫৭,৯৩১
২শুবা দোজ
১,৫২,৭৮,৪৩৩
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৭,৯৮,৯০,৮৩০
২শুবা দোজ
৯,৮১,৩৬,১৫৩
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৬,৪৩,৩৫,৯৪৯
২শুবা দোজ
৮,১৭,৯৮,০৯২
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,৩৮,৭৮,৩৮৭
২শুবা দোজ
৫,৮৮,৬৮,৮৭১
অপুনবা
৯৩,৯৯,১৫,৩২৩
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ২৩,০৭০ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩২,৪৮,২৯১দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৯৮%দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১০৪নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৯,৭৪০ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ২,৩৬,৬৪৩দা লৈরি মসি নুমিৎ ২০৬দা খ্বাইদগী তাবা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৭০% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১২,৬৯,২৯১তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৮.১৩ (৫৮,১৩,১২,৪৮১) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৬২%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১০৬নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৫৬%. দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৪০নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১২৩নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1762332
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৯৫.৫১ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৮.৫১ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(ওক্তোবর ৯, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৯৫,৫১,৯২,০৬৫
হৌজিক লৈরিবা
৮,৫১,২১,২৩৫
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না পীবা চেনেল) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৯৫.৫১ (৯৫,৫১,৯২,০৬৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৮.৫১ (৮,৫১,২১,২৩৫) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1762330
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী অন্ত্যোদয়াগী লম্বী য়াৎপাঃ সিরিঞ্জ এক্সপোর্ত তৌবদা মশিংগী অকক্নবা অথিংবা থম্বা
অথিংবসি থা ৩গী ওইনা সিরঞ্জ মখল কাংলুপ ৩দা থম্বনি
লৈবাক্কী ভেক্সিন শাবা অমসুং সিরিঞ্জ শাবশিংনা ভারত্তা কোবিদকী তীকা থাবগী মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা খোংথাং পায়খৎপদা মরু ওইবা অমসুং অরুবা থৌদাং য়ারি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ চাউরাক্না করোর ৯৪ কাপখ্রে অমসুং দোজ ১০০ য়ৌবগী ফিভম য়াম্না নকশিল্লক্লি। পন্দিৎ দীনদয়াল উপাধ্যায়না শৌগৎলম্বা ‘অন্ত্যোদয়া’গী ৱাখল্লোন পাংথোকপা ওইনা ভারতকী নাগ্রিক খুদিংদা তীকা কাপ্নবা খোঙফম চেৎপা ওইনা লৈবাক মনুংদা সিরিঞ্জ ফংবা হেনগৎহন্নবগীদমক্তা সরকারনা মীরমদা সিরিঞ্জ থাদোকপদা মশিংগী অকক্নবা থমখ্রে।
খ্বাইদগী অতেনবা মতমদা মতিক চাবা মীওই খুদিংদা তীকা থাবগী খোংজং লেপ্তনা চত্থবদা সিরিঞ্জকিসু মরু ওইবা তঙাই ফদবা লৈ। ভেক্সিন কাপ্পদা শিজিন্নরিবা সিরিঞ্জ ৱাত্তনা ফংহন্নবগীদমক্তা, ভারত সরকারনা মখাদা পীরিবা সিরিঞ্জ মখল খক্তদা মীরমদা থাদোকপগী মশিংগী অকক্নবা থম্বনিঃ
• এম.এল. ০.৫ /এম.এল. ১ এ.দি. (ওতো-দিসেবল) সিরিঞ্জশিং
• এম.এল. ০.৫ /এম.এল. ১/ এম.এল. ২/ এম.এল. ৩ দিজপোজেবল সিরিঞ্জশিং
• এম.এল. ১/ এম.এল. ২/ এম.এল. ৩ আর.য়ু.পি. (রি-য়ুস প্রিভেন্সন) সিরিঞ্জশিং
মখল অমত্তগী সিরিঞ্জ মীরমদা থাদোকপদা অথিংবা থম্বা নত্তে, মথক্তা পনখ্রিবা মখলশিংগী অখন্নবা সিরিঞ্জশিং অসি খক্তমক থা অহুমগী ওইনা মীরমদা থাদোকপদা মশিংগী অকক্নবা থম্বনি হায়নসু ময়েক শেংনা তাক্লি। মখা তাবদা, মথক্তা পীরিবা সিরিঞ্জ মখলশিং নত্তনা অতোপ্পা সিরিঞ্জশিংদি হায়রিবা অথিংবসিগী মনুং চন্দে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1762354
স্তেত ১৯দা চত্থরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা য়েংশিনখ্রে
দোজ করোর ১০০গী পান্দম ফংননবা স্তেতশিংদা হায়খ্রে
নীংথিনা চৎন-কাঙলোন চৎনহন্দুনা কোবিদ-১৯ সেফ কুমহৈ হরাও পাঙথোকপদা মীৎয়েঙ চঙনবা ৱাফম থমখি
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা ঙসি অচৌবা স্তেত পুম্নমক্কী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরীশিং অমসুং মিসন দাইরেক্তরশিংগা (নেসনেল হেল্থ মিসন) ৱারী ৱাতায় শানদুনা হায়রিবা স্তেতশিং অদুদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী লৈরিবা খোঙজেলশিং য়েংশিনখ্রে‍। ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙচত্তা মাঙদা তাদুনা লৈরিবা পন্দোল অসি ভেক্সিন দোজ করোর ১০০ কাপথোকপা লোইশিনবা অসিনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৯৪ কাপখ্রে‍।
অফ-নুংঙাই, হরাউ-তয়ামবা অমদি মী য়াম্না পুনবনা মশক ওইরিবা কুমহৈশিং অসি কোবিদকী চৎন-পথাপশিংগী মতুং ইন্না পাঙথোকত্রবদি কোবিদ-১৯ লাকশিনবগী থৌরাংশিং অসি পুমচাই চাইহনগদৌরিবনি হায়না দোক্তর মন্দাবিয়ানা ফোঙদোকখি‍। “মমায় অনি লোংবা পাম্বৈদি কোবিদকী চৎন-পথাপশিং চেকশিন্না ইনবা অমদি ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবনি,” হায়না মহাক্না হায়খি‍। ভেক্সিনগী ১বা দোজ কাপথোকখিবা মীওইশিংদা কোবিদ-১৯গী শাথিবা লাইওং উৎলক্তবগী চাংনা ৯৬% ওই হায়বা এক্সপরিমেন্তগী মহৈশিং পল্লদুনা ভেক্সিনগী দোজ অনিমক কাপথোক্লবা মীওইশিংদনা ফীভম অসি ৯৮% ফাওবা হেনগৎলকই হায়বা ৱাফম মহাক্না মখা তাখি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1762424
মরুওইবা ত্বীৎশিং