Ministry of Power
Union Power Minister Takes Review of Tehri Hydro Development Corporation Limited (THDCIL) and The North Eastern Electric Power Corporation Limited (NEEPCO)
Directs Both the CPSUs to bid for Solar/Wind Projects
02 OCT 2021 12:58PM by PIB Delhi
Union Minister of Power and New & Renewable Energy, Shri RK Singh took review meetings of the Tehri Hydro Development Corporation Limited (THDCIL) and North Eastern Electric Power Corporation Limited (NEEPCO), here, yesterday. A direction given to both the CPSUs was to bid for Solar/Wind projects.The minister also directed both the CPSUs to increase their Capital Expenditur (CAPEX) and to spend 90% of their CAPEX by the end of Q3.
Shri Singh appreciated the progress made by THDCIL for the initiatives taken by them in installation of Carbon Capture Technology for the Khurja Super Thermal Power Project (2 X 660 MW). He also commended the initiative of THDCIL for diversification in the field of ‘Green Hydrogen’ under the ‘National Green Hydrogen Mission’ and to develop 800 MW capacity Green Hydrogen production and storage project on commercial scale in Chitrakoot District of Uttar Pradesh.THDCIL was also asked to create two new divisions in the company, one each for construction of Thermal Power Plants and another for development of Mines.
The Ministerexpressed concern on NEEPCO’s high manpower/megawatt strength and advised the CPSU to bring it within norms fixed by CEA.He directed NEEPCO to diversify the operations of NEEPCO in Renewable Energy and also expand its area of operations to PAN India.

পাৱর মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী পৱার মন্ত্রীনা তেহরি হাইদ্রো দেভেলপমেন্ত কোর্পোরেসন লিমিতেদ (তি.ঐচ.আই.দি.সি.এল.) অমসুং দি নোর্থ ইস্তর্ন ইলেক্ত্রিক পৱার কোর্পোরেসন লিমিতেদ (নীপকো)গী ফীভম য়েংশিনখ্রে
সি.পি.এস.য়ু. অনিমক্তা নুংশা মঙাল/নুংশিৎকী প্রোজেক্তশিংগী থবক পায়খৎনবা পাউতাক পীখ্রে
02 OCT 2021 12:58PM by PIB Imphal
পৱার অমসুং ন্যু এন্দ রিন্যুএবল ইনর্জীগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী আর.কে. সিংহনা তেহরি হাইদ্রো দেভেলপমেন্ত কোর্পোরেসন লিমিতেদ (তি.ঐচ.আই.দি.সি.এল.) অমসুং দি নোর্থ ইস্তর্ন ইলেক্ত্রিক পৱার কোর্পোরেসন লিমিতেদ (নীপকো)গী ফীভম য়েংশিন মীফম পাঙথোকখ্রে‍। সি.পি.এস.য়ু. অনিমক্তা নুংশা মঙাল/নুংশিৎকী প্রোজেক্তশিং পায়খৎননবা পাউতাক পীখি‍। সি.পি.এস.য়ু. অনিমক্তা মখোয়গী কেপিতেল এক্সপেন্দিচর (কেপেক্স) হেনগৎহন্নবা অমদি ক্যু৩ লোইশিল্লকপা ফাওবদা মখোয়গী কেপেক্সকী ৯০% শীজিন্ননবা পাউতাকসু মন্ত্রীনা পীখি‍।
শ্রী সিংহনা তি.ঐচ.দি.সি.আই.এল.বু খুর্জা সুপর থর্মেল পৱার প্রোজেক্ত (২ X ৬৬০ মেগাৱাত)কীদমক কার্বোন কেপচর তেক্নোলোজী ইন্সতোল তৌনবা মখোয়না পায়খৎলিবা থৌরাংগীদমক থাগৎখি‍। ‘নেসনেল গ্রীন হায়দ্রোজেন মিসন’গী মখাদা ‘গ্রীন হায়দ্রোজেন’গী লমদা পুক্নিং চঙদুনা উত্তর প্রদেশকী চিত্রকুত্তা কম্মর্সিএল থাক্তা মেগাৱাত ৮০০গী ওইবা গ্রীন হায়দ্রোজেন প্রদক্সন অমসুং স্তোরেজ প্রোজেক্ত পায়খৎপগীদমক্তসু মহাক্না তি.ঐচ.দি.সি.আই.এল.গী থৌরাংবু থাগৎখি‍। তি.ঐচ.দি.সি.আই.এল.দা কম্পেনী অসিদা অনৌবা দিভিজন অনি শেমগৎনবা, অমনা থর্মেল পৱার প্লান্ত শেমগৎ-শাগৎনবা অদুগা অমনা খনিশিং শেমগৎনবসু হায়খি‍।
মন্ত্রীনা নীপকোগী হায় মেনপৱার/মেগাৱাত স্ত্রেংদা নুংনাংবা ফোঙদোক্লদুনা সি.পি.এস.য়ু. অদুদা সি.ই.এ.না শেমদুনা থম্লিবা কাঙলোনগী মনুংদা থম্ননবা পাউতাক পীখি‍। মহাক্না নীপকোবু রিন্যুএবল ইনর্জীগী লমদা মখোয়গী থবক থৌরাং পায়খৎনবা অমদি মখোয়গী থবক তৌফম ভারত পুম্বদা পাকথোক চাউথোক্নবা ৱাফমসু থমখি‍।