Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves doubling of Rajkot-Kanalus railway line
The total estimated cost of the project will be Rs.1,080.58 crore and its escalated / completion cost is Rs.1,168.13 crore.
The total length of doubling of line is 111.20 km
Doubling of the section will increase the capacity and more traffic can be introduced on the system. The proposed doubling from Rajkot to Kanalus would lead to all round development of Saurashtra region
29 SEP 2021 3:54PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Hon'ble Prime Minister, Shri Narendra Modi hasapproved doubling of Rajkot-Kanalus railway line. The total estimated cost of the project will be Rs.1,080.58 crore and its escalated / completion cost is Rs.1,168.13 crore. The total length of doubling of line is 111.20 km. The project will be completed in four years.
The existing goods traffic handled on the section mainly consists of POL, Coal, Cement, Fertilizer and Food grains. The freight is generated from industries connected to private sidings taking off from the project route alignment. Future substantial Goods traffic is projected by big industries like Reliance Petroleum, ESSAR oil and Tata Chemical. The single line BG section between Rajkot — Kanalus has become over saturated and there is a need for additional parallel BG line to ease out operational working.30 pairs of passenger/mail express trains are plying on the section and existing line capacity utilization with maintenance block is up to 157.5%. Detention to both Goods and Passenger traffic will be reduced considerably after doubling. Doubling of the section will increase the capacity and more traffic can be introduced on the system.The proposed doubling from Rajkot to Kanalus would lead to all round development of Saurashtra region.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রীমন্দলনা রাজকোৎ-কনালস রেলৱে লাইন শরুক অনি হেনগৎনবা অয়াবা পীখ্রে
প্রোজেক্ত অসিগী অপুনবা শেনফম লুপা কোতি ১,০৮০ ওইগনি হায়না পারি অমসুং মসিগী চাউথোকহনবা/লোইশিনবগী শেনফম্না লুপা কোতি ১,১৬৮নি
লাইন অসিগী শরুক অনি হেনগৎপগী অপুনবা অশাংবা অসি কিলোমিতর ১১১.২০নি
সেক্সন অসিদা শরুক অনি হেনগৎহনবা অসিনা কেপাসিতী হেনগৎহল্লগনি অমসুং সিস্তেম অসিদা অহেনবা ত্রাফিক হৌদোক্লগনি। রাজকোৎতগী কনালস ফাওবা শরুক অনি হেনগৎপগী থৌরাং থম্লকপা অসিনা সৌরাস্ত্রাগী মফমদা মাইকৈ খুদিংদা চাউখৎপা অমা পুরক্লগনি
29 SEP 2021 3:54PM by PIB Imphal
ইকাই খুম্নজরিবা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চায়র লৌবা কেবিনেত কম্মীতি ওন ইকোনোমিক এফিয়র্সনা রাজকোৎ-কনালস রেলৱে লাইন শরুক অনি হেনগৎনবা অয়াবা পীখ্রে। প্রোজেক্ত অসিগী অপুনবা শেনফম লুপা কোতি ১,০৮০ ওইগনি হায়না পারি অমসুং মসিগী চাউথোকহনবা/লোইশিনবগী শেনফম্না লুপা কোতি ১,১৬৮নি। লাইন অসিগী শরুক অনি হেনগৎপগী অপুনবা অশাংবা অসি কিলোমিতর ১১১.২০ ওইরি। প্রোজেক্ত চহি মরিগী মনুংদা লোইশিনগনি।
সেক্সন অসিদা হান্ননা লৈরিবা ত্রাফিক্কী পোৎশিংদা মরুওইনা য়াওরিবা অসি পি.ও.এল., কোইলা, সিমেন্ত, ফর্তিলাইজর অমসুং চেং-হৱায়শিং য়াওরি। ফ্রাইত অসি প্রোজেক্ত রুত এলাইন্মেন্দগী ইন্দস্ত্রীগী লনাইগী তেক ওফতগী হৌরক্কনি। তুংগী ওইবা লেঙদবা ত্রাফিক্কী পোৎশিং অসি অচৌবা ইন্দস্ত্রীশিং হায়বদি রিলাইন্স পোত্রোলিয়ম, ইসার ওইল অমসুং তাতা কেমিকেলনা প্রোজেক্ত তৌগনি। রাজকোৎ-কনালসকী মরক্তা লৈরিবা নামতা ওইবা লাইন বি.জি. সেক্সন অসি ঈশিংনা য়াম্না থুমজিল্লে অমসুং থবক নিংথিনা পাংথোকপা য়ানবা অহেনবা খমব্রাংনবা বি.জি. লাইন অমা মথৌ তারি। পেসেঞ্জর/মেইল এক্সপ্রেস ত্রেনগী জুরা ৩০ অমসু সেক্সন অসিদা লৈরি অমসুং হান্না লৈরিবা শিজিন্নবা লাইন কেপাসিতী অসি ১৫৭.৫ ফাওবা লৈরি। পোৎ-চৈ অমসুং পেসেঞ্জর ত্রাফিক পন্দুনা লৈবা অসি শরুক অনি হেনগৎপগী মতুংদগী হন্থরক্লগনি। সেক্সন অসিদা শরুক অনি হেনগৎপা অসিনা সিস্তেম অসিদাকেপাসিতী হেনগৎহল্লগনি অমসুং সিস্তেম অসিদা অহেনবা ত্রাফিক হৌদোক্লগনি। রাজকোৎতগী কনালস ফাওবা শরুক অনি হেনগৎপগী থৌরাং থম্লকপা অসিনা সৌরাস্ত্রাগী মফমদা মাইকৈ খুদিংদা চাউখৎপা অমা পুরক্লগনি।