প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না সেপ্তেম্বর ২৭তা প্রধান মন্ত্রী দিজিতেল হেলথ মিসন হৌদোক্কনি
পি.এম.-দি.ঐচ.এম.না দিজিতেল হেলথ ইকোসিস্তেমদা ইন্তেরোপেরেবিলিতী য়াহন্দুনা অয়েৎপা লৈতবা ওনলাইন প্লেতফোর্ম অমা শেমগৎকনি
26 SEP 2021 2:28PM by PIB Imphal
পুৱারী ওইরগদবা খোংথাং অমদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২১গী সেপ্তেম্বরগী ২৭কী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী দিজিতেল হেলথ মিসন (পি.এম.-দি.ঐচ.এম.) হৌদোক্লগনি।
নেস্নেল দিজিতেল হেলথ মিসনগী হায়রিবা পাইলোৎ প্রোজেক্ত অসি প্রধান মন্ত্রীনা ২০২০গী ওগস্ত ১৫দা লাল কিলাগী চেকপলদগী লাওথোকখিবনি। হৌজিক্কী ওইনা, পি.এম.-দি.ঐচ.এম. অসি য়ুনিয়ন তেরিতোরী তরুক্তা পাইলোৎ ফেজ ওইনা হাপ্লি।
লৈবাক পুম্বগী ওইনা হৌদোকখিবা পি.এম.-দি.ঐচ.এম. অসি আয়ুশমান ভারত প্রধান মন্ত্রী জন অরোগ্যা য়োজনা (এ.বি. পি.এম.-জে.এ.ৱাই.)গী অহুমশুবা কুমওন এন.ঐচ.এ.গা মতম অমতদা পাংথোক্কনি। কেন্দ্রগী হেলথ মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।
প্রধান মন্ত্রী দিজিতেল হেলথ মিসন (পি.এম.-দি.ঐচ.এম.)
জন ধন, আধার অমসুং মোবাইল (জে.এ.এম.) ত্রীনিতী অমসুং সরকারনা লৌখৎপা দিজিতেলগী অতৈ খোঙথাংশিং অসিগী মওংদা য়ুম্ফম ওইদুনা লৌখৎখিবা, পি.এম.-দি.ঐচ.এম.না দেতাগী পাক-চাউবা, ইনফোর্মেসন অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরগী থবকশিং, ইন্তেরোপেরেবল, সেক্যুরিতী শোইদনা থমদুনা স্তেন্দরদা য়ুম্ফম ওইবা দিজিতেল সিস্তেম, কনফিদেন্তিএলিতী অমসুং হেলথগা মরী লৈনবা পর্সনেল ইনফোর্মেসন্দা প্রাইভেসীদা অয়েৎপা লৈতবা ওনলাইন প্লেতফোর্ম অমা শেমগৎকনি। মিসন অসিনা নাগরীকশিংদা মখোয়গী মশাগী অয়াবা য়াওনা লোংচুদিনেল হেলথ রেকোর্দ অমা পীবা অমসুং ওন্থোকপা য়াহনগনি।
পি.এম.-দি.ঐচ.এম.গী মরুওইবা মচাকশিং অসিদা নাগরীক খুদিংগী হেলথ আই.দি. কার্দ অমা য়াওরি হায়রিবা অসিনা মখোয়গী হেলথ একাউন্ত অমা ওইনা মথৌ তৌগনি, মসিদা মশাগী ওইবা হেলথ রেকোর্দ লিঙ্ক তৌবা য়াগনি অমসুং মোবাইল এপ্লিকেসন অমগী মতেংনা য়েংবসু য়াগনি; হেলথকেয়র প্রোফেসনেল রেজিস্ত্রী (ঐচ.পি.আর.) অমসুং হেলথকেয়র ফেসিলিতীজ রেজিস্ত্রিজ (ঐচ.এফ.আর.) হায়রিবা অসিনা হিদাক-লাংথক্কী মতমগা চুনরবা অমসুং থায়নগী চৎনবী অনিমক্তা হেলথকেয়র প্রোভাইদর পুম্বগী রেপোসিতরী ওইনা মথৌ তৌগনি। মসিনা দোক্তরশিং/হোস্পিতালশিং অমসুং হেলথকেয়র সর্বিস প্রোভাইদরশিংদা ইজ ওফ দুইং ব্যুজিনেস শোইদনা ওইহল্লগনি।
মিসন অসিগী শরুক অমা ওইরিবা, পি.এম.-দি.ঐচ.এম. সেন্দবোক্সনা, তেক্নোলোজী অমসুং প্রদক্ত তেস্তিংগী ফ্রেমৱার্ক অমা ওইনা মথৌ তৌগনি হায়রিবা অসিনা ওর্গানাইজেসনশিং, প্রাইবেৎ প্লেয়রশিং, নেস্নেল দিজিতেল হেলথ ইকোসিস্তেমগী শরুক অমা ওইদুনা পি.এম.-দি.ঐচ.এম.গী হেলথ ইনফোর্মেসন প্রোভাইদর নত্ত্রগা হেলথ ইনফোর্মেসন য়ুজর নত্ত্রগা বিল্দিং ব্লোক্কা লিঙ্ক ওইহনবদা মতেং পাংগনি।
মিসন অসিনা রিবোলুসনাইজিং পেমেন্তশিংদা য়ুনিফাইদ পেমেন্তস ইন্তরফেসনা লৌরিবা থৌদাংশিগা মান্ননা দিজিতেল হেলথ ইকোসিস্তেমগী মনুংদা ইন্তেরোপেরেবিলিতী পুথোক্কনি। নাগরীকশিংনা এসেসিং হেলথকেয়র ফেসিলিতীদগী ক্লিক নম্বা খক্তা ওইরগনি।

Prime Minister's Office
PM to launch Ayushman Bharat Digital Mission on 27th September
Ayushman Bharat Digital Mission will create a seamless online platform that will enable interoperability within the digital health ecosystem
26 SEP 2021 2:28PM by PIB Delhi
In a historic initiative, Prime Minister Shri Narendra Modi will launch the Ayushman Bharat Digital Missionon 27th September 2021 at 11 AM via video conferencing, which will be followed by his address on the occasion.
The pilot project of Ayushman Bharat Digital Mission had been announced by the Prime Minister from the ramparts of Red Fort on 15th August, 2020. Currently, Ayushman Bharat Digital Mission is being implemented in pilot phase in six Union Territories.
The nation-wide rollout of Ayushman Bharat Digital Mission coincides with NHA celebrating the third anniversary of Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (AB PM-JAY). Union Health Minister will be present on the occasion.
About Ayushman Bharat Digital Mission
Based on the foundations laid down in the form of Jan Dhan, Aadhaar and Mobile (JAM) trinity and other digital initiatives of the government, Ayushman Bharat Digital Mission will create a seamless online platform through the provision of a wide-range of data, information and infrastructure services, duly leveraging open, interoperable, standards-based digital systems while ensuring the security, confidentiality and privacy of health-related personal information. The Mission will enable access and exchange of longitudinal health records of citizens with their consent.
The key components of Ayushman Bharat Digital Mission include a health ID for every citizen that will also work as their health account, to which personal health records can be linked and viewed with the help of a mobile application; a Healthcare Professionals Registry (HPR) and Healthcare Facilities Registries (HFR) that will act as a repository of all healthcare providers across both modern and traditional systems of medicine. This will ensure ease of doing business for doctors/hospitals and healthcare service providers.
Ayushman Bharat Digital Mission Sandbox, created as a part of the Mission, will act as a framework for technology and product testing that will help organizations, including private players, intending to be a part of National Digital Health Ecosystem become a Health Information Provider or Health Information User or efficiently link with building blocks of Ayushman Bharat Digital Mission.
This Mission will create interoperability within the digital health ecosystem, similar to the role played by the Unified Payments Interface in revolutionizing payments. Citizens will only be a click-away from accessing healthcare facilities.