পাৱর মন্ত্রালয়
সিক্কিমদা লৈবা এন.ঐচ.পি.সি.গী এম.দবল্যু. ৫১০ তীস্তা-ভি. পাৱর স্তেসন্দা ইন্তর্নেস্নেল হাইদ্রোপাৱর এসোসিএসন (আই.ঐচ.এ.)না ‘ব্লু প্লানেৎ প্রাইজ’ পীখ্রে
24 SEP 2021 9:28AM by PIB Imphal
হিমালয়গী রাজ্য ওইরিবা সিক্কিমদা লৈবা এন.ঐচ.পি.সি.গী এম.দবল্যু. ৫১০ তীস্তা-ভি. পাৱর স্তেসন্দা লন্দনদা লৈবা লৈবাক ১২০দা মথৌ চত্থরিবা নোন-প্রোফিৎ মেম্বর্শিপ এসোসিএসন, ইন্তর্নেস্নেল হাইদ্রোপাৱর এসোসিএসন (আই.ঐচ.এ.)না লেমজনীংঙাই ওইরবা ‘ব্লু প্লানেৎ প্রাইজ’ পীরকখ্রে। পাৱর স্তেসন অসি এন.ঐচ.পি.সি.না শাদুনা, মপু ওইদুনা হৌজিক চলায়রিবনি। তীস্তা-ভি. পাৱর স্তেসনগী মনা অসি ৱর্ল্দ হাইদ্রোপাৱর কংগ্রেস ২০২১গী মনুংদা ঙরাং লাওথোকখিবনি। আই.ঐচ.এ.গী শকখঙলবা লীদ এসেসরশিংনা ইং ২০১৯দা আই.ঐচ.এ.গী হাইদ্রোপাৱর সস্তেনেবিলিতী এসেসমেন্ত প্রোতোকোল (ঐচ.এস.এ.পি.) ওপরেসন স্তেজ তুল শিজিন্নদুনা পাংথোকখিবা সস্তেনেবিলিতী য়েংশিনবগী থৌওংদা য়ুম্ফম ওইদুনা তীস্তা-ভি. পাৱর স্তেসন্দা মনা অসি পীরকখিবনি।
আই.ঐচ.এ.মেম্বর্শিপ্তা য়াওরিবশিংদি মকোক থোংবা হাইদ্রোপাৱরগী মপু অমসুং ওপরেতর, দিভেলপর, দিজাইনর, সপ্লাইয়র অমসুং কন্সলতেন্তশিংনি। আই.ঐচ.এ. ব্লু প্লানেৎ প্রাইজ অসি সস্তেনেবল দিভেলপমেন্তকী হীরমদা থোইদোক হেন্দোকপা থৌওং উৎপা হাইদ্রোপাৱর প্রোজেক্তশিংদা পীবনি। হাইদ্রোপাৱর সস্তেনেবিলিতী এসেসমেন্ত প্রোতোকোল (ঐচ.এস.এ.পি.) অসি হাইদ্রোপাৱর প্রোজেক্তশিংগী তুং কোইনা শিজিন্নবা য়াবগী চাং ওন্নবা মালেমগী মকোক থোংবা খুৎলায় অমনি। মসিনা ইনভাইরনমেন্তেল, সোসিএল, তেক্নিকেল অমসুং গবর্নেন্স ক্রাইতেরিয়াগী পাক চাউরবা হীরমশিংগী মতাংদা হাইদ্রোপাৱর প্রোজেক্ত অমগী মথৌ তৌবগী চাং ওনবগী পাম্বৈ অমা পী। য়েংশিনবগী থৌওং অসি ওব্জেক্তিব ইভিদেন্সতা য়ুম্ফম ওইবনি অমসুং মসিগী রিজল্ৎনা স্তেন্দর্দাইজ রিপোর্ত অমদা পীবনি।

Ministry of Power
NHPC’s 510 MW Teesta-V Power Station, Sikkim conferred with ‘Blue Planet Prize’ by International Hydropower Association (IHA)
24 SEP 2021 9:28AM by PIB Delhi
NHPC’s 510 MW Teesta-V Power Station located in the Himalayan State of Sikkim has been conferred with the prestigious Blue Planet Prize by International Hydropower Association (IHA), a London based non-profit membership association operating in 120 countries. The power station has been built, owned and being operated by NHPC. The award for Teesta-V Power Station was announced yesterday during the World Hydropower Congress, 2021. The award had been conferred to Teesta-V Power Station based on its sustainability assessment undertaken by a team of accredited lead assessors of IHA in 2019 using the Operation Stage tool of the Hydropower Sustainability Assessment Protocol (HSAP) of IHA.
The IHA membership includes leading hydropower owners and operators, developers, designers, suppliers and consultants. The IHA Blue Planet Prize is awarded to hydropower projects that demonstrate excellence in sustainable development. The Hydropower Sustainability Assessment Protocol (HSAP) is the leading international tool for measuring the sustainability of hydropower projects. It offers a way to benchmark the performance of a hydropower project against a comprehensive range of environmental, social, technical and governance criteria. Assessments are based on objective evidence and the results are presented in a standardized report.