Ministry of Information & Broadcasting
Northeast powers Prasar Bharati’s Digital Growth
21 SEP 2021 5:14PM by PIB Delhi
Prasar Bharati’s digital network has carved out a niche in the Indian digital media industry by focussing on inclusive growth, instead of just revenue driven growth. Serving the mandate of the public broadcaster even in the digital world, Prasar Bharati’s digital platforms in the remotest areas of Northeast have registered significant milestones by together clocking more than 220 Million Views and 1 Million+ Subscribers on YouTube.
In one such recent landmark achievement, YouTube channel of Doordarshan Aizawl has crossed 1 Lakh subscribers. These growths in Views and Subscribers base are fuelled by top quality content in the genres of Teleplays, Telefilms and Films.
Multiple Twitter handles of Doordarshan and All India Radio across Northeast region have followers in Thousands. Many have blue tick verification from Twitter.
YouTube News channels of DD Mizoram, DD Guwahati, DD Shillong and All India Radio Northeast service have quite sizeable Subscribers base, with DD News Mizoram leading the pack.
Most of these Northeast channels of Prasar Bharati have digital views and watch time hours in Millions, wherein Doordarshan and All India Radio channels of Manipur top the charts.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
অৱাং-নোংপোক্না প্রসার ভারতীগী দিজিতেল গ্রোথ থৌগৎখ্রে
21 SEP 2021 5:14PM by PIB Imphal
প্রসার ভারতীগী দিজিতেল নেৎৱর্কনা শুপ্নগী রিভেন্যুদা য়ুম্ফম ওইবা গ্রোথকী মহুৎ ইনক্লুসিব গ্রোথতা মীৎয়েং থমদুনা ভারতকী দিজিতেল মীদিয়া ইন্দস্ত্রীদা মফম অমা কনবা ঙমখ্রে। দিজিতেল ৱর্ল্দদসু পব্লিক ব্রোদকাস্তরগী মেন্দেৎ ঙাক্তুনা অৱাং-নোংপোক্কী মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা প্রসার ভারতীগী দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিংনা য়ুত্যুবতা পুন্না মিলিয়ন ২২০ হেনবা ভ্যু অমসুং মিলিয়ন ১+ সবস্ক্রাইবর য়ৌবা ঙমদুনা শীংথানীংঙাই ওইবা মাইপাকপা অমা রেজিস্তর তৌখি।
অসিগুম্বা হন্দক্কী অচৌবা মাইপাকপা অমদা, আইজোলগী দুরদর্শনগী য়ুত্যুব চেনেলগী সবস্ক্রাইবর লাখ ১ হেনখ্রে। ভ্যুশিং অমসুং সবস্ক্রাইবর বেজতা গ্রোথশিং লাক্লিবা অসু তেলিপ্লেশিং, তেলিফিল্মশিং অমসুং ফিল্মশিংগী জোনরশিংদা তোপ ক্বালিতী কন্তেন্ত য়াওবনা থৌগৎখিবনি।
অৱাং-নোংপোক থংবা রিজন্দা লৈবা দুরদর্শন অমসুং ওল ইন্দিয়া রেদিওগী তোঙান-তোঙানবা ত্বিতর হেন্দলশিংগী ফোলোৱর লিশিং কয়া লৈ। কয়া অমনা ত্বিতরদগী ব্ল্যু তিক ভেরিফিকেসন ফংখ্রে।
দি.দি. মিজোরাম, দি.দি. গুৱাহাতি, দি.দি. শিলোং অমসুং ওল ইন্দিয়া রেদিও নোর্থইস্ত সর্ভিসকী য়ুত্যুব ন্যুজ চেনেলশিংগী অচৌবা সবস্ক্রাইবর বেজ লৈ, লোইননা মখোয়শিংগী মরক্তা দি.দি. ন্যুজ মিজোরাম্না মাংজিল থারি।
প্রসার ভারতীগী অয়াম্বা নোর্থইস্ত চেনেলশিং অসিগী দিজিতেল ভ্যুশিং অমসুং য়েংবগী মতমগী পুংশিং অসি মিলিয়নদা লৈরি, হায়রিবা অসিদা মনিপুরগী দুরদর্শন অমসুং ওল ইন্দিয়া রেদিও চেনেলশিংনা চার্তশিংগী মকোক্তা লৈরি।