প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
উপ রাস্ত্রপতি, প্রধান মন্ত্রী অমসুং লোক সভাগী স্পীকরনা পুন্না সন্সদ তি.ভি. হৌদোকখ্রে
ভারতকী ওইনা দেমোক্রেসী অসি কন্সতিত্যুসনগী অপুনবা ইচেল নত্তে, মসি পুন্সিগী ইচেলনি: পি.এম.
সন্সদ তি.ভি.না লৈবাক্কী দেমোক্রেসী অমসুং মীয়ামগী মীহুৎকী অনৌবা খোলাও ওইরগনি: পি.এম.
ৱাৎত পাদবা অসি পার্লিয়ামেন্ত সিস্তেমদা চপ মান্ননা অমগা অমগা শম্নবনি: পি.এম.
15 SEP 2021 7:10PM by PIB Imphal
উপ রাস্ত্রপতি অমসুং রাজ্য সভাগী চেয়রমেন, শ্রী ভেঙ্কায়া নাইদু, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং লোক সভাগী স্পীকর শ্রী ওম বির্লানা ঙসি ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ দেমোক্রেসী নুমিৎকা থৌরমদা সন্সদ তি.ভি. হৌদোক্কনি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা দাইলোগ অমসুং কম্ম্যুনিকেসনগী খুৎথাংদা মরুওইনা ২১শুবা চহিচা অসিনা লাকপদা মতম্না অওনবা পুরক্তুনা পার্লিয়ামেন্তদা অওনবা কয়া অমা লাকপা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখি মদুদি সন্সদ তি.ভি. অসিনা ভারতকী দেমোক্রেসীদা অনৌবা পন্দুপ অমা ওইদুনা, সন্সদ তি.ভি. অমা ওইনা লৈবাক অসিনা দাইলোগ অমসুং কম্ম্যুনিকেসনগী খুৎথাংদা লৈবাক অসিগী দেমোক্রেসী অমসুং মীয়ামগী মীহুৎশিংদা অনৌবা খোলাও অমা ওইরগনি। প্রধান মন্ত্রীনা দুর্দর্সনবু মসিনা লৈরকপা চহি ৬২ মপুং ফারকপদা হরাও তয়াম্বা ফোংদোকখ্রে। মহাক্না ইঞ্জিনিয়রগী নুমিৎতা ইঞ্জিনিয়রশিংদা হরাও-তয়াম্বা ফোংদোকখ্রে।
ঙসি অসি ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ দেমোক্রেসীনি হায়না পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি, দেমোক্রেসী হায়বা মতম অদু লাকপদা, ভারতনা দেমোক্রেসীগী মমানি হায়বা অসিদগী হেন্না থৌদাং লৌরি। দেমোক্রেসী ভারতকী ওইনা সিস্তেম অমা নত্তে মসি ৱাখল্লোল অমনি। দেমোক্রেসী অসি ভারত্তদি শুপ্নতগী কন্সতিত্যুসনেল ওইবা মওং অদু খক্তা নত্তে, মসি ইথিল অমনি। অমনি। দেমোক্রেসী অসি ভারত্তদি ইচেলগী অপুনবা অদু খক্তা নত্তে, মসি পুন্সিগী ইথিল অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা চহি ৭৫শুরবা নিং-খা তম্বগী তাঙ্কক অসিদা মমাংদা লৈখিবা মিংচৎ লৈনা তৌখিবশিং অমসুং ঐখোয়গী মাংদা তাদুনা লৈরবা তুংগী ৱাশক কয়া অমদা মেদিয়ানা লৌরিবা থৌদাংশিং উৎখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মেদিয়ানা স্বাস্চ ভারত অভিয়ানগুম্বা হিরমশিং অসি লৌখিবদা, মীয়ামগী মফমদা য়াম্না থুনা য়ৌবা ঙম্মী। মহাক্না তৌহন্নিংবা ৱাফম কয়া অমা থমখি মদুদি মেদিয়ানা অজাদী কা অমৃত মহোৎসবতা মীয়াম্না হোৎনরিবা নিংতম লান্থেংগী ৭৫শুবা তাঙ্কক থৌরাং তৌদুনা অমসুং থৌরম অসিদা অখন্নবা সপ্লিমেন্ত পুথোক্তুনা থৌদাং কয়া অমা লৌবা য়াই।
কেন্দ্রগী ওইবা ৱাফম থম্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি “কন্তেন্ত অসি নিংথৌনি, মসিগী থেংনরকপা অসিনা “কন্তেন্ত অসি কনেক্তনি” হায়না হায়খি। মহাক্না শন্দোক্না তাকখি মদুদি, কনাগুম্বা অমনা ৱাৎত পাদনা লৈবা মতমদা মশা মথন্তা অহোংবা লাক্লি। হায়রিবা অসিনা মেদিয়াদা পীবা মতমদা, ঐখোয়গী পার্লিয়ামেন্ত সিস্তেম অসি চপ মান্নৈ মসিদা পোলিতিক্স য়াওদে, মসিদা পোলিসী লৈতে। মহাক্না মরুওইবা পীখি মদুদি মীচম প্রজানা পার্লিয়ামেন্ত সিস্তেম অসি শম্নরি হায়বা ফাওহনগদবনি। মহাক্না অনৌবা চেনেল অসিদা মায়কৈ অশোমদা চৎনবা হায়রি।
হিরম কয়া অমদা ৱা খন্নরিবা পার্লিয়ামেন্তগী সেসন অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা হায় নহারোলশিংনা তমগদবা কয়া অমা লৈরি। পার্লিয়ামেন্তগী মেম্বরশিংসু লৈবাক পুম্বনা য়েংলিবা পার্লিয়ামেন্ত মনুংদা হেন্না ফনা থবক চৎথবা অমসুং হেন্না ফনা ৱা তান্ননবা পুক্নিং থৌগৎলি। প্রধান মন্ত্রীনা পনখি মদুদি মসিগী থৌরম অসিদগী ঐখোয়গী নহারোলশিংনা ঐখোয়গী দেমোক্রেতিক ইন্সতিত্যুসন মরমদা হেন্না খঙলে। মসিগা মান্ননা থবক তৌরিবা কমিতীশিংগী মরমদা ই-পাউ য়াম্না ফংবা, লেজিস্তলেতিবকী থবকশিংদা মরুওইবা অমসুং ভারতকী দেমোক্রেসী গী মরমদা হেন্না খঙবা। মহাক্না থৌরমশিং অসি পার্লিয়ামেন্ত তি.ভি.দা দেমোক্রেসীগী মখোঙদগী হৌদুনা পঞ্চায়ৎকী থাক্তগী তৌবা পাম্বা ফোংদোকখি। থৌরম অসিনা ভারতকী দেমোক্রেসীদা অনৌবা ইনর্জী, অনৌবা ৱাখল অমা ফংবা ঙম্লগনি।

Prime Minister's Office
Vice President, Prime Minister and Lok Sabha Speaker jointly launch Sansad TV
Democracy in India is not just a collection of streams of constitution, it is our life-stream: PM
Sansad TV will become a new voice of the nation’s democracy and people’s representative: PM
Content is Connect is equally applicable to the parliamentary system: PM
15 SEP 2021 7:10PM by PIB Delhi
Vice President and Rajya Sabha Chairman, Shri M. Venkaiah Naidu, Prime Minister Shri Narendra Modi and Lok Sabha Speaker Shri Om Birla jointly launched Sansad TV today on the occasion of International Day of Democracy.
Addressing the event, the Prime Minister lauded the transformation of the channel associated with the Parliament in accordance with rapidly changing times, especially when the 21st century is bringing revolution through dialogue and communication. The Prime Minister termed the launch of Sansad TV a new chapter in the story of Indian democracy as, in the form of Sansad TV, the country is getting a medium of communication and dialogue which will become a new voice of the nation’s democracy and people’s representative. The Prime Minister also greeted Doordarshan for completing 62 years of its existence. He also greeted all the engineers on the occasion of Engineer's day.
Noting that today is also International Day of Democracy, the Prime Minister remarked that when it comes to Democracy, India’s responsibility is more as India is the mother of democracy. Democracy for India is not just a system, it is an idea. Democracy in India is not just a constitutional structure, but it is a spirit. Democracy in India is not just a collection of streams of constitutions, it is our life stream, he said.
The Prime Minister highlighted the role of the media in the context of 75 years of independence when both glory of the past and promise of the future are before us. He said when the media takes up issues like Swachh Bharat Abhiyan, that reaches the people with great speed. He suggested that the media can play a role in disseminating the efforts of the people during Azadi ka Amrit Mahotsav by planning 75 episodes on the freedom struggle or bringing out special supplements to mark the occasion.
Talking about the centrality of content, the Prime Minister said while it is said that ‘content is king, in his experience "Content is Connect." He explained that, when one has better content, people automatically engage with it. As much as this applies to the media, it is equally applicable to our parliamentary system as there is not only politics in Parliament, there is also policy. He emphasized that common people should feel the connect with the proceedings of the Parliament. He asked the new channel to work in that direction.
The Prime Minister said when the Parliament is in session, debates are held on diverse subjects, so there is so much for the youth to learn. Members of Parliament also get inspiration for better conduct, better debate inside the Parliament when the country watches them. He also stressed the need to focus on duties of the citizens and said that the media is an effective medium for this awareness. The Prime Minister noted that from these programs, our youth will get to learn a lot about our democratic institutions, their functioning as well as civic duties. Similarly, there will be a lot of information about working committees, importance of legislative work, and working of legislatures which will help in understanding the democracy of India in depth. He wished that programs will also be made on Panchayats working as grassroots democracy in Parliament TV. These programs will give a new energy, a new consciousness to the democracy of India.