Prime Minister's Office
Australian Minister for Foreign Affairs and Women, Her Excellency Marise Payne, and Minister for Defence, His Excellency Peter Dutton call on Prime Minister
11 SEP 2021 9:59PM by PIB Delhi
The Australian Minister for Foreign Affairs and Women, Her Excellency Marise Payne, and Minister for Defence, His Excellency Peter Dutton, paid a courtesy-call on Prime Minister Shri Narendra Modi today, soon after the conclusion of the first Ministerial-level 2+2 Dialogue between India and Australia.
Prime Minister expressed his appreciation to the Australian dignitaries for the productive discussions during the 2+2 Dialogue, pointing out that this was a sign of growing strategic convergence between both countries.
A number of issues were discussed during the meeting, including possibilities of further expanding bilateral strategic and economic cooperation, the common approach of both countries towards the Indo-Pacific region, and the growing importance of the Indian community in Australia as a human-bridge between both sides.
Prime Minister conveyed his appreciation for the role that Prime Minister Scott Morrison, has played, in rapidly advancing the Comprehensive Strategic Partnership instituted between both countries last year. He renewed his invitation to Prime Minister Morrison to visit India at his earliest convenience.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফোরেন্দ এফিয়র্স অমসুং ৱুমেনগী ওস্ত্রেলিয়ন মন্ত্রী, হর এক্সিলেন্সী মেরিস পায়নে অমসুং দিফেন্সকী মন্ত্রী, হিস এক্সিলেন্সী পিতর দুত্তননা প্রধান মন্ত্রীগা উনখ্রে
11 SEP 2021 9:59PM by PIB Imphal
ফোরেন্দ এফিয়র্স অমসুং ৱুমেনগী ওস্ত্রেলিয়ন মন্ত্রী, হর এক্সিলেন্সী মারিস পায়নে অমসুং দিফেন্সকী মন্ত্রী, হিস এক্সিলেন্সী পিতর দুত্তননা ঙসি প্রধান মন্ত্রীগা উনখ্রে, উনখিবা অসি ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী মরক্তা অহানবা মিনিস্তিরিএল-লেবেল ২+২ দাইলোগকী ৱারোইশিন পুরক্লবা মতুং ইকুই কুইদনা উনখিবনি৷
২+২ দাইলোগকী মতমদা প্রদক্তিব ওইনা খন্ন-নৈনখিবা অসিগীদমক ওস্ত্রেলিয়াগী মশক নাইরবা মীওইশিংবু প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং মসি লৈবাক অনিমক্কী মরক্তা স্ত্রাতিজিক কনবর্জেন্স ফগৎহনবগী খুদম অমা ওইখি হায়না পনখি৷
বাইলেতরেল স্ত্রাতিজিক অমসুং ইকোনোমিক কোওপরেসন মখাতানা লৈহন্নবগী পোজিবিলিতীশিং, ইন্দো পেসিফিক রিজনদা লৈবাক অমনিমক্কী কম্মন এপ্রোচ, অমসুং নাকল অনিমক্কী মরক্তা হ্যুমেন ব্রিদজ অমা ওইনা ওস্ত্রেলিয়াদা ইন্দিয়ন কম্ম্যুনিতীগী তঙাই ফদবা হেনগৎলক্লিবশিং অসি য়াওনা ইসু কয়া অমা মীফম অসিদা খন্ন-নৈনখি৷
হৌখিবা চহিদা লৈবাক অনিমক্না শেমখিবা কমপ্রিহেন্সিব স্ত্রাতিজিক পার্তনরশিপ অসি খোঙজেল য়াংনা এদভান্স ওইহন্নবা হোৎনবদা প্রধান মন্ত্রী, স্কোত মোরিসননা লৌখিবা থৌদাং অদুগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোংদোকখি৷ প্রধান মন্ত্রী মোরিসননা অথুবা মতমদা মহাক্কী খুদোংচাবা মতম য়েংদুনা ভারত্তা লাকপিনবা মহাক্না অমুক হন্না হায়জখি৷