PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
10 SEP 2021 5:33PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭২.৩৭ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৩৪,৯৭৩ লাক্লি
• হৌজিক লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং ১.১৮%গী মখাদা লৈরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,৯০,৬৪৬নি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৯%নি
• পুং ২৪ মনুংদা ৩৭,৬৮১ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২৩,৪২,২৯৯ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৭৭দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (২.৩১%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৯৬% ওইদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১১নিদা ৩% মখাদা ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৩.৮৬ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ কোতি ৭২.৩৭ হেনখ্রে
হৌজিক হৌজিক ওইরিবা রিকভরী রেত অসি ৯৭.৪৯%নি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩৪,৯৭৩ লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৯০,৬৪৬)অসি অপুনবা কেস মশিংগী ১.১৮%নি
চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (২.৩১%) ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৭৭নি শুরে
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা, ভেক্সিন দোজ ৬৭,৫৮,৪৯১ কাপতুনা, লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ অসি পুন্না কোতি ৭২.৩৭(৭২,৩৭,৮৪,৫৮৬) হেনখ্রে৷ মসি সেসন ৭৪,১৮,১৮৩দা কাপখিবনি৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা ফিগরগী শরুকশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৬২,৭৯৬
অনিশুবা দোজ
৮৫,৫৫,৯৩৯
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৩৫,০৬৩
অনিশুবা দোজ
১,৩৮,৬৬,০৯৯
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
২৯,০০,১৫,৮৮০
অনিশুবা দোজ
৩,৯৯,৩৬,৮৯৪
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৪,১২,২৪,৬৭০
অনিশুবা দোজ
৬,১১,১৮,৬৫৯
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৯,১৯,০৪,৭১১
অনিশুবা দোজ
৪,৮৪,৬৩,৮৭৫
অপুনবা
৭২,৩৭,৮৪,৫৮৬
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনৈ৷
হৌখিবা পুং ২৪দা পেসেন্ত ৩৭,৬৮১ রিকোভর তৌরকখিবা অসিনা রিকোভর তৌখ্রবা অপুনবা পেসেন্ত মশিং(লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপদগী) অসি ৩,২৩,৪২,২৯৯দা হেনগৎহনখ্রে৷
লোইন-লোইননা ভারতকী রিকোভরী রেতসু ৯৭.৪৯% ওইখ্রে৷
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবা অসিনা নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা তানা লাকখিবা হৌজিক্তি নুমিৎ ৭৫নি শুরে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩৪,৯৭৩ লাকখি৷
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৩,৯০,৬৪৬নি৷ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ১.১৮% ওই৷
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী লেপ্প-লৈতনা হেনগৎলক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত পুন্না ১৭,৮৭,৬১১ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত পুন্না কোতি ৫৩.৮৬ হেন্না (৫৩,৮৬,০৪,৮৫৪) তৌখ্রে৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলকখিবা অসিদা, হৌজিক্তি চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ২.৩১% ওইদুনা ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৭৭নি শুরে৷ নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ১.৯৬% ওই৷ হৌজিক্তি নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১১নি শুরে অমসুং ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৯৫ শুরে৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1753745
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেত
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৭১.৯৪ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৫.৭২ হেন্না লৈরি লাখ ৭ হেনবসু পাইপলাইন্দা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(সেপ্তেম্বর ১০, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৭১,৯৪,৭৩,৩২৫
থৌরাং তৌরিবা
৭,০০,০০০
হৌজিক লৈরিবা
৫,৭২,৭৪,০২৫
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭১.৯৪ (৭১,৯৪,৭৩,৩২৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍। মখা তানা দোজ লাখ ৭ (৭,০০,০০০) হেনবা অমগসু পীননবা থৌরাং তৌরি‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৫.৭২ (৫,৭২,৭৪,০২৫) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1753734
কোৱিন্দা অপদেৎ
কোৱিন্না অনৌবা এ.পি.আই. হৌদোকখ্রে: কে.ৱাই.সি.-ভি.এস.: নো য়োর কস্তমরস/ক্লাইন্তস ভেক্সিনেসন স্তেতস
কে.ৱাই.সি.-ভি.এস.না কোৱিনগী খুৎথাংদা ভেক্সিনেসনগী ওইবা মীওই অমগী ফিভম য়েংবা ঙম্বা এন্তিতী ওইগনি
কে.ৱাই.সি.-ভি.এস. অসি কন্সেন্ত-বেজ ওইবা, প্রাইবেসী প্রিজর্বিং অমসুং সিস্তেম অমদা অপনবা লৈতবা ওই
সোসিও-ইকোনোমিক্কী থবকশিং তপ্না-তপ্না ফগৎলকপা লোয়ননা মীপুম খুদিংগী শাফনবা এন্তিতীশিংদা মখোয়না অমা নত্ত্রগা মরম খুদিংগী, এমপ্লোয়িশিং ওইনা, পেসেঞ্জরশিং ওইনা, রেসিদেন্ত অসিনচিংবশিং অসিগী মীওই অমগী ওইবা ভেক্সিনেসনগী ফিভম দিজিতেল ওইনা খঙহনবগী মথৌ তাই।
মরম অদুনা, কো-ৱিনগী খুৎথাংদা ভেক্সিনেসনগী ফিভমগীদমক আধারগুম্বা ওথেন্তিকেসনগী থবকশিং তঙাইফদবা লৈ। অসিগুম্বা কেসশিং অমসুং অতৈ লাকপা য়াবশিংগী চেকশিন থৌরাংগীদমক, কো-ৱিন্না নো য়োর কস্তমরস/ক্লাইন্তস ভেক্সিনেসন স্তেতস নত্ত্রগা কে.ৱাই.সি.-ভি.এস.” কৌবা অনৌবা এ.পি.আই. অমা শেমগৎলি। এ.পি.আই. অসিবু শিজিন্নবা, মীওই অমনা মহাক্কী মোবাইন নম্বর অমসুং মমিং পীশিনবা মথৌ তাই। মদুগী মতুংদা, মখোয়না এন্তর তৌনবা ও.তি.পি. অমা ফংগনি। মসিগী মতুংদা, কো-ৱিন্না মীওই অদুগী ভেক্সিনেসনগী ফিভম তাকপা অমা এন্তিতীনা পাউখুম ওইনা ফংহনগনি, মখাদা পীরিবা অসুম্না -
০ - মীওই অসি ভেক্সিন কাপত্রি
১ - মীওই অসি শরুক অমা ভেক্সিন কাপখ্রে
২ - মীওই অসি মপুং ফানা ভেক্সিন কাপখ্রে
পিরক্লিবা পাউখুম অসি দিজিতেল ওইনা সহি তৌরি অমসুং ভেরিফাই তৌরিবা এন্তিতীদা খুদক্তা পীবা য়ারে। তশেংনা থোকপা খুদম অমা ওইনা রেলৱে তিকেৎ বুকিং তৌবা মতমদা, মীওই অমনা তিকেৎ অমা ককপা মতমদা তঙাইফদনা চংবা পীবা, অমসুং তঙাইফদ্রগনা মরী লৈনবা এন্তিতীনা মীওই অদুগী অয়াবা য়াওনা ভেক্সিনেসনগী ফিভম খঙবা য়াই।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1753802
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
10 SEP 2021 5:33PM by PIB Delhi
• 72.37 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 34,973 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for 1.18% of total cases
• India's Active caseload stands at 3,90,646
• Recovery Rate currently at 97.49%
• 37,681 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,23,42,299
• Weekly Positivity Rate (2.31%) less than 3% for last 77 days
• Daily positivity rate (1.96%) less than 3% for last 11 days
• 53.86 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 72.37 Cr
Recovery Rate currently at 97.49%
34,973 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,90,646) is 1.18% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.31%) less than 3% for last 77 days
With the administration of 67,58,491vaccine doses in the last 24 hours, country’s COVID-19 vaccination coverage surpassed the cumulative figure of 72.37Cr (72,37,84,586) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 74,18,183sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,62,796
2nd Dose
85,55,939
FLWs
1st Dose
1,83,35,063
2nd Dose
1,38,66,099
Age Group 18-44 years
1st Dose
29,00,15,880
2nd Dose
3,99,36,894
Age Group 45-59 years
1st Dose
14,12,24,670
2nd Dose
6,11,18,659
Over 60 years
1st Dose
9,19,04,711
2nd Dose
4,84,63,875
Total
72,37,84,586
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 37,681 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,23,42,299.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.49%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 75 consecutive days now.
34,973 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,90,646. Active cases presently constitute 1.18% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 17,87,611tests being conducted. India has so far conducted over 53.86 Cr (53,86,04,854) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.31% remains less than 3% for the last 77 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.96%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 11 days and below 5% for 95 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1753745
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 71.94Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 5.72 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTswith more than 7 Lakh doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 10thSeptember 2021)
SUPPLIED
71,94,73,325
PIPELINE
7,00,000
BALANCE AVAILABLE
5,72,74,025
More than 71.94 crore (71,94,73,325) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.Further, more than7 Lakh doses (7,00,000) are in the pipeline.
More than5.72Cr (5,72,74,025) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1753734
Update on CoWIN
CoWIN launches new API: KYC-VS: Know Your Customer’s/Client’s Vaccination Status
KYC-VS will enable entities to check an individual’s status of vaccination through CoWIN
KYC-VS is consent-based, privacy preserving and can be seamlessly integrated with any system
As the socio-economic activities are being gradually revived while maintaining everyone’s safety, there is a need for a way to digitally convey the status of individuals’ vaccination to entities with whom they may be engaging with for any or all reasons, as employees, passengers, residents etc.
Therefore, there is a need to enable an Aadhaar like authentication service for the status of vaccination through Co-WIN. To take care of these cases and others that may come up, Co-WIN has developed a new API called ‘Know Your Customer’s/Client’s Vaccination Status’ or KYC-VS. To use this API, an individual needs to enter his/her mobile number and name. Thereafter, they will get an OTP which they have to enter. In return, Co-WIN will send a response to the verifying entity on the individual’s status of vaccination, which will be as follows –
0 - Person is not vaccinated
1 - Person is partially vaccinated
2 - Person is fully vaccinated
This response will be digitally signed and can be shared instantly with the verifying entity. A real-life example could be when at the time of booking a railway ticket, an individual will input the necessary details for buying the ticket and if required, the concerned entity will also get the vaccination status in the same transaction, with the due consent of the individual.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1753802
Important Tweets