PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
08 SEP 2021 6:54PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭০.৭৫ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৩৭,৮৭৫ লাক্লি
• হৌজিক লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং ১.১৮%গী মখাদা লৈরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,৯১,২৫৬নি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৮%নি
• পুং ২৪ মনুংদা ৪২,৯৪২ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২২,৬৪,০৫১ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৭৫দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (২.৪৯%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.১৬% ওইদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৯নিদা ৩% ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫৩.৪৯ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ করোর ৭০.৭৫ হেল্লে
হৌজিক ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৮%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩৭,৮৭৫ থেংনখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৩,৯১,২৫৬) অপুনবা কেসকী ১.১৮% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৭৫নিসিদা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত (২.৪৯%) ৩%গী মখাদা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৭৮,৪৭,৬২৫ কাপ্তুনা লৈবাকসিগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজকী অপুনবা মশিং ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৭০.৭৫ (৭০,৭৫,৪৩,০১৮) লানখ্রে‍। মসি সেসন ৭২,৮১,৪০৫ পাঙথোক্তুনা য়ৌবা ঙমখিবনি‍।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী তুং ইন্না লৈখিবা অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপ:
ঐচ.সি.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,০৩,৬১,৬৫২
২শুবা দোজ
৮৫,১৯,১৭৮
এফ.এল.দব্লিউ.
১বা দোজ
১,৮৩,৩২,৬৮০
২শুবা দোজ
১,৩৭,২৩,০৫৮
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
২৮,১৮,৬৯,৩৭৭
২শুবা দোজ
৩,৭৩,১৮,৫৬০
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
১বা দোজ
১৩,৯১,২৪,২৫১
২শুবা দোজ
৫,৯৭,১৮,৬৯০
চহি ৬০গী মথক
১বা দোজ
৯,০৮,৬৯,৮৬৬
২শুবা দোজ
৪,৭৭,০৫,৭০৬
অপুনবা
৭০,৭৫,৪৩,০১৮
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি মীৎয়েঙ পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍।
মীওই ৩৯,১১৪ হৌখিবা পুং ২৪সিদা ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকখ্রবা মীশিং (লাইচৎ অসি হৌরকপদগী) ৩,২২,৬৪,০৫১ য়ৌখ্রে‍।
মসিগা লোয়ননা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৮%দা লৈরি‍।‍
কেন্দ্র অমদি স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবগী মহৈনা থংন-থংননা নুমিৎ ৭3নিসিদা নোংমদা নৌনা থেংনবা কেস মশিং ৫০,০০০দগী তানা চৎলি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩২,৮৭৫ থেংনখি‍।
হৌজিক এক্তিব কেসলোদ ৩,৯১,২৫৬দা লৈরি‍। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১.১৮% খক্তা ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী মশক থোক্না হেনগৎহনখ্রে‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাকসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৭,৫৩,৭৪৫ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৩.৪৯ (৫৩,৪৯,৪৩,০৯৩) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.৪৯%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৭৫নিসিদা ৩%গী মখাদা লৈরি‍। ওইনা নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী রেত ২.১৬%দা হন্থরে‍। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত হৌখিবা নুমিৎ ৯নিদা ৩%গী মখাদা অদুগা হৌখিবা নুমিৎ ৯৩সিদনা ৫%গী মখাদা লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1753040
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেত
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ৭০.৩১ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৫.৬৪ হেন্না লৈরি লাখ ৮ হেনবসু পাইপলাইন্দা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(সেপ্তেম্বর ৮, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
৭০,৩১,৭০,৭৭৫
থৌরাং তৌরিবা
৮,০২,৫৫০
হৌজিক লৈরিবা
৫,৬৪,৫০,০৭০
ভারত লৈঙাক্কী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭০.৩১ (৭০,৩১,৭০,৭৭৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍। মখা তানা দোজ লাখ ৮ (৮,০২,৫৫০) হেনবা অমগসু পীননবা থৌরাং তৌরি‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৫.৬৪ (৫,৬৪,৫০,০৭০) হেন্না লৈরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1753033
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
08 SEP 2021 6:54PM by PIB Delhi
• 70.75 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 37,875new cases in the last 24 hours
• Active cases account for 1.18% of total cases
• India's Active caseload stands at 3,91,256
• Recovery Rate currently at 97.48%
• 39,114recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,22,64,051
• Weekly Positivity Rate (2.49%) less than 3% for last 75 days
• Daily positivity rate reported to be 2.16%less than 3% for last 9 days
• 53.49 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 70.75 Cr
Recovery Rate currently at 97.48%
37,875New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3, 91,256)is 1.18% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.49%) less than 3% for last 75 days
With the administration of 78,47,625vaccine doses in the last 24 hours, country’s COVID-19 vaccination coverage surpassed the cumulative figure of 70.75 Cr (70,75,43,018) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 72, 81,305sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,61,652
2nd Dose
85,19,178
FLWs
1st Dose
1,83,32,680
2nd Dose
1,37,23,058
Age Group 18-44 years
1st Dose
28,18,69,377
2nd Dose
3,73,18,560
Age Group 45-59 years
1st Dose
13,91,24,251
2nd Dose
5,97,18,690
Over 60 years
1st Dose
9,08,69,866
2nd Dose
4,77,05,706
Total
70,75,43,018
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 39,114 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3, 22, 64,051.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.48%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 73 consecutive days now.
37,875 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3, 91, 256. Active cases presently constitute 1.18% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 17, 53, 745 tests being conducted. India has so far conducted over 53.49 Cr (53,49,43,093) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.49% remains less than 3% for the last 75 days now. The Daily Positivity rate dips to 2.16%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 9 days and below 5% for 93 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1753040
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 70.31Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 5.64 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTswith more than 8 Lakh doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccinemanufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 8 September 2021)
SUPPLIED
70,31,70,775
PIPELINE
8,02,550
BALANCE AVAILABLE
5,64,50,070
More than 70.31crore (70, 31, 70,775) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.Further, more than 8 Lakh doses (8, 02,550) are in the pipeline.
More than5.64 Cr (5, 64, 50,070) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1753033
Important Tweets