মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীন্দলনা ইন্সতিত্যুৎ ওফ চারতর্দ একাউন্তেন্ত ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অমসুং ইন্সতিত্যুৎ ওফ প্রোফেসনেল একাউন্তেন্ত ওফ রসিয়া (আই.পি.এ.আর.)গী মরুক্তা মেমোরেন্দম ওফ আন্দরস্তেন্দিংগী অয়াবা পীখ্রে
25 AUG 2021 2:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চেয়র লৌবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা, ইন্সতিত্যুৎ ওফ চারতর্দ একাউন্তেন্ত ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অমসুং ইন্সতিত্যুৎ ওফ প্রোফেসনেল একাউন্তেন্ত ওফ রসিয়া (আই.পি.এ.আর.)গী মরুক্তা মেমোরেন্দম ওফ আন্দরস্তেন্দিং সহি তৌবগী অয়াবা পীখ্রে।
মরীক চুম্বা:
ইন্সতিত্যুৎ ওফ চারতর্দ একাউন্তেন্ত ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অমসুং ইন্সতিত্যুৎ ওফ প্রোফসনেল একাউন্তেন্ত ওফ রসিয়া (আই.পি.এ.আর.)গী মরুক্তা মেমোরেন্দম ওফ আন্দরস্তেন্দিং সহি তৌনবদা অয়াবা পীবা অসিনা প্রোফেসনেল একাউন্তেন্সী ত্রেনিং পীবা, প্রোফসনেল ইথিক্স, তেক্নিকেল রিসর্স, একাউন্তিংগী লৌশিংদা খুমাং চাউশিনবা, প্রোফেসনেল অমসুং ইন্তেলেকচুএল চাউখৎপগী লমদা অমগা-অমগা মতেং পীনবগী মরী শাগৎপদা মতেং ওইরগনি।
থৌরাং অমসুং পান্দম হাপ্পা:
হায়রিবা এম.ও.য়ু.না পান্দম থম্লিবা অসি প্রোফসনেল একাউন্তেন্সী ত্রেনিং পীবা, প্রোফসনেল ইথিক্স, তেক্নিকেল রিসর্স, একাউন্তিংগী লৌশিংদা খুমাং চাউশিনবা অসিগী লমদা মিৎয়েং পীনবা অসিগী মখাদা একাউন্তেন্সী প্রোফেসনেলদা মপাঙ্গল কনখৎহনবা অসিনি। হায়রিবা অসিনা সেমিনার, কনফরেন্সকী খুৎথাংদা অনিগী ওইবা মরী শাগৎপা অমসুং পার্তী অনিদা কান্নগদবা মওংদা খুৎশম্নবা অমসুং মালেম অসিদা প্রোফেসন পুখৎনবা ভারত অমসুং রসিয়াদা একাউন্তেন্সী প্রোফেসন্দা চাউখৎ থৌরাংগী অপদেৎ পীবা অসিনি। পার্তী অনিনা অমনা অমগী ৱেবসাইত্তা ই-পাউগী মতেং ওইনবা লিঙ্কসু শেমগৎকনি।
মপুং ওইবা শাফু:
(আই.সি.এ.আই.) অমসুং (আই.পি.এ.আর.), রসিয়াগী এম.ও.য়ু.না, অতেনবদগীনা তুংগী ওইবা কয়াদা আই.সি.এ.আই.গী মেম্বরশিংনা রসিয়াদা প্রোফেসনেলগী ওইবা খুদোংচাবা ফংবা য়ানা লৈরি। হায়রিবা এম.ও.য়ু.গী পান্দম অসি আই.সি.এ.আই.গী মেম্বরশিং অমসুং ওর্গানাইজেসন অনিগী অমগা অমগা মরী ফগৎনবা পুন্না থবক তৌমিন্নবনি। এম.ও.য়ু.না, আই.সি.এ.আই.না একাউন্তেন্সী প্রোফেসন্দা থবকশিং এক্সপোর্ত পীদুনা রসিয়াগা মরী হেন্না ফগৎহনবদা মতেং ওইরগনি।
কান্নবশিং:
আই.সি.এ.আই.গী মেম্বরশিংনা লৈবাক অসিদা মখল কয়াগী ওর্গানাইজেসন্দা ময়াই ওইরপ তৌবদগী মতোলদা লৈরি অমসুং লৈবাক অসিগী ওর্গানাইজেসনশিংগী দিসিজন/পোলিসী শেম্বগী থৌরাংদা শাফু পীবা য়াই। আই.সি.এ.আই.না মখোয়গী চেপ্তরগী চাউরবা নেৎৱার্ক অমসুং মালেমগী ওইবা লৈবাক ৪৫গী সহর ৬৮দা লৈরিবা মহুৎশিনবা ওফিসশিংনা মখোয়গী লৈবাকশিংদা প্রাক্তিস কয়া অমা পীদুনা মরুওইবা থৌদাং কয়া অমা লৌদুনা মসিনা ভারত সরকারনা মখোয়গী মতুং ইন্দুনা খ্বায়দগী ফবা প্রাক্তিস তৌবা ঙম্বা, হায়রিবা এম.ও.য়ু. অসিনা মিনিস্ত্রী ওফ এফিয়র্স, ইন্সতিত্যুৎ ওফ চারতর্দ একাউন্তেন্ত ওফ ইন্দিয়া অমসুং ইন্সতিত্যুৎ ওফ প্রোফেসনেল একাউন্তেন্ত ওফ রসিয়া দা কান্নবা পীরগনি।
বেখগ্রাউন্দ:
ইন্সতিত্যুৎ ওফ চারতর্দ একাউন্তেন্ত ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অসি ভারত্তা প্রোফেসনেল চারতর্দ একাউন্তেন্ত রেগুলেসন চৎননবা চারতর্দ একাউন্তেন্ত এক্ত, ১৯৪৯কী মখাদা লিংখৎখিবনি। আই.সি.এ.আই.না এজুকেসন, প্রোফেসনেল দিবলপমেন্ত, হায় একাউন্তেন্ত য়েংশিন্নবা, মালেমনা শকখঙলবা ওদিতিং অমসুং চারতর্দ একাউন্তেন্তগী প্রোফেসনগী ইথিকেল অসিদা থৌদাং কয়া অমা লৌরি। ইন্সতিত্যুৎ ওফ প্রোফেসনেল একাউন্তেন্ত ওফ রসিয়া (আই.পি.এ.আর.) অসিনা রসিয়াদা একাউন্তগী খ্বায়দগী চাউবা নন-প্রোফিত এসোসিএসন অমনি।

Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understanding between Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) and Institute of Professional Accountants of Russia (IPAR)
25 AUG 2021 2:06PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, has approved the signing Memorandum of Understanding between Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) and Institute of Professional Accountants of Russia (IPAR).
Details:
Approval for signing Memorandum of Understanding between the Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) and the Institute of Professional Accountants of Russia (IPAR) would help in establishing mutual co­operation in the areas of Professional Accountancy Training, Professional Ethics, Technical Research, Advancement of Accounting Knowledge, Professional and Intellectual Development.
Implementation Strategy and Targets:
The proposed MoU aims to strengthen cooperation in matters of accountancy profession through exchange of views, information in respect of Professional Accountancy Training, Professional Ethics, Technical Research, Professional Development of Accountants. It is also intended to promote mutual cooperation through seminars, conferences and joint activities mutually beneficial to both the parties and provide updates on the development of the accountancy profession in India and Russia to promote the profession in the world. The parties will also create a linkage to each other's websites as a means of information support.
Major impact:
The MoU between ICAI and IPAR, Russia, is expected to provide an additional impetus to prospects of the ICAI Members to get professional opportunities in Russia in short to long term future. The aim of MoU is to work together to develop a mutually beneficial relationship for the best interest of ICAI members and the two respective organizations. With MoU, ICAI would be able to help strengthen the partnership with Russia by providing the Export of Services in Accountancy profession.
Benefits:
ICAI members are holding middle to top level positions in various organisations across the countries and can influence the decision/policy making strategies of respective organisations of a country. ICAI through its vast network of Chapters and Representative Offices in 68 cities of 45 countries of the world is committed to play an important role by sharing the prevalent practices in their respective countries so that the Government of India can adopt the best practices being followed by them to attract foreign investment and to encourage them to establish their setup in India, This MoU will benefit Ministry of Corporate Affairs, Institute of Chartered Accountants of India and Institute of Professional Accountants of Russia.
Background:
The Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) is a statutory body established under the Chartered Accountants Act, 1949 for the regulation of the profession of Chartered Accountants in India. ICAI has contributed immensely in the field of education, professional development, maintenance of high accounting, auditing and ethical standards in furtherance of the profession of Chartered accountants, which is recognized globally. The Institute of Professional Accountants of Russia (IPAR) is the largest non-profit association of accountants in Russia.