হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কো-ৱিনগী খুৎথাংদা কোবিশীল্দ অমসুং কোভাসিনগী ক্লিনিকেল ত্রাইয়েলদা শরুক য়ারিবশিংদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী দিজিতেল সর্তিফিকেত পীরি
23 AUG 2021 5:59PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্স (আই.সি.এম.আর.)না সেরম ইন্সতিত্যুৎ ওফ ইন্দিয়া (এস.আই.আই.)গা খুৎশম্নদুনা ২০২০ ওগস্ততগী কোবিশীল্দগী ফেজ I/IIগী ব্রিজিং স্তদী চৎথরি। ভারত বাইওতেক্ত ইন্তর্নেস্নেল লিমিতেৎ (বি.বি.আই.এল.)না ২০২০ নবেম্বরদগী কোভাসিনগী ফেজ III ক্লিনিকেল ত্রাইয়েলসু চৎথরি। হেলথ অমসুং ফেমিলী ৱেলফিয়রগী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ত্রাইয়েল পার্তিসিপেন্তশিংদগী কো-ৱিনগী খুৎথাংদা দিজিতেল ভেক্সিনেসন সর্তিফিকেত পীনবগী হায়জরকপা কয়া অমা ফংলি।
হায়রিবা ত্রাইয়েল/স্তদীশিং অসিদা শরুক য়ারিবশিং অসদা ভেক্সিনেসন সর্তিফিকেত পীননবা ৱারেপ লৌরে, অমদি মতুংদা ত্রাইয়েল/স্তদীশিং অসিগী মতুংদা লৌথোক্কদবনি। আই.সি.এম.আর. অসি য়ুনিয়ন হেলথ মিনিস্ত্রীনা অসিগুম্বা পার্তিসিপেন্তশিংগী ভেক্সিনেসন দেতা খোমগৎনবা নোদেল এজেন্সী ওইনা খনগৎপনি। আই.সি.এম.আর.না অসিগুম্বা মীওই ১১,৩৪৯গী দেতা এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.দা পীরি। ভেক্সিনেসনগী দিজিতেল সর্তিফিকেত অসি হৌজিক কো-ৱিনগী খুৎথাংদা কোবিশীল্দ অমসুং কোভাসিনগী ক্লিনিকেল স্তদীজ/ত্রাইয়েলদা শরুক য়ারিবশিংদা পীরি।
পার্তিসিপেন্তশিংনা কো-ৱিন পোর্তেল, আরোগ্যা সেতু, দিজিলোক্কর নত্ত্রগা য়ু.এম.এ.এন.জি.গী খুৎথাংদা মখোয় মশাগী ওইবা সর্তিফিকেত লৌথবা য়াগনি।

Ministry of Health and Family Welfare
Digital Covid-19 Vaccination Certificates provided to Clinical Trial Participants of COVISHIELD and COVAXIN through Co-WIN
23 AUG 2021 5:59PM by PIB Delhi
Indian Council of Medical Research (ICMR) in partnership with Serum Institute of India (SII) had conducted phase II/III bridging studies of COVISHIELD from August 2020. Phase III efficacy clinical trials for COVAXIN were also conducted by Bharat Biotech International Limited (BBIL) from November 2020. The Union Ministry of Health and Family Welfare had received several requests from the trial participants for digital vaccination certificates through Co-WIN.
It was decided that vaccination certificates may be issued to such participants who were administered the vaccines during these trials/studies, after the trials/studies were unblinded. ICMR was designated by the Union Health Ministry as the nodal agency for collection of vaccination data for such participants. ICMR had provided the data for 11,349 such persons to the MoHFW. Digital vaccination certificates have now been issued through Co-WIN, to such persons who participated in these studies/trials of COVISHIELD and COVAXIN.
The participants would be able to download their individual certificates through Co-WIN Portal, Aarogya Setu, Digilocker or UMANG Application.