প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
৭৫শুবা ইন্দিপেন্দেন্স দেগী হরাওবা ফোংদোরকপা মালেমগী লুচিংবশিংবু পি.এম.না থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
15 AUG 2021 9:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মালেমগী লুচিংবশিংবু মখোয়না ৭৫শুবা ইন্দিপেন্দেন্স দেগী হরাওবা ফোংদোরকপগীদমক থাগৎচবা ফোংদোকখ্রে।
ভুতানগী প্রধান মন্ত্রীনা তৌরকপা ত্বীত অমদা পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“লিওনচেন @PMBhutan অদোম্বু ইন্দিপেন্দেন্স দেদা হরাও-তয়াম্বা ফোংদোরকপগীদমক থাগৎচবা ফোংদোকচরি। ভারত মচা পুম্বনা ভুতানগা লোয়ননা অমত্তা ঙাইরবা অমসুং থাজনবা অমদা থম্লিবা মরী অসিদা মমল লৈনা লৌজৈ”।
ওস্ত্রালিয়াগী প্রধান মন্ত্রী, স্কোত মোরিসন্না, তৌরকপা ত্বীত অমদা পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ঐহাক্কী মরুপ @ScottMorrisonMP অদোম্বু ইন্দিপেন্দেন্স দেদা হরাও-তয়াম্বা ফোংদোরকপগীদমক থাগৎচবা ফোংদোকচরি। ভেল্যু পীনবা অমসুং মী অমগা-অমগা মীয়ামগী ওইবা মরী লৈনবদা য়ুম্ফম ওইদুনা ওস্ত্রালিয়াগা য়াম্না লিংবা মরী হেনগৎলকপা অসিদা ভারতসু নুঙাইবা ফাওজৈ”।
প্রধান মন্ত্রী, মহিন্দা রাজাপক্সানা, তৌরকপা ত্বীত অমদা পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ঐহাক্না প্রধান মন্ত্রী মহিন্দা রাজাপক্সাবু ইন্দিপেন্দেন্স দেদা হরাও-তয়াম্বা ফোংদোরকপগীদমক থাগৎচবা ফোংদোকচরি। ভারত অমসুং শ্রী লঙ্কানা চহি লিশিং কয়াগী মমাংদগী লৈরক্লবা চৎনবী, লাইনিং-লাইশোন অমসুং মীওইবনা চাউখৎপগী মরী অমগা অমগা মতেং পীনদুনা লাক্লি, হায়রিবা অসিনা ঐখোয়গী মরুপ মপাং ওইবগী হৌরকফম ওইরি।@PresRajapaksa”
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী শের বহাদুর দ্যুবানা, তৌরকপা ত্বীত অমদা পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ঐহাক্না প্রধান মন্ত্রী, শ্রী শের বহাদুর দ্যুবাবু হরাও-তয়াম্বা অমসুং য়াইফ পাউজেলগীদমক থাগৎচবা ফোংদোকচরি! ভারত অমসুং নেপাল অসি ঐখোয়গী অপুনবা থায়নগী চৎনবী, লোল, ধর্ম্ম অমসুং ইমুং-মনুংগী ওইবা মরীনা পুনশিল্লি।@SherBDeuba”
মালদ্বীবকী প্রসিদেন্তনা, তৌরকপা ত্বীত অমদা পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ঐহাক্না প্রসিদেন্ত @ibusolihপু মহাক্কী হরাও-তয়াম্বা ফোংদোপিরকপিবগীদমক থাগৎচবা ফোংদোকচরি। মালদ্বীব অসি ঈশিংগী ওইবা মরুওইবা মরী লৈনৈ অমসুং ঐখোয়গী মপাং ওইবা অসিনা শাফবা, শোই-ঙামদবা, ইনক্লুসিব অমসুং নুঙাই য়াইফবা ইন্দো-পেসিফিক্কী মফম অমা খুমাং চাউশিল্লি”।
শ্রী লঙ্কাগী প্রসিদেন্ত, গোতাবয়া রাজাপক্সানা, তৌরকপা ত্বীত অমদা পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ঐহাক্না প্রসিদেন্ত @GotabayaRবু মহাক্কী হরাও-তয়াম্বা ফোংদোপিরকপা থাগৎচবা ফোংদোকচরি অমসুং ভারত অমসুং শ্রী লঙ্কাগী মরী হেন্না চেৎশিন্নবগী পুন্না থবক তৌমিন্নবা য়েংদুনা লৈজরি”।
মৌরিসিয়সকী প্রধান মন্ত্রী, প্রবিন্দ জগনোথনা তৌরকপা ত্বীত অমদা পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“প্রধান মন্ত্রী, প্রবিন্দ জগনোথপু থাগৎচবা ফোংদোকচরি! ভারত অমসুং মৌরিসিয়সকী চহিচা কয়াগী মমাংদগী লৈরক্লবা মী অমগা অমগগী মরক্তা লৈবা মরী অসিনা, ঐখোয়গী লৈবাক অনি অসিনা চপ মান্নবা ভেল্যু অমসুং চৎনবীগী মতেং পীনরি। হায়রিবা অসিনা ঐখোয়গী মরীদা অখন্নবা হৌরকফম অমা ওইরি। @JugnauthKumar”
ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রী, নাফতালী বেন্নেতনা তৌরকপা ত্বীত অমদা পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“য়োর এক্সেলেন্সী পি.এম. @naftalibennettবু অদোমগী য়াইফ পাউজেলগীদমক থাগৎচবা ফোংদোকচরি! ঐহাক্না ঐখোয়গী সরকার অমসুং মীয়ামগী মরক্তা লৈরিবা মরী অসি মপাঙ্গল কনখৎনবগীদমক পুন্না থবক তৌমিন্নবা ঙাইদুনা লৈরি অমসুং ভারত-ইজরেলগী মরীগী লালোংদা হেন্না চেৎশিন্নবা য়েংদুনা লৈজরি”।

Prime Minister's Office
PM thanks World Leaders for their greetings on 75th Independence Day
15 AUG 2021 9:34PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has thanked World Leaders for their greetings and wishes on the occasion of 75th Independence Day.
In response to a tweet by the Prime Minister of Bhutan, the Prime Minister said;
"Thank you for your warm Independence Day greetings, Lyonchhen @PMBhutan. All Indians value the unique and trusted ties of friendship we share with Bhutan."
In response to a tweet by the Prime Minister of Australia, Scott Morrison, the Prime Minister said;
"Thank you for your kind greetings, my friend @ScottMorrisonMP. India too cherishes its increasingly vibrant partnership with Australia, based on shared values and robust people-to-people links."
In response to a tweet by the Prime Minister, Mahinda Rajapaksa, the Prime Minister said;
"I thank Prime Minister Mahinda Rajapaksa for his warm greetings. India and Sri Lanka share millennia old cultural, spiritual and civilisational links, which provide the foundation of our special friendship. @PresRajapaksa"
In response to a tweet by the Prime Minister, Shri Sher Bahadur Deuba, the Prime Minister said;
"I thank Prime Minister Shri Sher Bahadur Deuba for his greetings and good wishes! The people of India and Nepal are united by our shared cultural, linguistic, religious and family linkages. @SherBDeuba"
In response to a tweet by the President of Maldives, Ibrahim Mohamed Solih the Prime Minister said;
"I thank President @ibusolih for his greetings. Maldives is our important maritime neighbour and our partner in advancing the shared vision of a safe, secure, inclusive and prosperous Indo-Pacific region."
In response to a tweet by the President of Sri Lanka,Gotabaya Rajapaksa, the Prime Minister said;
"I thank President @GotabayaR for his greetings, and look forward to working together with him to further strengthen India - Sri Lanka cooperation in all areas."
In response to a tweet by the Prime Minister of Mauritius, Pravind Jugnauth the Prime Minister said;
"Thank you, Prime Minister Pravind Jugnauth! Due to the Centuries old people-to-people links between India and Mauritius, both our countries share the same core values and traditions. This provides the foundation for our very special friendship. @JugnauthKumar"
In response to a tweet by the Prime Minister of Israel, Naftali Bennett, the Prime Minister said;
"Thank you, Your Excellency PM @naftalibennett for your warm wishes. I look forward to working together for strengthening the bonds between our governments and peoples, and to consolidate the foundation of India-Israel strategic partnership."