ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୭୫ ତମ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସରେ ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବିଶ୍ୱ ନେତାମାନଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଛନ୍ତି
15 AUG 2021 9:34PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୭୫ ତମ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ଅବସରରେ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଥିବାରୁ ବିଶ୍ୱ ନେତାମାନଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଛନ୍ତି
ଭୁଟାନର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଏକ ଟୁଇଟର ଉତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
ଭୁଟାନର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଲିଓନଚେନ୍‍ ତୁମର ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ଧନ୍ୟବାଦ । ସମସ୍ତ ଭାରତୀୟ ଭୁଟାନ ସହିତ ଭାଗିଦାର କରୁଥିବା ବନ୍ଧୁତ୍ୱର ଅନନ୍ୟ ଏବଂ ବିଶ୍ୱସ୍ତ ସମ୍ପର୍କକୁ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଅନ୍ତି ।
ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସ୍କଟ ମୋରିସନଙ୍କ ଏକ ଟୁଇଟର ଉତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
ମୋର ବନ୍ଧୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସ୍କଟ ମୋରିସନ୍ ତୁମର ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ଧନ୍ୟବାଦ । ସହଭାଗୀ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ଏବଂ ଦୃଢ ଲୋକସମ୍ପର୍କ ଉପରେ ଆଧାର କରି ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆ ସହିତ ଭାରତ ମଧ୍ୟ ଅଧିକ ଉତ୍ସାହଜନକ ସହଭାଗିତାକୁ ଭଲପାଏ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମହିନ୍ଦ୍ରା ରାଜପାକ୍ସଙ୍କ ଏକ ଟୁଇଟର ଉତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
ମୁଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମହିନ୍ଦ୍ରା ରାଜପାକ୍ସଙ୍କୁ ତାଙ୍କର ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛି । ଭାରତ ଏବଂ ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ସହସ୍ର ବର୍ଷର ପୁରୁଣା ସାଂସ୍କୃତିକ, ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଏବଂ ସଭ୍ୟତା ସହଭାଗୀ ହୋଇଛି, ଯାହା ଆମର ବିଶେଷ ବନ୍ଧୁତ୍ୱର ମୂଳଦୁଆ ଯୋଗାଇଥାଏ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଶେର ବାହାଦୂର ଦେଓବାଙ୍କ ଏକ ଟୁଇଟର ଉତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
ମୁଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଶେର ବାହାଦୂର ଦେଓବାଙ୍କୁ ତାଙ୍କର ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛି! ଭାରତ ଏବଂ ନେପାଳର ଲୋକମାନେ ଆମର ସହଭାଗୀ ସାଂସ୍କୃତିକ, ଭାଷାଭିତ୍ତିକ, ଧାର୍ମିକ ଏବଂ ପାରିବାରିକ ସମ୍ପର୍କ ଦ୍ୱାରା ଏକତ୍ରିତ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ମାଲଦ୍ୱୀପର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଇବ୍ରାହିମ ମହମ୍ମଦ ସୋଲିହଙ୍କ ଏକ ଟୁଇଟର ଉତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
ମୁଁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଇବ୍ରାହିମ ମହମ୍ମଦ ସୋଲିହଙ୍କୁ ତାଙ୍କର ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ଧନ୍ୟବାଦ ଦେଉଛି । ମାଲଦ୍ୱୀପ ଆମର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସାମୁଦ୍ରିକ ପଡ଼ୋଶୀ ତଥା ଏକ ସୁରକ୍ଷିତ, ନିରାପଦ, ତଥା ସମୃଦ୍ଧ ଇଣ୍ଡୋ-ପ୍ରଶାନ୍ତ ମହାସାଗରୀୟ ଅଞ୍ଚଳର ସହଭାଗୀ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ଆଗକୁ ନେବାରେ ଆମର ସହଯୋଗୀ ।
ଶ୍ରୀଲଙ୍କାର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଗୋଟାବାୟା ରାଜପାକ୍ସଙ୍କ ଏକ ଟୁଇଟର ଉତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
ମୁଁ ତାଙ୍କ ଅଭିନନ୍ଦନ ପାଇଁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଗୋଟାବାୟାଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛି ଏବଂ ସମସ୍ତ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତ - ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ସହଯୋଗକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିବା ପାଇଁ ତାଙ୍କ ସହ ମିଶି କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାକୁ ଅପେକ୍ଷା କରିଛି ।
ମରିସସ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରବିନ୍ଦ ଜଗନ୍ନାଥଙ୍କ ଏକ ଟୁଇଟର ଉତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
ଧନ୍ୟବାଦ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରବୀନ୍ଦ ଜଗନ୍ନାଥ! ଭାରତ ଏବଂ ମରିସସ୍ ମଧ୍ୟରେ ଶତାବ୍ଦୀ ଶତାଦ୍ଦୀର ପୁରୁଣା ଲୋକସମ୍ପର୍କ ହେତୁ ଉଭୟ ଦେଶ ସମାନ ମୂଳ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ଏବଂ ପରମ୍ପରା ବାଣ୍ଟିଛନ୍ତି । ଏହା ଆମର ବିଶେଷ ବନ୍ଧୁତ୍ୱର ମୂଳଦୁଆ ଯୋଗାଇଥାଏ ।
ଇସ୍ରାଏଲର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନାଫତାଲି ବେନେଟ୍ଟଙ୍କ ଏକ ଟୁଇଟର ଉତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନାଫତାଲି ବେନେଟ୍ ଆପଣଙ୍କ ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ଧନ୍ୟବାଦ । ମୁଁ ଆମ ସରକାର ଏବଂ ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସମ୍ପର୍କକୁ ଦୃଢ କରିବା ଏବଂ ଭାରତ-ଇସ୍ରାଏଲ୍ ରଣନୀତିକ ଭାଗିଦାରୀର ମୂଳଦୁଆକୁ ଦୃଢ କରିବା ପାଇଁ ମିଳିତ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାକୁ ଅପେକ୍ଷା କରିଛି ।

Prime Minister's Office
PM thanks World Leaders for their greetings on 75th Independence Day
15 AUG 2021 9:34PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has thanked World Leaders for their greetings and wishes on the occasion of 75th Independence Day.
In response to a tweet by the Prime Minister of Bhutan, the Prime Minister said;
"Thank you for your warm Independence Day greetings, Lyonchhen @PMBhutan. All Indians value the unique and trusted ties of friendship we share with Bhutan."
In response to a tweet by the Prime Minister of Australia, Scott Morrison, the Prime Minister said;
"Thank you for your kind greetings, my friend @ScottMorrisonMP. India too cherishes its increasingly vibrant partnership with Australia, based on shared values and robust people-to-people links."
In response to a tweet by the Prime Minister, Mahinda Rajapaksa, the Prime Minister said;
"I thank Prime Minister Mahinda Rajapaksa for his warm greetings. India and Sri Lanka share millennia old cultural, spiritual and civilisational links, which provide the foundation of our special friendship. @PresRajapaksa"
In response to a tweet by the Prime Minister, Shri Sher Bahadur Deuba, the Prime Minister said;
"I thank Prime Minister Shri Sher Bahadur Deuba for his greetings and good wishes! The people of India and Nepal are united by our shared cultural, linguistic, religious and family linkages. @SherBDeuba"
In response to a tweet by the President of Maldives, Ibrahim Mohamed Solih the Prime Minister said;
"I thank President @ibusolih for his greetings. Maldives is our important maritime neighbour and our partner in advancing the shared vision of a safe, secure, inclusive and prosperous Indo-Pacific region."
In response to a tweet by the President of Sri Lanka,Gotabaya Rajapaksa, the Prime Minister said;
"I thank President @GotabayaR for his greetings, and look forward to working together with him to further strengthen India - Sri Lanka cooperation in all areas."
In response to a tweet by the Prime Minister of Mauritius, Pravind Jugnauth the Prime Minister said;
"Thank you, Prime Minister Pravind Jugnauth! Due to the Centuries old people-to-people links between India and Mauritius, both our countries share the same core values and traditions. This provides the foundation for our very special friendship. @JugnauthKumar"
In response to a tweet by the Prime Minister of Israel, Naftali Bennett, the Prime Minister said;
"Thank you, Your Excellency PM @naftalibennett for your warm wishes. I look forward to working together for strengthening the bonds between our governments and peoples, and to consolidate the foundation of India-Israel strategic partnership."