য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
খেল রত্ন এৱার্দপু মেজর দ্যান চান্দ খেল রত্ন এৱার্দ হায়না মমিং ওন্থোক্নবা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৌখিবা ৱারেপ অদু কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা তরাম্না ওকখ্রে
"লৈবাক্কী খ্বাইদগী ৱাংবা থাক্তা স্পোর্তশিংবু ইকাই খুম্নরিবা ‘খেল রত্ন এৱার্দ’ অসি খ্বাইদগী মমিং লৈরিবা শান্নরোই, মেজর দ্যান চান্দগী মমিং লৌদুনা থোনবা হায়বসি মঙোন্দা তশেংনা থমোই শেংনা ইকাই খুম্নবা উৎপা অমনি”
“মসিগী ৱারেপ অসিনা স্পোর্তস ৱর্ল্দগা শাগোন্নদুনা লৈরিবা মীপুং খুদিংমকপু চাওথোকচবা ফাওহল্লে, লৈবাক প্রজা পুম্নমক্কী মহুৎ শিন্দুনা ঐনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু থাগৎচরি”
“হোক্কী মশান্নদা কা-হেন্না হৈথোই-শিন্থোইরবা দ্যান চান্দনা লৈবাক অসিগীদমক কৎথোকলম্বা, ইকাই খুম্নবা হেনগৎনবা মহাক্না অখাং-কনবা থৌনাগা লোইননা হোৎনখিবা, মহাক্কী ইতিহাসিক ওইরবা এচিবমেন্তশিং অমসুং স্পোর্তস ৱর্ল্দদা মচু অহুমগী ফিরালনা খ্বাইদগী মকোক্তা থাংগৎনবা হোৎনখিবা অসিনা ‘মেজর দ্যান চান্দ খেল রত্ন এৱার্দ’না লৈবাক অসিদা লৈরিবা স্পোর্ত শান্নরোই খুদিংমক্তা থৌনা হাপ্লগনি হায়না ঐনা চাওনা থাজৈ”৷
06 AUG 2021 5:08PM by PIB Imphal
খেল রত্ন এৱার্দপু মেজর দ্যান চান্দ খেল রত্ন এৱার্দ হায়না মমিং ওন্থোক্নবা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৌখিবা ৱারেপ অদু কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা তরাম্না ওকখ্রে৷ মহাক্কী ত্বিতশিংদা, শ্রী অমিত শাহনা অসুম্না ফোংদোকখি " লৈবাক্কী খ্বাইদগী ৱাংবা থাক্তা স্পোর্তশিংবু ইকাই খুম্নরিবা ‘খেল রত্ন এৱার্দ’ অসি খ্বাইদগী মমিং লৈরিবা শান্নরোই, মেজর দ্যান চান্দগী মমিং লৌদুনা থোনবা হায়বসি মঙোন্দা তশেংনা থমোই শেংনা ইকাই খুম্নবা উৎপা অমনি৷” “মসিগী ৱারেপ অসিনা স্পোর্তস ৱর্ল্দগা শাগোন্নদুনা লৈরিবা মীপুং খুদিংমকপু চাওথোকচবা ফাওহল্লে, লৈবাক প্রজা পুম্নমক্কী মহুৎ শিন্দুনা ঐনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু থাগৎচরি
“হোক্কী মশান্নদা কা-হেন্না হৈথোই-শিন্থোইরবা দ্যান চান্দনা লৈবাক অসিগীদমক কৎথোকলম্বা, ইকাই খুম্নবা হেনগৎনবা মহাক্না অখাং-কনবা থৌনাগা লোইননা হোৎনখিবা, মহাক্কী ইতিহাসিক ওইরবা এচিবমেন্তশিং অমসুং স্পোর্তস ৱর্ল্দদা মচু অহুমগী ফিরালনা খ্বাইদগী মকোক্তা থাংগৎনবা হোৎনখিবা অসিনা ‘মেজর দ্যান চান্দ খেল রত্ন এৱার্দ’না লৈবাক অসিদা লৈরিবা স্পোর্ত শান্নরোই খুদিংমক্তা থৌনা হাপ্লগনি হায়না ঐনা চাওনা থাজৈ” হায়না গৃহ মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister, Shri Amit Shah welcomed decision of Prime Minister, Shri Narendra Modi, to rename Khel Ratna Award as Major Dhyan Chand Khel Ratna Award
"Naming the country's highest sports honor 'Khel Ratna Award' after the greatest sportsperson, Major Dhyan Chand, is a true tribute to him”
“This decision makes every person associated with the sportsworld proud, I congratulate Prime Minister Shri Narendra Modi on behalf of all countrymen”
“I have full faith that the 'Major Dhyan Chand Khel Ratna Award' will inspire every sportsperson in the country by the dedication of hockey magician Dhyan Chand towards the nation, his determination to raise its honour and his historic achievements, to raise the tricolour in the sports world to the top”.
06 AUG 2021 5:08PM by PIB Delhi
Union Home Minister, Shri Amit Shah has welcomed the decision of the Prime Minister, Shri Narendra Modi, to rename the Khel Ratna Award as the Major Dhyan Chand Khel Ratna Award. In his tweets, Shri Amit Shah said that " naming the country's highest sports honor 'Khel Ratna Award' after the greatest sportsperson, Major Dhyan Chand, is a true tribute to him.” “This decision makes every person associated with the sportsworld proud, I congratulate Prime Minister Shri Narendra Modi on behalf of all countrymen”
The Home Minister said that “I have full faith that the 'Major Dhyan Chand Khel Ratna Award' will inspire every sportsperson in the country by the dedication of hockey magician Dhyan Chand towards the nation, his determination to raise its honour and his historic achievements, to raise the tricolour in the sports world to the top”.