প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
অযোধ্যা বিকাশ যোজনাৰ পৰ্যালোচনা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
অযোধ্যাক এক আধ্যাত্মিক কেন্দ্ৰ, গোলকীয় পৰ্যটন কেন্দ্ৰ আৰু স্থায়ী স্মাৰ্ট চিটি হিচাপে বিকশিত কৰা হ'ব
অযোধ্যাই আমাৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ পৰম্পৰা আৰু আমাৰ উন্নয়নৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ পৰিৱৰ্তন প্ৰকাশ কৰা উচিত: প্ৰধানমন্ত্ৰী
অযোধ্যাৰ মানৱীয় নীতি ভৱিষ্যতৰ আন্তঃগাঁথনিৰ সৈতে মিলাব লাগে, যি সকলোৰে বাবে লাভজনক: প্ৰধানমন্ত্ৰী
অযোধ্যাৰ প্ৰগতিৰ বাবে এক নতুন মাত্ৰা প্ৰদান কৰাৰ সময় আহি পৰিছে: প্ৰধানমন্ত্ৰী
অযোধ্যাৰ উন্নয়নমূলক কামবোৰত জনসাধাৰণৰ সৰ্বাত্মক অংশগ্ৰহণৰ ভাৱনাৰে নিৰ্দেশিত হ'ব লাগে, বিশেষকৈ যুৱসকলৰ দ্বাৰা: প্ৰধানমন্ত্ৰী
26 JUN 2021 2:02PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি অযোধ্যাৰ উন্নয়নমূলক পৰিকল্পনাৰ পৰ্যালোচনা কৰে। উত্তৰ প্ৰদেশ কৰ্তৃপক্ষই এটা প্ৰেজেণ্টেচন প্ৰস্তুত কৰিছিল য'ত অযোধ্যাৰ উন্নয়নৰ বিভিন্ন দিশ সামৰি লোৱা হৈছিল।
অযোধ্যাৰ বিকাশক এক আধ্যাত্মিক কেন্দ্ৰ, গোলকীয় পৰ্যটন কেন্দ্ৰ আৰু স্থায়ী স্মাৰ্ট চিটি হিচাপে পৰিকল্পনা কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীক অযোধ্যাৰ সৈতে যোগাযোগ উন্নত কৰাৰ বাবে আগন্তুক আৰু প্ৰস্তাৱিত আন্তঃগাঁথনি প্ৰকল্পৰ বিষয়ে অৱগত কৰা হৈছিল। বৈঠকত বিমানবন্দৰ, ৰে'ল ষ্টেচন, বাছ ষ্টেচন, পথ আৰু ঘাইপথৰ সম্প্ৰসাৰণৰ দৰে বিভিন্ন আন্তঃগাঁথনি প্ৰকল্পৰ বিষয়ে আলোচনা কৰা হয়।
আগন্তুক দিনত নিৰ্মাণ হ'বলগীয়া গ্ৰীণফিল্ড টাউনশ্বিপসমূহৰ বিষয়েও আলোচনা কৰা হয়, যাৰ ভিতৰত আছে ভক্ত, আশ্ৰম, মঠ-মন্দিৰ, হোটেল আৰু বিভিন্ন ৰাজ্যৰ ভৱনৰ বাবে বাসস্থানৰ সুবিধা। ইয়াত এটা পৰ্যটন সমৰ্থন কেন্দ্ৰ আৰু এটা বিশ্বমানৰ সংগ্ৰহালয়ো নিৰ্মাণ কৰা হ'ব।
সৰয়ু নদী আৰু ইয়াৰ ঘাটসমূহৰ আশে-পাশে আন্তঃগাঁথনিৰ বিকাশৰ প্ৰতি বিশেষ মনোযোগ দিয়া হৈছে। চাৰিওটা নদীতে এতিয়া ক্ৰুজৰ সেৱা এটা নিয়মীয়া বৈশিষ্ট্য হৈ উঠিব
চাইকেল চালক আৰু পথচাৰীসকলৰ বাবে পৰ্যাপ্ত স্থান স্থিৰতা নিশ্চিত কৰি চহৰখন বিকশিত কৰা হ'ব। স্মাৰ্ট চিটি আন্তঃগাঁথনি ব্যৱহাৰ কৰি আধুনিক ধৰণে যান-বাহন ব্যৱস্থাপনাও কৰা হ'ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অযোধ্যাক এনে এখন চহৰ বুলি অভিহিত কৰে যিখন প্ৰতিজন ভাৰতীয়ৰ সাংস্কৃতিক চেতনাত আৱদ্ধ হৈ আছে। তেওঁ কয় যে অযোধ্যায়ে আমাৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ পৰম্পৰা আৰু আমাৰ উন্নয়নমূলক পৰিৱৰ্তনপ্ৰতিফলিত কৰিব লাগে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে অযোধ্যা আধ্যাত্মিক আৰু অনন্য দুয়োধৰণৰ। এই চহৰখনৰ মানৱীয় নীতি ভৱিষ্যতৰ আন্তঃগাঁথনিৰ সৈতে মিলাব লাগে, যি পৰ্যটক আৰু তীৰ্থযাত্ৰীকে ধৰি সকলোৰে বাবে লাভজনক।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভৱিষ্যত প্ৰজন্মই জীৱনত কমেও এবাৰ অযোধ্যা ভ্ৰমণ কৰাৰ ইচ্ছা অনুভৱ কৰা উচিত।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে অদূৰ ভৱিষ্যতে অযোধ্যাত উন্নয়নমূলক কাম অব্যাহত থাকিব। ইয়াৰ লগে লগে অযোধ্যাৰ অগ্ৰগতিৰ বাবে এক নতুন মাত্ৰা প্ৰদান কৰাৰ সময় আহি পৰিছে। তেওঁ কয় যে অযোধ্যাৰ পৰিচয় উদযাপন কৰা আৰু উদ্ভাৱনীমূলক পদক্ষেপেৰে ইয়াৰ সাংস্কৃতিক জীৱনীশক্তি বজাই ৰখাটো আমাৰ সামূহিক প্ৰয়াস।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে যিদৰে ভগৱান শ্ৰীৰামৰ লোকসকলক লগত অনাৰ ক্ষমতা আছে, ঠিক তেনেদৰে অযোধ্যাৰ উন্নয়নস্বাস্থ্যৱান লোকসকলৰ অংশগ্ৰহণৰ মনোভাৱৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হ'ব লাগে, বিশেষকৈ যুৱপ্ৰজন্মৰ দ্বাৰা। তেওঁ এই চহৰখনৰ বিকাশত প্ৰতিভাশালী যুৱক-যুৱতীসকলৰ দক্ষতাৰ সুযোগ ল'বলৈ আহ্বান জনায়।
বৈঠকত উত্তৰ প্ৰদেশৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী যোগী আদিত্যনাথ, উপ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী কেশৱ প্ৰসাদ মৌৰ্য, উপ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী দীনেশ শৰ্মা আৰু উত্তৰ প্ৰদেশ চৰকাৰৰ কেইবাজনো মন্ত্ৰী উপস্থিত থাকে।

Prime Minister's Office
PM reviews Ayodhya development plan
Ayodhya to be developed as a Spiritual Centre, Global Tourism Hub and a sustainable Smart City
Ayodhya should manifest the finest of our traditions and the best of our developmental transformation: PM
The human ethos of Ayodhya must be matched by futuristic infrastructure, which is beneficial for everyone: PM
The momentum towards heralding Ayodhya to the next leap of progress must begin now: PM
Development works of Ayodhya should be guided by a spirit of healthy public participation, especially by the youth: PM
26 JUN 2021 2:02PM by PIB Delhi
PM Narendra Modi reviewed the development plan for Ayodhya. UP Government officials made a presentation which encompassed various aspects of Ayodhya’s development.
Ayodhya’s development is being envisaged as a Spiritual Centre, Global Tourism Hub and a sustainable Smart City.
PM was informed about various upcoming and proposed infrastructure projects to improve connectivity with Ayodhya. Various infrastructure projects like Aiport, expansion of Railway Station, Bus station, roads and highways were discussed.
An upcoming Greenfield township was discussed which includes lodging facilities for devotees, space for Ashrams, Maths, Hotels, Bhavans of various states. A tourist facilitation centre, a world class museum will also be built.
Special attention is being devoted to development of infrastructure around the Saryu river and its ghats. Cruise operation on the Saryu river will also be made a regular feature.
The city will be developed to ensure sustainability with adequate spaces for cyclists and people on foot. Traffic management will also be done in a modern manner using Smart City infrastructure.
PM described Ayodhya as a city that is etched in the cultural consciousness of every Indian. Ayodhya should manifest the finest of our traditions and the best of our developmental transformations.
Ayodhya is both spiritual and sublime. The human ethos of this city must be matched by futuristic infrastructure, which is beneficial for everyone including tourists and pilgrims.
PM said that the coming generations should feel the desire to visit Ayodhya at least once in their lifetime.
PM pointed out that developmental works in Ayodhya will continue in the foreseeable future. At the same time, the momentum towards heralding Ayodhya to this next leap of progress must begin now. It is our collective endeavour to celebrate the identity of Ayodhya and keep its cultural vibrancy alive through innovative ways.
PM said that the way Lord Ram had the ability to bring people together, the development works of Ayodhya should be guided by a spirit of healthy public participation, especially by the youth. He called for the skills of our talented youngsters to be leveraged in this development of the city.
UP CM Shri Yogi Adityanath, Deputy CM Shri Keshav Prasad Maurya, Deputy CM Shri Dinesh Sharma and various other ministers of the UP Government were present in the meeting.