Ministry of Defence
Privatisation of Defence Establishments
26 JUL 2021 3:22PM by PIB Delhi
There is no proposal of privatization of Defence Public Sector Undertakings (DPSUs) and Ordnance Factory Board (OFB) under the administrative control of Department of Defence Production. However, to enhance functional autonomy, efficiency and unleash new growth potential and innovation in Ordnance Factories, the Cabinet Committee on Security (CCS) in its meeting held on 16.06.2021, has approved to convert the production units of OFB into 07 DPSUs.
This information was given by Raksha Rajya Mantri Shri Ajay Bhatt in a written reply to Shri Elamaram Kareem in Rajya Sabha today.

ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ସଂସ୍ଥାନଗୁଡିକର ଘରୋଇକରଣ
26 JUL 2021 3:22PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଉତ୍ପାଦନ ବିଭାଗର ପ୍ରଶାସନିକ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ଥିବା ପ୍ରତିରକ୍ଷା ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ ସଂସ୍ଥା (ଡିପିଏସୟୁ)ଗୁଡିକ ଓ ଅର୍ଡନାନ୍ସ ଫ୍ୟାକ୍ଟରି ବୋର୍ଡ (ଓଏଫବି)ର ଘରୋଇକରଣ ପାଇଁ କୌଣସି ପ୍ରସ୍ତାବ ନାହିଁ । ତେବେ ଅର୍ଡନାନ୍ସ କାରଖାନାଗୁଡିକରେ କାର୍ଯ୍ୟାତ୍ମକ ସ୍ୱାୟତଃତା ବୃଦ୍ଧି, ନୂତନ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଦକ୍ଷତା ହାସଲ ଓ ନବାଚାର ପାଇଁ ୧୬.୦୬.୨୦୨୧ରେ ହୋଇଥିବା ସୁରକ୍ଷା ସଂକ୍ରାନ୍ତୀୟ କ୍ୟାବିନେଟ କମିଟି ବୈଠକରେ ଓଏଫବିର ଉତ୍ପାଦନ ୟୁନିଟଗୁଡିକୁ ୭ଟି ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ ସଂସ୍ଥାରେ ପରିଣତ କରିବା ପାଇଁ ଅନୁମୋଦନ ମିଳିଛି ।
ଏହି ସୂଚନା ପ୍ରତିରକ୍ଷା ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଜୟ ଭଟ୍ଟ ଆଜି ରାଜ୍ୟସଭାରେ ଶ୍ରୀ ଏଲାମାରାମ କରିମଙ୍କୁ ଲିଖିତ ଭାବେ ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି ।