প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
পঞ্চম ভিভা টেক সন্মিলনত প্রধানমন্ত্রীয়ে ১৬ জুনত মূল ভাষণ দিব
15 JUN 2021 2:08PM by PIB Guwahati
প্রধানমন্ত্রী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৬ জুনত বিয়লি ৪ বজাত পঞ্চম ভিভা টেক সন্মিলনত মূল ভাষণ দিব। ২০২১ৰ ভিভা টেক সন্মিলনত সন্মানিত অতিথি হিচাপে প্রধানমন্ত্রীক আমন্ত্রণ জনোৱা হৈছে।
এই অনুষ্ঠানত ফৰাচী ৰাষ্ট্রপতি মিঃ ইমানুৱেল মেক্রোঁ, স্পেইনৰ প্রধানমন্ত্রী মিঃ পেড্রো ছানচেজ আৰু বিভিন্ন ইউৰোপীয় ৰাষ্ট্রৰ মন্ত্রী তথা সাংসদসকলে বক্তব্য ৰাখিব। তদুপৰি, আপেলৰ মুখ্য কার্যনির্বাহী বিষয়া মিঃ টিম কক, ফেচবুকৰ মুখ্য কার্যনির্বাহী বিষয়া তথা চেয়াৰমেন মিঃ মার্ক জুকেৰবার্গ আৰু মাইক্রোছফ্টৰ সভাপতি মিঃ ব্রাড স্মিথসহ কর্পোৰেট জগতৰ বিশিষ্ট ব্যক্তিসকল এই সন্মিলনত উপস্থিত থাকিব।
পেৰিছত ২০১৬ চনৰ পৰা প্রতি বছৰে ভিভা টেক সন্মিলন অনুষ্ঠিত হৈ আহিছে। ই ইউৰোপৰ সবাতোকৈ ডাঙৰ ডিজিটেল তথা স্টার্ট আপ সংস্থাসমূহৰ অনুষ্ঠান। বিখ্যাত বিজ্ঞাপন আৰু বিপণন সংস্থা ‘পাবলিছিছ গ্রুপে’ আৰু অগ্রণী ফৰাচী সংবাদ মাধ্যম ‘ল্যা ইকোছ’য়ে যৌথভাবে এই অনুষ্ঠানৰ আয়োজন কৰে। ইয়াত বিভিন্ন সন্মিলন, পুৰস্কাৰ বিতৰণ, পেনেল আলোচনা আৰু স্টার্ট আপ বা নতুন উদ্যোগৰ সংস্থাসমূহৰ মাজত প্রতিযোগিতাৰ ব্যবস্থা কৰা হয়। প্রযুক্তি উদ্ভাবন আৰু নতুন উদ্যোগৰ সংস্থাসমূহৰ সৈতে যুক্ত ব্যক্তিসকলে ইয়াত অংশগ্রহণ কৰে। পঞ্চম ভিভা টেক সন্মিলন ১৬-১৯ জুনত অনুষ্ঠিত হ'ব।

Prime Minister's Office
PM to deliver Keynote address at the 5th edition of VivaTech on 16th June
15 JUN 2021 2:08PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will deliver the keynote address at the 5th edition of VivaTech on 16th June 2021 at around 4 PM. The Prime Minister has been invited as a Guest of Honour to deliver the keynote address at VivaTech 2021.
Other prominent speakers in the event include Mr. Emmanuel Macron, President of France, Mr. Pedro Sánchez, Prime Minister of Spain and Ministers/MPs from various European countries. The event will also witness participation of corporate leaders like Mr. Tim Cook, CEO, Apple, Mr. Mark Zuckerberg, Chairman and CEO, Facebook and Mr. Brad Smith, President, Microsoft among others.
VivaTech is one of the largest digital and startup events in Europe, held in Paris every year since 2016. It is jointly organized by Publicis Groupe – a prominent advertising and marketing conglomerate and Les Echos – a leading French media group. It brings together stakeholders in technology innovation and the startup ecosystem and includes exhibitions, awards, panel discussions and startup contests. The 5th edition of VivaTech is scheduled to be held between 16-19 June 2021.