Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccination Update- Day 145
India crosses a major landmark with more than 24 Crore Vaccine Doses administered so far under Nationwide Vaccination drive
More than 3.42 Cr beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated, so far
More than 31 lakh Vaccine Doses administered today till 7 pm
09 JUN 2021 8:08PM by PIB Delhi
India has crossed a significant landmark in its fight against COVID-19 pandemic today. The country has administered cumulatively more than 24 Cr (24,24,79,167) Vaccine Doses as per the 7 pm provision report today. Vaccination is an integral pillar of the comprehensive strategy of Government of India for containment and management of the pandemic, along with Test, Track, Treat and COVID Appropriate Behaviour. Implementation of the Liberalized and Accelerated Phase-3 Strategy of Covid-19 Vaccination has started from 1st May 2021.
19,24,924 beneficiaries of the age group 18-44 years received their first dose and 86,450 beneficiaries of the same age group received their second dose of COVID vaccine today. Cumulatively, 3,38,08,845 persons across 37 States/UTs have received their first dose and total 4,05,114 have received their second dose since the start of Phase-3 of the vaccination drive. Bihar, Delhi, Gujarat, Haryana, Karnataka, Madhya Pradesh, Maharashtra, Rajasthan, Tamil Nadu, Telangana, Uttar Pradesh and West Bengal have administered more than 10 lakh beneficiaries of the age group 18-44 years for the first dose of COVID vaccine.
The table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S.No.
State
1st Dose
2nd Dose
1
A & N Islands
12224
0
2
Andhra Pradesh
122942
562
3
Arunachal Pradesh
66967
0
4
Assam
707151
2786
5
Bihar
2164141
249
6
Chandigarh
76137
0
7
Chhattisgarh
851466
6
8
Dadra & Nagar Haveli
54725
0
9
Daman & Diu
66562
0
10
Delhi
1228036
53949
11
Goa
82593
1158
12
Gujarat
3021029
13758
13
Haryana
1380749
5059
14
Himachal Pradesh
106014
0
15
Jammu & Kashmir
293345
21067
16
Jharkhand
837404
191
17
Karnataka
2421319
5373
18
Kerala
877329
468
19
Ladakh
51607
0
20
Lakshadweep
11831
0
21
Madhya Pradesh
3848802
37368
22
Maharashtra
1994423
118900
23
Manipur
75732
0
24
Meghalaya
42668
0
25
Mizoram
30465
0
26
Nagaland
61904
0
27
Odisha
979548
37780
28
Puducherry
45784
0
29
Punjab
462864
1526
30
Rajasthan
2314348
806
31
Sikkim
14327
0
32
Tamil Nadu
1978560
4674
33
Telangana
1113193
1009
34
Tripura
59477
0
35
Uttar Pradesh
3715694
95094
36
Uttarakhand
401511
0
37
West Bengal
2235974
3331
Total
33808845
405114
The total of 24,24,79,167 include 1,00,12,624 Healthcare Workers (HCWs) who have taken the 1st dose and 69,11,311 HCWs who have taken the 2nd dose, 1,64,71,228 Frontline Workers (FLWs) (1st dose), 87,51,277 FLWs (2nd dose), 3,38,08,845 for 18-44 years of age group (1st dose) and 4,05,114 for 18-44 years of age group (2nd dose). 7,33,23,267 for over 45 years old to 60 years old (1st Dose), 1,16,22,718 for over 45 years old to 60 years old (2nd dose), 6,16,38,580 for above 60 years (1st Dose) and 1,95,34,203 for above 60 years (2nd Dose).
HCWs
1st Dose
1,00,12,624
2nd Dose
69,11,311
FLWs
1st Dose
1,64,71,228
2nd Dose
87,51,277
Age Group 18-44 years
1st Dose
3,38,08,845
2nd Dose
4,05,114
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
7,33,23,267
2nd Dose
1,16,22,718
Over 60 years
1st Dose
6,16,38,580
2nd Dose
1,95,34,203
Total
24,24,79,167
As on Day-145 of the vaccination drive (9th June, 2021), total 31,31,759 vaccine doses were given. 28,37,572 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 2,94,187 beneficiaries received 2nd dose of vaccine as per the provisional report till 7 P.M. Final reports would be completed for the day by late tonight.
Date: 9th June, 2021 (145th Day)
HCWs
1stDose
11,207
2ndDose
14,150
FLWs
1stDose
68,397
2nd Dose
24,305
18-44 years
1st Dose
19,24,924
2nd Dose
86,450
45 to 60 years
1st Dose
5,95,917
2nd Dose
80,099
Over 60 years
1st Dose
2,37,127
2nd Dose
89,183
Total Achievement
1st Dose
28,37,572
2nd Dose
2,94,187
The vaccination exercise as a tool to protect the most vulnerable population groups in the country from COVID-19 continues to be regularly reviewed and monitored at the highest level.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী অপদেৎ- ১৪৫শুবা নুমিৎ
হৌজিক ফাওবদা নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইদকী মখাদা ভেক্সিন দোজ কোতি ২৪ হেন্না কাপতুনা ভারতনা অচৌবা লেন্দমার্ক অমা লানবা ঙমখ্রে
হৌজিক ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী কোতি ৩.৪২ হেন্না ভেক্সিন কাপখ্রে
ঙসিগী ওইনা নুমিদাং পুং ৭ ফাওবদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৩১ হেন্না কাপখ্রে
09 JUN 2021 8:08PM by PIB Imphal
ঙসি ভারতনা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসিগী মাইয়োক্তা লান্থেংনবদা অচৌবা লেন্দমার্ক অমা লানবা ঙমখ্রে৷ ঙসি নুমিদাং পুং ৭তা থোকখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, লৈবাক অসিদা কাপখিবা ভেক্সিন দোজ অসি পুন্না কোতি ২৪ (২৪,২৪,৭৯,১৬৭) হেনখ্রে৷ লাইচৎ অসি তেস্ত, ত্রেক, ত্রিত অমসুং কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়র ইন্দুনা থেংননবা অমসুং লাকশিন্ননবগীদমক ভেক্সিন কাপথোকপা অসি ভারত সরকারগী কমপ্রিহেন্সিব স্ত্রাতিজিগী য়াম্না মরু ওইবা পিল্লর অমনি৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী লিবরেলাইজ অমসুং এসিলিরেতেদ ফেস-৩ স্ত্রাতিজি ২০২১গী মে ১দগী চৎনবা হৌখ্রে৷
ঙসি চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী ১৯,২৪,৯২৪না অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং হায়রিবা চহি কাংলুপ অসিমক্কী বেনিফিসরী ৮৬,৪৫০না কোবিদ ভেক্সিনগী অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ফেস-৩ হেক হৌরকপদগী ঙসি ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি. ৩৭কী পুন্না মীওই ৩,৩৮,০৮,৮৪৫না অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং মীওই ৪,০৫,১১৪না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷ বিহার, দিল্লী, গুজরাত, হরিয়ানা, কর্নতাকা, মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্র, রাজস্থান, তামিল নাদু, তেলঙ্গনা, উত্তর প্রদেশ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী লাখ ১০ হেনবনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে৷
মখাগী তেবল অসিনা ঙসি ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা কোবিদ ভেক্সিন দোজ কাপখিবগী অপুনবা মশিং অদু উৎলি৷
এস. নম্বর
রাজ্য
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
১
এ অমসুং এন ইথৎশিং
১২২২৪
০
২
আন্ধ্র প্রদেশ
১২২৯৪২
৫৬২
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৬৬৯৬৭
০
৪
অসাম
৭০৭১৫১
২৭৮৬
৫
বিহার
২১৬৪১৪১
২৪৯
৬
চান্দিগর্হ
৭৬১৩৭
০
৭
ছত্তিশগর
৮৫১৪৬৬
৬
৮
দদ্রা অমসুং নগর হেভলি
৫৪৭২৫
০
৯
দামন অমসুং দিয়ু
৬৬৫৬২
০
১০
দিল্লী
১২২৮০৩৬
৫৩৯৪৯
১১
গোৱা
৮২৫৯৩
১১৫৮
১২
গুজরাত
৩০২১০২৯
১৩৭৫৮
১৩
হরিয়ানা
১৩৮০৭৪৯
৫০৫৯
১৪
হিমাচল প্রদেশ
১০৬০১৪
০
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
২৯৩৩৪৫
২১০৬৭
১৬
ঝর্খন্দ
৮৩৭৪০৪
১৯১
১৭
কর্নতাকা
২৪২১৩১৯
৫৩৭৩
১৮
কেরলা
৮৭৭৩২৯
৪৬৮
১৯
লদাখ
৫১৬০৭
০
২০
লক্সদ্বীপ
১১৮৩১
০
২১
মধ্য প্রদেশ
৩৮৪৮৮০২
৩৭৩৬৮
২২
মহারাস্ত্র
১৯৯৪৪২৩
১১৮৯০০
২৩
মনিপুর
৭৫৭৩২
০
২৪
মেঘলয়
৪২৬৬৮
০
২৫
মিজোরাম
৩০৪৬৫
০
২৬
নাগালেন্দ
৬১৯০৪
০
২৭
ওরিশা
৯৭৯৫৪৮
৩৭৭৮০
২৮
পুদুচেরী
৪৫৭৮৪
০
২৯
পঞ্জাব
৪৬২৮৬৪
১৫২৬
৩০
রাজস্থান
২৩১৪৩৪৮
৮০৬
৩১
সিক্কিম
১৪৩২৭
০
৩২
তামিল নাদু
১৯৭৮৫৬০
৪৬৭৪
৩৩
তেলঙ্গনা
১১১৩১৯৩
১০০৯
৩৪
ত্রিপুরা
৫৯৪৭৭
০
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৩৭১৫৬৯৪
৯৫০৯৪
৩৬
উত্তরখন্দ
৪০১৫১১
০
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
২২৩৫৯৭৪
৩৩৩১
অপুনবাl
৩৩৮০৮৮৪৫
৪০৫১১৪
কোবিদ ভেক্সিন অহানবা দোজ কাপখিবা হেল্থকেয়র ৱাকর(ঐচ.সি.দবল্যু.শিং) ১,০০,১২৬২৪, অনিশুবা দোজ কাপখিবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬৯,১১,৩১১, অহানবা দোজ কাপখিবা ফ্রন্তলাইন ৱাকর (এফ.এল.দবল্যু.)১,৬৪,৭১,২২৮, এফ.এল.দবল্যু. ৮৭,৫১,২৭৭(অনিশুবা দোজ), চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওই ৩,৩৮,০৮,৮৪৫(অহানবা দোজ) অমসুং চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওই ৪,০৫,১১৪(অনিশুবা দোজ), চহি ৪৫দগী ৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওই ৭,৩৩,২৩,২৬৭(অহানবা দোজ), চহি ৪৫দগী ৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওই ১,১৬,২২,৭১৮(অনিশুবা দোজ), চহি ৬০গী মথক্তা লৈরিবা মীওই ৬,১৬,৩৮,৫৮০(অহানবা দোজ) অমসুং চহি ৬০গী মথক্তা লৈরিবা মীওই ১,৯৫,৩৪,২০৩(অনিশুবা দোজ) কাপখিবা অসিগা পুন্না মীওই ২৪,২৪,৭৯,১৬৭না কোবিদ ভেক্সিন অসি কাপখ্রে৷
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০০,১২,৬২৪
অনিশুবা দোজ
৬৯,১১,৩১১
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৬৪,৭১,২২৮
অনিশুবা দোজ
৮৭,৫১,২৭৭
চহি কাংলুপ ১৪-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবশিং
অহানবা দোজ
৩,৩৮,০৮,৮৪৫
অনিশুবা দোজ
৪,০৫,১১৪
চহি কাংলুপ ৪৫দগী ৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবশিং
অহানবা দোজ
৭,৩৩,২৩,২৬৭
অনিশুবা দোজ
১,১৬,২২,৭১৮
চহি ৬০ হেনবশিং
অহানবা দোজ
৬,১৬,৩৮,৫৮০
অনিশুবা দোজ
১,৯৫,৩৪,২০৩
অপুনবা
২৪,২৪,৭৯,১৬৭
নুমিৎদাং পুং ৭ ফাওবদা ফংলিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ১৪৫শুবা নুমিৎ ফাওবদা (২০২১গী জুন ৯), ভেক্সিন দোজ পুন্না ৩১,৩১,৭৫৯ কাপখ্রে৷ বেনিফিসরী ২৮,৩৭,৫৭২না অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং বেনিফিসরী ২,৯৪,১৮৭না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷ নুমিৎ অসিগী অরোইবা রিপোর্তশিং অদু ঙসি অহিং অথেংবা ফাওবগী মনুংদা লোইশিল্লগনি৷
তাং: জুন ৯, ২০২১ (১৪৫শুবা নুমিৎ)
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১১,২০৭
অনিশুবা দোজ
১৪,১৫০
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
৬৮,৩৯৭
অনিশুবা দোজ
২৪,৩০৫
চহি কাংলুপ ১৪-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবশিং
অহানবা দোজ
১৯,২৪,৯২৪
অনিশুবা দোজ
৮৬,৪৫০
চহি কাংলুপ ৪৫দগী ৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবশিং
অহানবা দোজ
৫,৯৫,৯১৭
অনিশুবা দোজ
৮০,০৯৯
চহি ৬০ হেনবশিং
অহানবা দোজ
২,৩৭,১২৭
অনিশুবা দোজ
৮৯,১৮৩
অপুনবা এচিবমেন্ত
অহানবা দোজ
২৮,৩৭,৫৭২
অনিশুবা দোজ
২,৯৪,১৮৭
লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী ফিভম শোকহনবা য়ানা লৈরিবা মীওইশিংবু কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিদগী ঙাকথোক্নবা ভেক্সিনেসনবু খুৎলাই অমা ওইনা শিজিন্নরিবা অসি অৱাংবা থাক্তা চাং নাইনা য়েংশিল্লি৷