স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড সাহায্যৰ শেহতীয়া তথ্য
ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহলৈ এতিয়ালৈকে ১৮,০১৬টা অক্সিজেন কনচেনট্ৰেটৰ; ১৯,০৮৫টা অক্সিজেন চিলিণ্ডাৰ; ১৯টা অক্সিজেন উৎপাদন প্ৰকল্প; ১৫,২০৬টা ভেণ্টিলেটৰ/ বাই-পেপ; ~৭.৭ এল ৰেমডিচিভিৰ ভাইল, ~১২ লাখ ফাভিপিৰাভিৰ টেবলেট প্ৰেৰণ/বিতৰণ কৰা হৈছে
28 MAY 2021 1:45PM by PIB Guwahati
ভাৰত চৰকাৰে ২৭ এপ্ৰিল,২০২১ৰ পৰা বিভিন্ন দেশ/সংগঠনৰ পৰা কোভিড-১৯ সাহায্য চিকিৎসা সামগ্ৰী আৰু সঁজুলিৰ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সহযোগিতা লাভ কৰি আহিছে। এইবোৰ তৎক্ষণাৎ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহলৈ প্ৰেৰণ/বিতৰণ কৰা হৈছে।
সামগ্ৰিকভাৱে ২৭এপ্ৰিল ২০২১ৰ পৰা ২৬মে’ ২০২১লৈ পথ আৰু বিমানসেৱাৰ জৰিয়তে ১৮,০১৬টা অক্সিজেন কনচেনট্ৰেটৰ; ১৯,০৮৫টা অক্সিজেন চিলিণ্ডাৰ; ১৯টা অক্সিজেন উৎপাদন প্ৰকল্প; ১৫,২০৬টা ভেণ্টিলেটৰ/বাই-পেপ; ~৭.৭লাখ ৰেমডিচিভিৰ ভাইল, ~১২ লিটাৰ ফাভিপিৰাভিৰ টেবলেট বিতৰণ/প্ৰেৰণ কৰা হৈছে।
২৬/২৭মে’ ২০২১তাৰিখে কানাডা, জাৰ্মানী, বাহৰেইন (ভাৰতীয় আৰু বাহৰেইন সংগঠন), ৰবাৰ্ট বছ (জাৰ্মানী)ৰ পৰা লাভ কৰা প্ৰধান সামগ্ৰীসমূহ হৈছে ১০টা অক্সিজেন কনচেনট্ৰেটৰ আৰু ৬৯২টা ভেণ্টিলেটৰ/বাই-পেপ/চিপেপ।
লাভ কৰা সামগ্ৰীসমূহ তাৎক্ষণিকভাৱে ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ মাজত বিতৰণ কৰা।
কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়ে নিয়মীয়াকৈ ইয়াক নিৰীক্ষণ কৰি আছে। অনুদান, সাহায্য আৰু অনুদানৰ ৰূপত আন্তৰ্জাতিক সহযোগিতা হিচাপে বিদেশী কোভিড সাহায্য সামগ্ৰী লাভ আৰু আৱণ্টনৰ সমন্বয়ৰ বাবে কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়ত এক সমৰ্পিত সমন্বয় কোষ সৃষ্টি কৰা হৈছে। এই কোষটোৱে ২০২১ চনৰ ২৬ এপ্ৰিলৰ পৰা কাম কৰা আৰম্ভ কৰিছিল। ২মে’, ২০২১ৰ পৰা স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়ৰ দ্বাৰা এক মানক সঞ্চালন প্ৰক্ৰিয়া প্ৰস্তুত আৰু কাৰ্যকৰী কৰা হৈছে।

Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID Relief Aid
18,016 Oxygen Concentrators; 19,085 Oxygen Cylinders; 19 Oxygen Generation Plants; 15,206 ventilators/ BiPAP; ~7.7 L Remdesivir vials, ~12L Favipiravir tablets delivered/ dispatched to States and UTs, so far
28 MAY 2021 1:45PM by PIB Delhi
Government of India has been receiving international cooperation of COVID-19 relief medical supplies and equipment since 27th April 2021 from different countries/organisations. These are being promptly dispatched/delivered to the States and UTs.
Cumulatively, 18,016 Oxygen Concentrators; 19,085 Oxygen Cylinders; 19 Oxygen Generation Plants; 15,206 ventilators/ BiPAP; ~7.7 L Remdesivir vials, ~12L Favipiravir tablets delivered/ dispatched through road and air, from 27th April 2021 to 26th May 2021.
Major consignments received on 26/27th May 2021 from Canada, Germany, Bahrain (Indian and Bahrain Organisations), Robert Bosch (Germany)
Consignments
Quantity
Oxygen Concentrators
10
Ventilators/Bi-PAP/CPAP
692
Effective immediate allocation, and streamlined delivery to the recipient states/UTs and institutions is an ongoing exercise.
The Union Health Ministry is comprehensively monitoring this on a regular basis. A dedicated Coordination Cell has been created in the Union Health Ministry to coordinate the receipt and allocation of foreign COVID relief material as international cooperation in the form of grants, aid and donations. This Cell started functioning from 26th April 2021. A Standard Operating Procedure has been framed and implemented by the Health Ministry since 2nd May, 2021.