ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବାଲେଶ୍ୱର ବାତ୍ୟା ପ୍ରଭାବିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ନୌସେନାର ସହାୟତା କାର୍ଯ୍ୟ
28 MAY 2021 10:50AM by PIB Bhubaneswar
ବାଲେଶ୍ୱର ଜିଲ୍ଲା ସଦର ବ୍ଲକ ପରିଖି ଗାଁ ସାମୁଦ୍ରିକ ବାତ୍ୟା ୟାସ ଦ୍ୱାରା ସର୍ବାଧିକ କ୍ଷତିଗ୍ରସ୍ତ ହୋଇଛି । ଜଳବନ୍ଦୀ ହୋଇ ରହିଥିବା ଏହି ଗାଁରେ ମେ’ ୨୭ତାରିଖ ଦିନ ନୌସେନା ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ସହାୟତା ଦଳକୁ ସହାୟତା ସାମଗ୍ରୀ ସହିତ ମୁତୟନ କରାଯାଇଛି ।
ସଦର ବ୍ଲକର ଏହି ପରିଖି ଗାଁରେ ଥିବା ବହୁମୁଖୀ ଆଶ୍ରୟ ସ୍ଥଳରେ ଲୋକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ନୌସେନାର ସହାୟତା ଦଳ ଗୋଟିଏ ଗୋଷ୍ଠୀ ରୋଷେଇ ଶାଳା ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି । ଏଠାରୁ ରୋଷେଇ କରି ପରିଖି ଗାଁର ବୁଢୀଗାଡିଆ ମତ୍ସ୍ୟଜୀବୀ ସାହି, ନନ୍ଦଛକ, ବଉଳବେଣୀ ଆଦି ଅଞ୍ଚଳର ୭ଶହ ଲୋକଙ୍କୁ ଏହି ଦଳ ରନ୍ଧା ଖାଦ୍ୟ ଯୋଗାଇ ଦେଇଛି । ଗୋଷ୍ଠୀ ରୋଷେଇ ଶାଳା ଯୋଗୁଁ ବାତ୍ୟା ଦ୍ୱାରା ସର୍ବାଧିକ କ୍ଷତି ଘଟିଥିବା ଏହିସବୁ ଗ୍ରାମର ଲୋକଙ୍କ ନିହାତି ଆବଶ୍ୟକ ସମୟରେ ରନ୍ଧାଖାଦ୍ୟ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଥିବାରୁ ଲୋକମାନେ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଏ ପ୍ରକାର ରୋଷେଇ ବ୍ୟବସ୍ଥା ମଧ୍ୟ ସହାୟତା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏକ ବଡ ସଫଳତା ଭାବେ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇଛି । ନୌସେନାର ଆଉ ଗୋଟିଏ ଦଳ ୨୮ତାରିଖ ଦିନ ତଲସାରୀ, ଭୋଗରାଇ, ଚନ୍ଦ୍ରମଣି, ଇଂଚୁଡି ଅଞ୍ଚଳର ବାତ୍ୟା କ୍ଷତିଗ୍ରସ୍ତ ଗାଁଗୁଡିକରେ ସହାୟତା ସାମଗ୍ରୀ ନେଇ ଲୋକଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚାଇଦେଇଛି । ଏହି ଗାଁ ଗୁଡିକ ଓଡିଶା ଉତ୍ତରସୀମାର ଶେଷ ଅଞ୍ଚଳ ।
ଏହି ଦଳ ମଧ୍ୟ ବାଲେଶ୍ୱର ସହର ଭିତରେ ବାତ୍ୟାରେ ଉପୁଡି ପଡିଥିବା ଗଛ କାଟିବା ସହିତ ବିଭିନ୍ନ ରାସ୍ତାକୁ ପରିସ୍କାର କରିଛନ୍ତି । ଭଦ୍ରକ ଜିଲ୍ଲାର ବାତ୍ୟା ପ୍ରପୀଡିତ ମାନଙ୍କ ନିମନ୍ତେ ସହାୟତା ସାମଗ୍ରୀ ଧରି ନୌସେନାର ୪ଟି ଜାହାଜ ଧାମରା ବନ୍ଦରରେ ପହଞ୍ôଚ ସାରିଲାଣି । ଜାହାଜରେ ଥିବା ହେଲିକ୍ୟାପ୍ଟର ବାଲେଶ୍ୱର ଜିଲ୍ଳାରେ ଉଦ୍ଧାର ଓ ସହାୟତା କାର୍ଯ୍ୟ ଆରମ୍ଭ କରିଦେଇଛନ୍ତି । ଶହେ ପ୍ୟାକେଟ ରନ୍ଧାଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ଶୁଖିଲା ଖାଦ୍ୟ ସହ ସହାୟତା ସାମଗ୍ରୀର ୩୦୦ ପ୍ୟାକେଟ ଏହି ଦଳ ଦିନ ୧୧ଟା ସୁଦ୍ଧା ବିପନ୍ନ ଲୋକମାନଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚାଇଥିଲେ ।

Ministry of Defence
Indian Navy Continues Relief Operations at Cyclone Affected Areas in Balasore
28 MAY 2021 10:50AM by PIB Delhi
The Navy Disaster Relief Team was deployed on 27 May 21at Sadar block of Balasore district for carrying out relief activities in the area around Parikhi village which is worst affected due to water logging.
The HADR Naval team have set up and operationalised a Community Kitchen at the Multipurpose Cyclone Shelter of Parikhi Village, Sadar block. Meals were prepared and distributed at fisherman colonies of Budhigadiya, Nandachak, Boulbeni at Parikhi village for over 700 personnel. The community kitchen has been a big success and has provided much-needed succour to the affected people and they expressed gratitude for the timely service provided during the disaster.
Another Naval Relief team is scheduled to proceed for Talasari (Northmost fishing village of Odisha) to distribute relief material in affected areas of Talasari, Bhograi, Chandramani and Inchundi villages on 28 May 21.
The team has also carried out tree cutting/ clearance of certain roads at Balasore. Four naval ships with relief material have already reached Dhamra anchorage to provide relief to the people of the Bhadrak district. The helicopters from the ships were launched to augment the efforts at Balasore district. They supplied 100 prepared food material packets and 300 dry provision packets to the relief team for distribution.