Prime Minister's Office
PM Modi undertakes aerial survey of Cyclone Tauktae affected areas in Gujarat
PM takes stock of relief work underway across the state
PM Modi expresses solidarity with the people of Gujarat
PM announces financial assistance of Rs. 1,000 crore for immediate relief activities in the State
Union Government will deploy an Inter-Ministerial Team to visit the state to assess the extent of damage in the State
Centre assures all help for restoration and rebuilding of the infrastructure in the affected areas
PM also takes stock of COVID-19 situation in Gujarat
Rs. 2 lakh Ex gratia for the next of kin of the dead and Rs 50,000 for the injured due to Cyclone Tauktae would be given to all those affected across India
Immediate financial assistance would be given to all affected states after they send their assessments to the Centre
19 MAY 2021 4:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today visited Gujarat to review the situation arising out of Cyclone Tauktae. The Prime Minister undertook an aerial survey of the cyclone affected areas inUna (Gir - Somnath), Jafrabad (Amreli), Mahua (Bhavnagar) in Gujarat & Diu.
Thereafter, he chaired a meeting at Ahmedabad to review the relief and rehabilitation measures being undertaken in Gujarat & Diu.
He announced a financial assistance of Rs. 1,000 crore, for immediate relief activities, to the State of Gujarat. Subsequently, Union Government will deploy an Inter-Ministerial Team to visit the state to assess the extent of damage in the State, based on which further assistance will be given.
Prime Minister assured the people of the State that the Union Government would closely work with the State Government at this difficult time, extend all possible assistance for restoration and rebuilding of the infrastructure in the affected areas.
During his visit he also took stock of the situation relating to the Covid pandemic. The state administration apprised the PM of the response measures being taken and the PM stressed the need to ensure that preventive measures should also be taken.
He was accompanied by Chief Minister Shri Vijay Rupani and other officials during this visit to Gujarat.
Prime Minister expressed his complete solidarity with all those who suffered due to the cyclone in different parts of India and expressed deep sorrow to the families who have lost their kin during the calamity.
He announced an ex-gratia of Rs. 2 lakh to the next of kin of the deceased and Rs. 50,000 to the seriously injured in the cyclone in the States of Kerala, Karnataka, Goa, Maharashtra, Gujarat, Rajasthan and the UTs of Daman and Diu, and Dadra and Nagar Haveli.
The Prime Minister said that the Centre is working closely with the affected state governments in the wake of the situation post the cyclone. Immediate financial assistance for these states would also be given after the respective state governments would share their assessments with the Centre.
PM Modi said that we have to continue the focus towards more scientific studies relating to disaster management. He called for devoting more focus to enhancing intra-state coordination as well as using modern communication techniques to ensure quicker evacuation from the affected areas. He also called for immediate attention to be devoted to repairing the damaged houses and properties across affected areas.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. মোদীনা সাইক্লোন তোক্তেনা শোকহল্লবা গুজরাতকী মফমশিংগী এরিয়েল সর্ভে চত্থখ্রে
পি.এম.না রাজ্য অসিদা পাইখৎলিবা তেংবাং পীবগী থবক য়েংশিনখ্রে
পি.এম. মোদীনা গুজরাতকী মীয়ামগা লোইননা লেপ্পী হায়না ফোঙদোকখ্রে
পি.এম.না রাজ্য অসিদা খুদক্কী ওইবা তেংবাং পীনবগী থবক-থৌরমশিংগীদমক লুপা করোর ১,০০০গী শেলগী তেংবাং লাউথোকখ্রে
কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য অসিদা অমাং অতা কয়া য়াম্না থোকখি হায়বা য়েংশিন্নবা রাজ্য অসিদা চৎনবা ইন্তর-মিনিস্ত্রিএল তীম অমা দিপ্লোই তৌরগনি
শোকহল্লবা মফমশিংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমজিন-শাজিন্নবা মতেং পুম্নমক কেন্দ্রনা পীগনি হায়না থাজবা পীখ্রে
পি.এম.না গুজরাত্তা কোবিদ-১৯গী ওইরিবা ফীভমগী মতাংদসু য়েংশিনখ্রে
সাইক্লোন তোক্তেনা মরম ওইরগা ভারতকী শোকহল্লবা মফম পুম্নমক্তা শীখিবা অদুগী ইমুংগী মীওইদা লুপা লাখ ২গী ক্ষেতিপুরন অমসুং অশোক অপন নংখ্রবশিংদা লুপা ৫০,০০০ পীরগনি
কেন্দ্রদা মখোয়গী এসেসমেন্তশিং থারক্লবা মতুংদা শোকহল্লবা রাজ্য পুম্নমক্তা খুদক্কী ওইনা শেলগী তেংবাং পীরগনি
19 MAY 2021 4:30PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি সাইক্লোন তোক্তেনা ওইহল্লিবা ফীভম য়েংশিন্নবা গুজরাত্তা চৎখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাত অমসুং দিয়ুগী উনা (গীর-সোমথাথ), জফরাবাদ (অমরেলি), অমসুং মহুৱা (ভাবনগর) হায়রিবা সাইক্লোন্না শোকহনখ্রবা মফমশিং অসিদা এরিয়েল সর্ভে অমা চত্থখ্রে।
মসিগী মতুংদা মহাক্না গুজরাত অমসুং দিয়ুদা পাইখৎলিবা রিলিফ অমসুং রিহেবিলিতেসনগী খোঙথাংশিং য়েংশিন্নবা অহমদাবাদতা পাঙথোকপা মীফম অমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে।
মহাক্না গুজরাত্তা খুদক্কী ওইবা তেংবাং পীনবগী থবক-থৌরমশিংগীদমক লুপা করোর ১,০০০গী শেলগী তেংবাং অমা লাউথোকখ্রে। মসিগা ইরোইননা কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য অসিদা অমাং অতা কয়া য়াম্না থোকখি হায়বা য়েংশিন্নবা রাজ্য অসিদা চৎনবা ইন্তর-মিনিস্ত্রিএল তীম অমা দিপ্লোই তৌরগনি, মসিদা য়ুম্ফম ওইরগা মখা তাবা তেংবাং পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্য অসিগী মীয়ামদা কেন্দ্র সরকারনা অৱাবা তানফম অসিদা রাজ্য সরকারগা খুৎশম্নদুনা থবক তৌমিন্নগনি, শোকহল্লবা মফমশিংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমজিন-শাজিন্নবা পাংবা য়াবা মতেং পুম্নমক পীগনি হায়না থাজবা পীখ্রে।
মহাক্কী খোঙচৎ অদুদা মহাক্না কোবিদ লাইচৎকা মরী লৈননা ওইরিবা ফীভমসু য়েংশিনখ্রে। রাজ্য সরকারনা পি.এম.দা পাইখৎলিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা পাউদমখ্রে অমসুং পি.এম.না চেকশিল থৌরাংশিং পাইখৎপা মথৌ তাই হায়নসু অকনবা ৱাফম থমখ্রে।
মহাক্কী গুজরাতকী খোঙচৎ অদুদা মুখ্য মন্ত্রী শ্রী বিজয় রুপানি অমসুং অতৈ ওফিসিএলশিং য়াওখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী তোঙান তোঙানবা শরুকশিংদা সাইক্লোন্না মরম ওইদুনা অৱাবা নংখ্রবা পুম্নমক্কা মহাক্না লেপ্পী হায়না ফোঙদোকখ্রে অমসুং খুদোংথিবা অসিদা মখোয়গী মরী-মতা কাইনখ্রবা ইমুং-মনুংশিংদা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে।
মহাক্না কেরেলা, কর্নাতকা, গোৱা, মহারাস্ত্র, গুজরাত, রাজস্থান অমসুং দমন অমসুং দিয়ু অমদি দদ্রা অমসুং নগর হবেলিগী য়ু.তি.শিংদা সাইক্লোন অসিনা মরম ওইরগা লৈখিদ্রবা মীওইগী ইমুংগী মীওইদা লুপা লাখ ২গী ক্ষেতিপুরন অমসুং শাথিনা অশোক অপন নংখ্রবশিংদা লুপা ৫০,০০০ পীগনি হায়না লাউথোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় সাইক্লোন অসিগী মতুংদা ওইহৌরিবা ফীভম অসিদা কেন্দ্রনা শোকহল্লবা রাজ্য সরকারশিংগা খুৎশম্নদুনা থবক পাইখৎলি। কেন্দ্রদা মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংনা মখোয়গী এসেসমেন্তশিং থারক্লবা মতুংদা শোকহল্লবা রাজ্য পুম্নমক্তা খুদক্কী ওইনা শেলগী তেংবাং পীরগনি।
পি.এম. মোদীনা হায় ঐখোয়না দিজাস্তর মেনেজমেন্তগা মরী লৈনবা সাইন্তিফিক স্তদীশিংদা মখা তানা হেন্না মীৎয়েং চংগদবনি। শোকহল্লবা মফমশিংদগী থুনা ইভাক্যুএসন তৌনবা ইন্ত্রা-স্তেৎ কোওর্দিনেসন লোইননা মোদর্ন কম্ম্যুনিকেসন তেকনিকশিং শীজিন্নবা হেনগৎপদা অহেনবা মীৎয়েং চংনবা মহাক্না ফোঙদোকখ্রে। শোকহল্লবা মফমশিংদা লৈরিবা অমাং অতা থোকখ্রবা য়ুমশিং অমদি লনথুমশিং শেমজিন্নবা খুদক্কী ওইবা মীৎয়েং চংনবসু খঙহনখ্রে।