Ministry of Health and Family Welfare
24-hour Recoveries Outnumber Daily New COVID Cases for Fifth Time in last 6 Days
Decline of 55,344 in Active Caseload in the last 24 hours
India’s Cumulative Vaccination Coverage exceeds 18.22 Crore
More than 48 lakh beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated, so far
16 MAY 2021 11:26AM by PIB Delhi
India’s cumulative recoveries have reached 2,07,95,335 today. The National Recovery Rate is 84.25%.
3,62,437 recoveries were registered in the last 24 hours. It outnumbers India’s Daily New COVID cases for the fifth time in the last six days.
Ten states account for 70.94% of the new recoveries.
On the other front, India’s total Active Caseload has decreased to 36,18,458 today. It now comprises 14.66% of the country's total Positive Cases.
A net decline of 55,344 cases is recorded in the active caseload in the last 24 hours.
10 States cumulatively account for 74.69% of India’s total Active Cases.
The graph below highlights the change in active cases for states in the last 24 hours.
A declining trend in positivity rate is also observed which stood now at 16.98% as shown below.
The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has exceeded 18.22 Cr today under the Phase-3 of the nationwide Vaccination Drive.
A total of 18,22,20,164 vaccine doses have been administered through 26,55,003sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 96,42,278 HCWs who have taken the 1st dose and 66,41,047 HCWs who have taken the 2nddose, 1,44,25,044 FLWs (1stdose), 81,86,568 FLWs (2nddose), 48,25,799 beneficiaries under 18-44 age group (1stdose), 5,71,61,076 (1stdose) and 90,66,862 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years. 5,44,69,599 1stdose beneficiaries and 1,78,01,891 2nd dose beneficiaries of more than 60 years old.
HCWs
1st Dose
96,42,278
2nd Dose
66,41,047
FLWs
1st Dose
1,44,25,044
2nd Dose
81,86,568
Age Group 18-44 years
1st Dose
48,25,799
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
5,71,61,076
2nd Dose
90,66,862
Over 60 years
1st Dose
5,44,69,599
2nd Dose
1,78,01,891
Total
18,22,20,164
Ten states account for 66.76% of the cumulative doses given so far in the country.
5,62,130 beneficiaries of the age group 18-44 years received their first dose of COVID vaccine in the last 24 hours and cumulatively 48,25,799 across 32 States/UTs since the start of phase-3 of vaccination drive. Table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S. No.
States
Total
1
A & N Islands
1,181
2
Andhra Pradesh
3,443
3
Assam
1,96,690
4
Bihar
6,23,255
5
Chandigarh
1,938
6
Chhattisgarh
1,028
7
Dadra & Nagar Haveli
2,992
8
Daman & Diu
3,137
9
Delhi
5,78,140
10
Goa
5,800
11
Gujarat
4,82,501
12
Haryana
4,20,625
13
Himachal Pradesh
14
14
Jammu & Kashmir
31,188
15
Jharkhand
73,436
16
Karnataka
1,13,335
17
Kerala
1,553
18
Ladakh
570
19
Madhya Pradesh
1,81,722
20
Maharashtra
6,48,674
21
Meghalaya
3,884
22
Nagaland
4
23
Odisha
1,39,177
24
Puducherry
2
25
Punjab
6,961
26
Rajasthan
7,17,784
27
Tamil Nadu
31,356
28
Telangana
500
29
Tripura
2
30
Uttar Pradesh
4,14,736
31
Uttarakhand
1,08,125
32
West Bengal
32,046
Total
48,25,799
More than 17 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.As on Day-120 of the vaccination drive (15th May, 2021), 17,33,232 vaccine doses were given. Across 16,027sessions, 11,30,928 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 6,02,304 beneficiaries received their 2nd dose of vaccine.
Date: 15thMay, 2021 (Day-120)
HCWs
1stDose
14,093
2ndDose
18,622
FLWs
1stDose
56,699
2nd Dose
35,560
18-44 years
1st Dose
5,62,130
45 to 60 years
1stDose
3,48,678
2nd Dose
3,05,017
Over 60 years
1stDose
1,49,328
2nd Dose
2,43,105
Total Achievement
1stDose
11,30,928
2ndDose
6,02,304
3,11,170 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States reported 74.7% of the new cases in last 24 hours.
Karnataka has reported the highest daily new cases at 41,664. It is followed by Maharashtra with 34,848 while Tamil Nadu reported 33,658 new cases.
The National Mortality Rate currently stands at 1.09%.
4,077 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 75.55% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (960). Karnataka follows with 349 daily deaths.
In addition, the foreign aid of relief materials continues to be swiftly cleared, apportioned and sent to States/UTs to combat COVID-19. Cumulatively, 10,953 Oxygen Concentrators; 13,169 Oxygen Cylinders; 19 Oxygen Generation Plants; 6,835 ventilators/Bi PAP; ~4.9L Remdesivir vials delivered/ dispatched through road and air, so far.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা নুমিৎ ৬নি অসিদা মঙারকশুবা ওইনা পুং ২৪ অসিদা লাইচৎ অসিদগী ফখিবা মশিংনা নৌনা লাকখিবা কোবিদ কেস মশিংদগী হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা এক্তিব কেসলোদতা ৫৫,৩৪৪ তারকখ্রে
ভারতকি ভেক্সিন কাপ্পগী মশিং অসি কোতি ১৮.২২ হেনখ্রে
হৌজিক ফাওবদা, চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরি লাখ ৪৮ হেনবনা ভেক্সিন কাপখ্রে
16 MAY 2021 11:26AM by PIB Imphal
লাইচৎ অসিদগী ভারতকি ওইনা নৌনা ফগৎলকখিবগী মশিং অসি ঙসি ২,০৭,৯৫,৩৩৫৷ নেস্নেল রিকোভরী রেত অসি ৮৪.২৫%নি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা নৌনা মীওই ৩,৬২,৪৩৭ লাইচৎ অসিদগী ফগৎলকপা ঙমখ্রে৷ মসিনা হৌখিবা নুমিৎ তরুক্নি অসিদা মঙারকশুবা ওইনা লাইচৎ অসিদগী ফগৎলকখিবগী মশিংনা নৌনা লাক্লিবা কোবিদ কেস মশিংদগী হেনখ্রে৷
লাইচৎ অসিদগী নৌনা ফরকখিবগী ৭০.৯৪%দি রাজ্য তরাগী ওইরি৷
অমরোমদা, ভারতকি অপুনবা এক্তিব কেস মশিং অসি ঙসি ৩৬,১৮,৪৫৮দা তারকখ্রে৷ হায়রিবা মশিং অসি ভারতকি পোজিতিব ওইখিবা অপুনবা কেস মশিংগী ১৪.৬৬%নি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা এক্তিব কেসলোদতা কেস মশিং ৫৫,৩৪৪ তারকখ্রে৷
ভারতকি অপুনবা এক্তিব কেসলোদকি ৭৪.৬৯%দি রাজ্য তরাগী ওইরি৷
মখাদা পীরিবা গ্রাফ অসিনা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা রাজ্যশিংগী ওইরকখিবা এক্তিব কেসকি অহোংবা অদু উৎলি৷
হৌজিক হৌজিক ১৬.৯৮%দা লৈদুনা পোজিতিব ওইবগী চাং হন্থরলক্লিবা অদু মখাদা উৎলি৷
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকি ফেস-৩গী মখাদা লৈবাক অসিদা কাপখথিবা ভেক্সিন দোজ মশিং অদু ঙসি পুন্না কোতি ১৮.২২ হেনখ্রে৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, সেসন ২৬,৫৫,০০৩দা ভেক্সিন দোজ পুন্না ১৮,২২,২০,১৬৪ কাপখ্রে৷ মসিগী মনুংদা অহানবা দোজ কাপখ্রবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৯৬,৪২,২৭৮ অমসুং অনিশুবা দোজ কাপখ্রবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬৬,৪১,০৪৭, এফ.এল.দবল্যু. ১,৪৪,২৫,০৪৪(অহানবা দোজ), এফ.এল.দবল্যু. ৮১,৮৬,৫৬৮ (অনিশুবা দোজ), চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী ৪৮,২৫,৭৯৯ (অহানবা দোজ), চহি কাংলুপ ৪৫-৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী ৫,৭১,৬১,০৭৬ (অহানবা দোজ)অমসুং ৯০,৬৬,৮৬২(অনিশুবা দোজ)৷ চহি ৬০গী মথক্তা লৈরিবা বেনিফিসরী ৫,৪৪,৬৯,৫৯৯না অহানবা দোজ অমসুং ১,৭৮,০১,৮৯১না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷
ঐচ.সি.দবল্যু.
অহানবা দোজ
৯৬,৪২,২৭৮
অনিশুবা দোজ
৬৬,৪১,০৪৭
এফ.এল.দবল্যু.
অহানবা দোজ
১,৪৪,২৫,০৪৪
অনিশুবা দোজ
৮১,৮৬,৫৬৮
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুং
অহানবা দোজ
৪৮,২৫,৭৯৯
চহি কাংলুপ ৪৫-৬০ ফাওবগী মনুং
অহানবা দোজ
৫,৭১,৬১,০৭৬
অনিশুবা দোজ
৯০,৬৬,৮৬২
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৫,৪৪,৬৯,৫৯৯
অনিশুবা দোজ
১,৭৮,০১,৮৯১
অপুনবা
১৮,২২,২০,১৬৪
হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিদা কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজকি ৬৬.৭৬%দি রাজ্য তরাগী ওইরি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী ৫,৬২,১৩০না কোবিদ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং ভেক্সিনেসন দ্রেইবকি ফেস-৩ অসি হেক হৌরকপদগী রাজ্য/য়ু.তি. ৩২দা ভেক্সিন পুন্না ৪৮,২৫,৭৯৯ কাপখ্রে৷ মখাগী তেবল অসিনা হৌজিক ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজ অদু উৎলি৷
সিরিএল নম্বর
রাজ্যশিং
অপুনবা
১
এ. অমসুং এন. ইথৎশিং
১,১৮১
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৩,৪৪৩
৩
অসাম
১,৯৬,৬৯০
৪
বিহার
৬,২৩,২৫৫
৫
চান্দিগর্হ
১,৯৩৮
৬
ছত্তিশগর
১,০২৮
৭
দদ্রা অমসুং নগর হেভেলিi
২,৯৯২
৮
দামন অমসুং দিয়ু
৩,১৩৭
৯
দিল্লি
৫,৭৮,১৪০
১০
গোৱা
৫,৮০০
১১
গুজরাত
৪,৮২,৫০১
১২
হরিয়ানা
৪,২০,৬২৫
১৩
হিমাচল প্রদেশ
১৪
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৩১,১৮৮
১৫
ঝর্খন্দ
৭৩,৪৩৬
১৬
কর্নতাকা
১,১৩,৩৩৫
১৭
কেরলা
১,৫৫৩
১৮
লদাখ
৫৭০
১৯
মধ্য প্রদেশ
১,৮১,৭২২
২০
মহারাস্ত্র
৬,৪৮,৬৭৪
২১
মেঘালয়
৩,৮৮৪
২২
নাগালেন্দ
৪
২৩
ওরিশা
১,৩৯,১৭৭
২৪
পুদুচেরী
২
২৫
পঞ্জাব
৬,৯৬১
২৬
রাজস্থান
৭,১৭,৭৮৪
২৭
তামিল নাদু
৩১,৩৫৬
২৮
তেলঙ্গনা
৫০০
২৯
ত্রিপুরা
২
৩০
উত্তর প্রদেশ
৪,১৪,৭৩৬
৩১
উত্তরখন্দ
১,০৮,১২৫
৩২
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩২,০৪৬
অপুনবা
৪৮,২৫,৭৯৯
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোজ লাখ ১৭ হেন্না কাপখ্রে৷ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকি ১২০শুবা নুমিৎ ফাওবদা (২০২১গী মে ১৫), ভেক্সিন দোজ ১৭,৩৩,২৩২ কাপখ্রে৷ সেসন ১৬,০২৭দা, বেনিফিসরী ১১,৩০,৯২৮না অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং বেনিফিসরী ৬,০২,৩০৪না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷
তাং: ২০২১গী মে ১৫ (১২০শুবা নুমিৎ)
ঐচ.সি.দবল্যু.
অহানবা দোজ
১৪,০৯৩
অনিশুবা দোজ
১৮,৬২২
এফ.এল.দবল্যু.
অহানবা দোজ
৫৬,৬৯৯
অনিশুবা দোজ
৩৫,৫৬০
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুং
অহানবা দোজ
৫,৬২,১৩০
চহি কাংলুপ ৪৫-৬০ ফাওবগী মনুং
অহানবা দোজ
৩,৪৮,৬৭৮
অনিশুবা দোজ
৩,০৫,০১৭
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১,৪৯,৩২৮
অনিশুবা দোজ
২,৪৩,১০৫
অপুনবা এচিবমেন্ত
অহানবা দোজ
১১,৩০,৯২৮
অনিশুবা দোজ
৬,০২,৩০৪
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেস ৩,১১,১৭০ লাকখি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা নৌনা লাকখিবা কেস মশিংগী ৭৪.৭%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷
কর্নতাকাদা অনৌবা কেস ৪১,৬৬৪ লাক্তুনা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না নাবা রাজ্য ওইরি৷ মহারাস্ত্রনা মতুং ইন্দুনা ৩৪,৮৪৮ লাকখি অদুগা তামিল নাদুদা অনৌবা কেস ৩৩,৬৫৮ লাকখি৷
হৌজিক হৌজিক নেস্নেল মোর্তেলিতী রেত অসি ১.০৯% ওইরে৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৪,০৭৭ শিখ্রে হায়না রিপোর্ত লাকখি৷
নৌনা শিরিবা মশিংগী ৭৫.৫৫%দি রাজ্য তরাগী ওইরি৷ মহারাস্ত্রদনা মীওই খ্বাইদগী য়াম্না শিখি(৯৬০)৷ কর্নতাকানা মতুং ইন্দুনা নোংমদা মীওই ৩৪৯ শিখি৷
অসিগীসু মথক্তা, কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসি মাই পাক্না থেংননবগীদমক মালেমগী লৈবাকশিংদগী মতেং ওইনা পীরক্লিবা পোৎলমশিং লেপ্পা লৈতনা খোংজেল য়াংনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিদা য়েন্থোক্লি৷ হৌজিক ফাওবদা, ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ১০,৯৫৩; ওক্সিজেন সিলিন্দর ১৩,১৬৯; ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ১৯; ভেন্তিলেতর/বাই পাপ ৬,৮৩৫; রেমদেসিভির লাখ~৪.৯রোম রোদ অমসুং এয়রদা পুরক্তুনা ফংহনখ্রে৷