প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. কেয়র্সকী মখাদা ওক্সীকেয়র সীস্তেমগী য়ুনিৎ লাখ ১.৫ লৈরগনি
পি.এম.-কেয়র্স ফন্দদগী লুপা করোর ৩২২.৫ চঙদুনা ওক্সীকেয়র সীস্তেম য়ুনিৎ ১,৫০,০০০ লৈগনি
দি.আর.দি.ও.না পুথোকপা মপুং-ফারবা পথাপ অসিনা অনাবশিংগী এস.পি.ও.২ লেভেলগী অখঙবা ভেল্যুদা য়ুম্ফম ওইরগা অনাবশিংদা ওক্সীজেন পীবগী কাংলোন শেন্নগনি
দি.আর.দি.ও.না ভারত শিনবা থুংবদা শিজিন্ননবা ওক্সীকেয়র সীস্তেম পুথোক্কদবা ইন্দস্ত্রী কয়াদা তেক্নোলোজী শিন্নখ্রে
ওক্সীকেয়র সীস্তেম্না অনাবদা ওক্সীজেন থাজিনবদা চাং নাইনা শেন্নবা অমসুং চাং ওনবগী থবক কান্থোক্তুনা হেল্থকেয়র পীরিবা মীওইশিংদা থবক অমসুং লাইনা নাবা য়াবগী চাং হন্থহল্লি
12 MAY 2021 6:16PM by PIB Imphal
পি.এম.-কেয়র্স ফন্দনা লুপা করোর ৩২২.৫ চঙদুনা ওক্সীকেয়র সীস্তেম য়ুনিৎ ১,৫০,০০০ লৈবগী অয়াবা পীখ্রে। হায়রিবা অসি খঙলবা এস.পি.ও.২ লেভেলগী ভেল্যুদা য়ুম্ফম ওইরগা অনাবশিংদা ওক্সীজেন পীবগী কাংলোন শেননবা দি.আর.দি.ও.না পুথোকপা মপুং-ফারবা পথাপ অমনি।
পথাপ অসি শিজিন্নবা য়াবা থৌওং অনিদা পুথোকপনি। মসিগী বেসিক ভর্জন অসিদা লিতর ১০গী ওক্সীজেন সিলিন্দর, প্রেসর রেগ্যুলেতর অমসুং ক্লো কন্ত্রোল্লর অমা, হ্যুমিদিফাইয়র অমা অমসুং নেজেল কেন্ন্যুলা অমা য়াওই। ওক্সীজেন থাবগী চাং অসি এস.পি.ও.২গী ভেল্যুদা য়ুম্ফম ওইরগা মীওই অমনা শেন্নগদবনি। মসিগী অতোপ্পা ইন্তেল্লিজেন্ত ওইবা মখলদনা বেসিক ভর্জন্দা য়াওইরিবা খুদিংমক্কী অহেনবা ওইনা লো প্রেসর রেগ্যুলেতর অমগী খুত্থাংদা ওক্সীজেন মথন্নতা থাজিনবা য়াহন্নবা ওতোমেতিক রিগ্যুলেসন সীস্তেম অমা, ইলেক্ত্রোনিক কন্ত্রোল সীস্তেম অমসুং এস.পি.ও.২ প্রোবসু য়াওই।
এস.পি.ও.২দা য়ুম্ফম ওইবা ওক্সীজেন কন্ত্রোল সীস্তেমনা অনাবগী এস.পি.ও.২দা য়ুম্ফম ওইদুনা ওক্সীজেন শিজিন্নবগী চাংবু নীংথিনা শেন্নদুনা পোর্তেবল ওক্সীজেন সিলিন্দরগী মথৌ তৌবা ঙম্বগী চাং হেনগৎহল্লি। পথাপ অসিদগী ওক্সীজেন থাজিনবা হৌবা য়াবগী থ্রেসহোল্দ ভেল্যুদি হেল্থ স্তাফ অমনা শেমগদবনি অমসুং সীস্তেম অসিনা এস.পি.ও.২গী চাংবু লেপ্তনা য়েংশিন্দুনা দিস্প্লে তৌগনি। মসিনা অনাবদা ওক্সীজেন থাজিনবদা চাং নাইনা শেন্নবা অমসুং চাং ওনবগী থবকশিং কান্থোক্তুনা হেল্থকেয়র পীরিবা মীওইশিংদা থবক অমসুং লাইনা নাবা য়াবগী চাং হন্থহন্দুনা তেলে-কন্সল্ৎ তৌবসু য়াহনগনি। ওতোমেতিক সীস্তেম অসিনা এস.পি.ও.২গী ভেল্যু নেমথরকপা অমসুং প্রোব নাথোকপা য়াওনা মথৌ তৌবদা অশোইবা থোক্লকপগী মতাং কয়াদা চুনবা খোঞ্জেলগী চেকশিনৱা কয়া খঙহনবগী খুদোংচাবসু পীগনি। মসিগী ওক্সীকেয়র সীস্তেম অসি য়ুম, ক্বারেন্তাইন সেন্তর, কোবিদ কেয়র সেন্তর অমসুং হোস্পিতালশিংদা শিজিন্নবা য়াগনি।
পুম্নমক অসিগী অহেনবা ওইনা, ওক্সীকেয়র সীস্তেম অসিদা নন-রিব্রীথর মাস্ক (এন.আর.এম.)সু মশাগী য়াওজদুনা লাক্কনি অমসুং মসিনা ওক্সীজেন নীংথিজনা শিজিন্নহন্দুনা ৩০-৪০%গী চাংদা ওক্সীজেন কনবা ঙমগনি।
দি.আর.দি.ও.না ভারত শিনবা থুংবদা শিজিন্ননবা ওক্সীকেয়র সীস্তেম পুথোক্কদবা ইন্দস্ত্রী কয়াদা তেক্নোলোজী শিন্নখ্রে।
হৌজিক লৈরিবা মেদিকেলগী কাংলোনগী মতুং ইন্না শাথীনা নারবা কোবিদ-১৯গী অনাবশিংদা ওক্সীজেন থেরাপী শিজিন্নবগী থৌওং য়াওরি। হৌজিক লৈরিবা ওক্সীজেন পুথোকপা, পুথোক-পুশিন তৌবা অমসুং থম্বগী ফীভম অসিদা ওক্সীজেন সিলিন্দরশিং অসিনা য়াম্না কান্নবা পী হায়বা খঙলে। হৌজিক্কী লাইচৎকী ফীভম অসিদা মীওই কয়া অমনা ওক্সীজেন থেরাপীগী তঙাই ফদবা লৈরক্লিবা অসি য়েংলুরগদি, ওক্সীজেন পীবগী পথাপ অমখক্তং শিজিন্নবা অসি চুনবা খরা ৱাৎলি। মসিগী মরমদি ঐখোয়গী তঙাইফদবা পোৎলম অসিবু শারিবা মেন্যুফেকচরিং প্লান্ত খুদিংমক মখোয়গী খ্বাইদগী ঙমজবা চাংদা থবক তৌদুনা লৈরিবা অসিননি। মরম অদুনা, হৌজিক লৈরিবা ফীভম অসিবু থেংনবা ঙম্নবগীদমক্তা অতোপ্পা পথাপশিংসু য়াওনা পুন্না শিজিন্নমিন্নবনা অহেনবা কান্নবা কয়া পীগনি। লৈবাক অসিগী হৌজিক লৈজরিবা কার্বোন-মেঙ্গানীজ স্তীল সিলিন্দর শাবশিংগী মশিং য়াম্না অকক্নবা ওইবনিনা, দি.আর.দি.ও.না অতোপ্পা পাম্বৈ অমা ওইনা হৌজিক শিজিন্নরিবা ওক্সীজেন সিলিন্দরশিংগী লায়না মহুৎ শিনবা য়াবা অয়াংবা মেতরিএলনা শাবা পোর্তেবল সিলিন্দর শিজিন্নবগী ৱাহৌদোক অমা পুথোরকখিবনি।

Prime Minister's Office
1.5 Lakh units of Oxycare Systems to be procured through PM CARES
PM-CARES Fund to procure 1,50,000 units of Oxycare System at a cost of Rs 322.5 Crore.
Comprehensive system developed by DRDO to regulate oxygen being administrated to patients based on the sensed values of their SpO2 levels.
DRDO has transferred the technology to multiple industries in India who will be producing the Oxycare Systems for use all across India.
Oxycare system reduces the work load and exposure of healthcare providers by eliminating the need of routine measurement and manual adjustments of Oxygen flow
12 MAY 2021 6:16PM by PIB Delhi
PM-CARES Fund has accorded sanction for procurement of 1,50,000 units of Oxycare System at a cost of Rs 322.5 Crore. It is a comprehensive system developed by DRDO to regulate oxygen being administrated to patients based on the sensed values of their SpO2 levels.
The system has been developed in two Configurations. The basic version consists of a 10 litre Oxygen cylinder, a Pressure Regulator cum Flow Controller, a Humidifier and a Nasal Cannula. The Oxygen flow is regulated manually based on the SpO2 readings. The intelligent configuration includes a system for automatic regulation of Oxygen through a Low Pressure Regulator, Electronic Control System and an SpO2 Probe in addition to the basic version.
SpO2 Based Oxygen Control System optimises consumption of oxygen based on the SpO2 level of the patient and effectively increases the endurance of portable Oxygen cylinder. The threshold SpO2 value for initiating flow from the system can be adjusted by the health staff and the SpO2 levels are continuously monitored and displayed by the system. It reduces the work load and exposure of healthcare providers by eliminating the need of routine measurement and manual adjustments of Oxygen flow, thereby facilitating tele-consultation also. The automatic system also provides suitable audio warning for various failure scenarios including low SpO2 values and probe disconnections. These Oxycare systems can be used at Homes, Quarantine Centres, COVID Care Centres and Hospitals.
In addition, Non-Rebreather Masks (NRM) are integrated with the Oxycare Systems for efficient use of oxygen which results in saving of Oxygen by 30-40%.
DRDO has transferred the technology to multiple industries in India who will be producing the Oxycare Systems for use all across India.
The current medical protocol recommends oxygen therapy for all severe and critical Covid-19 patients. Given the current status of oxygen generation, transport and storage, oxygen cylinders have proved to be effective. Considering the present COVID pandemic situation with large number of individuals requiring oxygen therapy, sourcing only one type of system may not be practical, as all the manufacturing plants making the basic building blocks of the system are already running at their maximum capacity. A mix and match of the system would prove to be a useful arrangement in the given situation. While the capacity of existing domestic manufacturers of carbon-manganese steel cylinders is very limited, as an alternative, DRDO has suggested light material portable cylinders which can easily act as substitutes for normal oxygen cylinders.