Cabinet
Cabinet approves transfer of land of ITBP to Government of Uttrakhand for development of Aerial Passenger Ropeway System
12 MAY 2021 3:32PM by PIB Delhi
The Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved transfer of 1500 square metres of land belonging to Indo-Tibetan Border Police (ITBP) at Mussoorie to the State Government of Uttarakhand for their infrastructure project, namely, 'Aerial Passenger Ropeway System' between Dehradun and Mussoorie.
The proposed Ropeway is a mono-cable ropeway of 5580 meters length under Public Private Partnership (PPP) mode between Purkul Gaon, Dehradun (Lower Terminal Station) and Library, Mussoorie (Upper Terminal Station) being constructed at an estimated cost of Rs.285 crore with a carrying capacity of 1000 persons per hour per direction. This will considerably reduce the traffic flow on road route from Dehradun to Mussoorie.
In addition, this will generate direct employment of 350 and indirect employment of more than 1500 people. Once completed, the ropeway will be a huge attraction for tourists which in turn will provide a boost to the tourism industry in the State and create additional employment opportunities in tourism sector.

মন্ত্রীমন্দল
এরিএল পেসেঞ্জর রোপৱে সিস্তেম শেমগৎননবগীদমক আই.তি.বি.পি.গী লম উত্তরখন্দ সরকারদা পীননবা কেবিনেৎনা এপ্রুব তৌখ্রে
12 MAY 2021 7:22PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা সভাপতি ওইদুনা ফমখিবা কেবিনেৎনা দেহরাদুন অমসুং মুসোরিগী মরক্তা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত মমিং ওইনা হায়রবদা “এরিএল পেসেঞ্জর রোপৱে সিস্তেম” শেমগৎননবগীদমক মুসোরিদা লৈরিবা ইন্দো-তিবেতান বোর্দর পুলিস(আই.তি.বি.পি.)কী স্ক্যের মিতর ১৫০০ পাক চাওরিবা লম অসি উত্তরখন্দ সরকারদা পীথোক্নবা এপ্রুব তৌখ্রে৷
প্রপোস তৌরক্লিবা রোপৱে অসি পব্লিক প্রাইভেৎ পার্তনরশিপ(পি.পি.পি.) মোদকী মখাদা দাইরেক্সন অমদা পুং অমদা মীওই ১০০০ পুবা ঙম্বগী কেপাসিতী লৈদুনা চাওরাক্না লুপা কোতি ২৮৫রোম চংনা দেহরাদুনগী পুর্কুল গাউন (লৱর তর্মিনেল স্তেসন)অমসুং মুসোরিগী লাইব্রেরী (অপ্পর তর্মিনেল স্তেসন)মরক্তা মিতর ৫৫৮০ শাংনা শেম্লিবা মোনো-কেবল রোপৱে অমনি৷ মসিনা দেহরাদুনদগী মুসোরি ফাওবগী রোদ রুততা লৈরিবা ত্রাফিক ফ্লো অদু হন্থহল্লগনি৷
অসিগীসু মথক্তা, মসিনা মীওই ৩৫০ হকথেংননা থবক ফংহল্লগনি অমসুং মীওই ১৫০০ হেনবদা ইন্দাইরেক্লি থবক ফংহল্লগনি৷ থবক অসি মপুং ফানা লোইশিল্লবা মতুংদা, রোপৱে অসি তুরিস্তশিংগী খ্বাইদগী পুক্নিং চিংশিনফম ওইরগনি অমসুং মসিনা রাজ্য অসিগী তুরিজম ইন্দস্ত্রীদা কা হেন্না কান্নবা পীরগনি অমসুং তুরিজম সেক্তরদা মীওই কয়া থবক হেন্না ফংহন্নবগী খুদোংচাবশিং পীরগনি৷