Ministry of Health and Family Welfare
Update on Covid Relief Aid
Influx of global aid and support for India in its response against COVID-19 pandemic and the speedy and efficient allocation to states/UTs
6738 Oxygen Concentrators; 3856 Oxygen Cylinders; 16 Oxygen Generation Plants; 4668 ventilators/Bi PAP; about 3L Remdesivir vials delivered/dispatched, so far
09 MAY 2021 4:59PM by PIB Delhi
Reflecting the solidarity and goodwill towards India, the global community has extended a helping hand in supporting efforts of India in this collective fight against COVID-19. Government of India has designed a streamlined and systematic mechanism for effective allocation, and prompt distribution and delivery of the support supplies received by India. This will help to supplement the medical infrastructure of the tertiary care institutions and recipient States/UTs, and strengthen their clinical management capacities for effective clinical management of the hospitalised COVID19 patients.
Government of India has been receiving international donations and aid of COVID-19 relief medical supplies and equipment since 27 April 2021 from different countries/organisations.
Cumulatively, 6738 Oxygen Concentrators; 3856 Oxygen Cylinders; 16 Oxygen Generation Plants; 4668 ventilators/Bi PAP; about 3L Remdesivir vials have been delivered/ dispatched, from 27th April 2021 to 08th May 2021.
Major items received on 8th May 2021 from Canada, Thailand, Netherland, Austria, Czech Republic, Israel, USA, Japan, Malaysia, US (GILEAD), US (Salesforce) and Indian community in Thailand includes:
• Oxygen Concentrators (2404)
• Remdesivir (25,000)
• Ventilators (218)
• Testing Kit (6,92,208)
Effective immediate allocation, and streamlined delivery to the recipient states/UTs and institutions is an ongoing exercise. This is being comprehensively monitored by the Union Health Ministry on a regular basis.
Professor Randeep Guleria, Director AIIMS, New Delhi thanks all for sending foreign aid in form of medical equipments - Ventilators, Oxygen Cylinders and Oxygen Concentrators to fight huge surge of cases. He also expressed his deep gratitude to everyone who have helped in fighting the pandemic.
[DD News twitter link: https://twitter.com/DDNewslive/status/1391323595930886147?s=08]
Dr Arvind Rajwanshi, Director, AIIMS Raebarelli speaks about the COVID-19 equipment received as part of foreign assistance for helping patients at AIIMS Raebarelli.
[DD News twitter link: https://twitter.com/DDNewslive/status/1391328402490105858?s=08]
Photo 1. 53 Ventilators received from Denmark readied for dispatch from New Delhi today for use in health facilities of the State of Maharashtra.
Dr S Kalyani, Medical Suprintendant, AIIMS Bibinagar, Telangana thanks GoI as well State government for bringing immediate foreign aid to the hospital. The Hospital has also received Oxygen Cylinders, Bi Pap machines and other Covid-19 equipment. She also appeals to the people to not panic and follow Covid Appropriate Behaviour.
[DD News twitter link: https://twitter.com/DDNewslive/status/1391337442058268674?s=08]
Prof. Dr Sarman Singh, Dir, AIIMS Bhopal thanks external donor agencies that have extended help. So far, they have received 80 BiPAP ventilators, 80 trollies, 100 Oxygen concentrators, 1 lakh masks and 5000 surgical gowns from foreign aid allocated by GOI.
[MoHFW twitter link: https://twitter.com/MoHFW_INDIA/status/1391055535038861321?s=08 ]
Prof. CM Singh, AIIMS, Patna speaks how the foreign aid will be helpful in the fight against the Pandemic for the hospital.
[MoHFW twitter link: https://twitter.com/MoHFW_INDIA/status/1391061196669784064?s=08 ]
Dr. Nitin Nagarkar, AIIMS Raipur says that the hospital has received 50 Oxygen Concentrators and 64 Jumbo Oxygen Cylinders and they have started using it immediately for patients.
[MoHFW twitter link: https://twitter.com/MoHFW_INDIA/status/1391059277951893505?s=08 ]
A dedicated Coordination Cell has been created in the Union Health Ministry to coordinate the receipt and allocation of foreign COVID relief material as grants, aid and donations. This Cell started functioning from 26th April 2021. A Standard Operating Procedure has been framed and implemented by the Health Ministry since 2nd May, 2021.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ রিলিফ এইদকী মতাংদা অপদেৎ
ভারতনা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎকী মাইয়োক্তা লান্থেংনরিবা অসিদা মালেম্না মতেং পাংলক্লি অমসুং পোৎলমশিং অদু রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা খোঙজেল য়াংনা য়েন্থোক্লি
হৌজিক ফাওবদা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ৬৭৩৮; ওক্সিজেন সিলিন্দর ৩৮৫৬; ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ১৬; ভেন্তিলেতর/বাই পাপ৪৬৬৮; রেমদেসিভির লাথ ৩গী চাং পীরকখ্রে
09 MAY 2021 4:59PM by PIB Imphal
মালেম শিনবা থুংনা শন্দোরক্লিবা লাইচৎ কোবিদ-১৯ মাই পাক্না লান্থেংননবা ভারত সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনরিবা অসিদা মালেমগী কম্ম্যুনিতীনা মপেং পাংলকখ্রে৷ মপান লৈবাকশিং অসিদগী ভারতনা ফংলিবা সপোর্ত সপ্লাইশিং অসি নিংথিনা য়েন্থোক্ননবগীদমকভারত সরকারনা স্ত্রিমলাইন অমসুং সিস্তেমেতিক মেকানিজম অমা শেমখ্রে৷ মসিনা রাজ্য/য়ু.তি.শিং অমসুং তর্চরী কেয়র ইন্সতিত্যুসনশিংগী মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরদা সপ্লিমেন্ত তৌদুনা মতেং পাংলগনি অমসুং হোস্পিতেলাইস তৌরবা কোবিদ-১৯ পেসেন্তশিং অদু নিংথিনা লাইয়েং চত্থনবা মখোয়গী লৈরিবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত কেপাসিতীশিং অদু হেন্না ফহল্লগনি৷
ভারত সরকারনা ২০২১গী এপ্রিল ২৭তগী মালেম অসিগী তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিং/ওর্গনাইজেসনশিংদগী কোবিদ-১৯ রিলিফ মেদিকেল সপ্লাইশিং অমসুং ইক্ব্যুইপমেন্তশিং মতেং ওইনা অমসুং ইন্তরনেস্নেল দোনোসনশিং ফংদুনা লাক্লি৷
২০২১গী এপ্রিল ২৭তগী ২০২১গী মে ০৮ ফাওবদা, ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ৬৭৩৮; ওক্সিজেন সিলিন্দর ৩৮৫৬; ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ১৬; ভেন্তিলেতর/বাই পাপ৪৬৬৮; রেমদেসিভির লাথ ৩গী চাংদা পীরকখ্রে৷
২০২১গী মে ৮দা কেনাদা, থাইলেন্দ, নেদরলেন্দ, ওস্ত্রিয়া, জেক রিপব্লিক, ইজরেল, য়ু.এস.এ., জপান, মালেসিয়া, য়ু.এস.(জিলিদ), য়ু.এস.(সেল্সফোর্স) অমসুং থাইলেন্দদা লৈরিবা ইন্দিয়ন কম্ম্যুনিতিদগী পিরকখিবা মরু ওইবা পোৎলমশিং অদুদি:
• ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর(২৪০৪)
• রেমদেসিভির (২৫,০০০)
• ভেন্তিলেতর(২১৮)
• তেস্তিং কিৎ(৬,৯২,২০৮)
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অমসুং ইন্সতিত্যুসনশিংদা পীরক্লিবা পোৎলমশিং অদু খোঙজেল য়াম্না য়েন্থোকপগী থবক চত্থরি৷ পোৎলমশিং য়েন্থোকপগী থবক অদু চাং নাইনা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না য়েংশিল্লি৷
হেনগৎলক্লিবা কোবিদকী কেসশিং অসি লান্থেংননবা তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংনা ফোরেন্দ এইদ মেতরিয়েলশিং-ভেন্তিলেতরশিং, ওক্সিজেন সিলিন্দরশিং অমসুং ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরশিং পীরক্লিবা ময়াম পুম্নমকপু ন্যু দিল্লিদা লৈরিবা এ.আই.আই.এম.এস.কী দাইরেক্তর প্রোফেসর রন্দীপ গুলেরিয়ানা থাগৎখ্রে৷ লাইচৎ অসি লান্থেংনবদা মতেং পাংবিরিবা ময়াম পুম্নমকপুসু মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখ্রে৷
[দি.দি. ন্যুজ ত্বিত্তর লিঙ্ক: https://twitter.com/DDNewslive/status/1391323595930886147?s=08]
এ.আই.আই.এম.এস. রেবরেলিদা লাইয়েংলিবা পেসেন্তশিং অসিদা মতেং পাংননবগীদমক ফোরেন্দ এসিস্তেন্সকী শরুক অমা ওইনা ফংখিবা কোবিদ-১৯ ইক্ব্যুইপমেন্ত অদুগী মতাংদা এ.আই.আই.এম.এস. রেবরেলিগী দাইরেক্তর দা. আর্বিন্দ রাজৱানশিনা ৱা ঙাংখ্রে৷
[দি.দি. ন্যুজ ত্বিত্তর লিঙ্ক: https://twitter.com/DDNewslive/status/1391328402490105858?s=08]
অহানবা ফোতো : মহারাস্ত্র রাজ্যগী হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা শিজিন্ননবগীদমক দেনমার্কতগী পীরকখিবা ভেন্তিলেতন ৫৩ ঙসি ন্যু দিল্লিদগী থানবা শেম শাদুনা থমখ্রে৷
তেলঙ্গনাদা লৈরিবা এ.আই.আই.এম.এস. বিবিনগর হোস্পিতাল অসিদা ফোরেন্দ এইদ অদু মতম চানা ফংহনবিবা অসিগীদমক হোস্পিতাল অসিগী মেদিকেল সুপ্রিন্তেন্দেন্ত দা. এস. কাল্য়নিনা জি.ও.আই. অমসুং রাজ্য সরকারবু থাগৎখ্রে৷ হোস্পিতাল অসিনসু ওক্সিজেন সিলিন্দরশিং, বাই পাপ মেছিনশিং অমসুং অতোপ্পা কোবিদ-১৯ ইক্ব্যুইপমেন্তসু ফংখ্রে৷ লাইচৎ অসিগী মতাংদা মীয়াম্না কা হেন্না পাখৎপিদনবা অমসুং কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিহর নিংথিনা ইন্নবা মহাক্নসু হায়জখ্রে৷
[দি.দি. ন্যুজ ত্বিত্তর লিঙ্ক: https://twitter.com/DDNewslive/status/1391337442058268674?s=08]
এ.আই.আই.এম.এস. ভোপালগী দি.আই.আর. প্রোফেসর দা. সর্মন সিংহনা লাইচৎ অসি লাইয়েংবদা মতেং পাংলকখিবা এক্সতর্নেল দোনর এজেন্সীশিং থাগৎখ্রে৷ হৌজিক ফাওবদা জি.ও.আই.না য়েন্থোক্লিবা ফোরেন্দ এইদশিংদগী মখোয়না বাইপাপ ভেন্তিলেতর ৮০, ত্রোলিস ৮০, ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ১০০, মাক্স লাখ ১ অমসুং সর্জিকেল গাউন ৫০০০ ফংখ্রে৷
[এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু. ন্যুজ ত্বিত্তর লিঙ্ক: https://twitter.com/MoHFW_INDIA/status/1391055535038861321?s=08 ]
লাইনা-লাইচৎ অসি লান্থেংনবদা ফোরেন্দ এইদশিং অসিনা হোস্পিতাল অসিদা করম্না মতেং পাংলিবনো হায়বা অসিগী মতাংদা পত্নদা লৈরিবা এ.আই.আই.এম.এস.কী প্রোফেসর সি.এম. সিংহনা ফোংদোকখ্রে৷
[এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু. ন্যুজ ত্বিত্তর লিঙ্ক: https://twitter.com/MoHFW_INDIA/status/1391061196669784064?s=08 ]
রাইপুরদা লৈরিবা এ.আই.আই.এম.এস. হোস্পিতাল অসিনা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ৫০ অমসুং জম্বো ওক্সিজেন সিলিন্দর ৬৪ ফংখ্রে অমসুং পোৎলমশিং অদু হেক ফংবদা পেসেন্তশিং লাইয়েংবদা শিজিন্নবা হৌখ্রে হায়না দা. নিতিন নগরকরনা ফোংদোকখ্রে৷
[এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু. ন্যুজ ত্বিত্তর লিঙ্ক: https://twitter.com/MoHFW_INDIA/status/1391059277951893505?s=08 ]
রিসিপ্ত অদু কোওর্দিনেৎ তৌনবা অমসুং গ্রান্তশিং, এইদ অমসুং দোনোসনশিং ওইনা ফংলিবা ফোরেন্দ কোবিদ রিলিফ মেতরিয়েলশিং অদু য়েন্থোক্নবা দেদিকেতেদ কোওর্দিনেসন সেল অমা হকশেল মন্ত্রালয়দা শেমখ্রে৷ মসিগী সেল অসি ২০২১গী এপ্রিল ২৬তগী মথৌ তৌবা হৌরগনি৷ স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসিদ্যোর অমা শেমখ্রে অমসুং হকশেল মন্ত্রালয়না ২০২১গী মে ২দগী চৎনখ্রে৷