রেলৱে মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা লৈরিবা রাজ্য ৭তা লৈবা তোঙান তোঙানবা মফম ১৭তা হৌজিক আইসোলেসন য়ুনিৎশিং ওইনা কোবিদ কিয়র কোচশিং মথৌ তৌখ্রে
চয়োল অসিদা রেলৱেজনা মতম চানা অমসুং মতেং পাংনদুনা হোৎবনা মথৌ তারিবা মফমশিংদা আইসোলেসন কোচশিং খোঙজেল য়াংনা মোবিলাইজ তৌখ্রে
তীমশিংনা মপুং ফারবা মেদিকেল ফেসিলিতীশিংগা লোইননা কোবিদকী মাইল্দ কেসশিংগী ক্বারেন্তিন তৌবগী প্রোতোকোলশিং থুংহন্নবা হোৎনরি
বেদ কেপাসিতী ৪৭০০গী ময়াদা লৈবা অপুনবা আইসোলেসন কোচ ২৯৮ হৌজিক শিজিন্নরি
08 MAY 2021 4:24PM by PIB Imphal
কোবিদ১৯গী মায়োক্তা লেপ্পা লৈতনা লান্থেংনবা অসিদা রেলৱেজ ওফিসিএলশিং অমসুং তীমশিংনা মতম চানা অমসুং মতেং পাংনদুনা থবক পাইখৎপগী খুত্থাংদা স্তেৎ হেল্থ ওথোরিতীশিং অমসুং এদমিনিস্ত্রেসনশিংদা মতেং পীনবা মখা তানা চংশিল্লি। কুপ্না য়েংশিনবা অমসুং ৱারোল শুনা য়াওরবা ৱার্ক-ফ্লো প্রোতোকোলশিংগী খুত্থাংদা রেলৱেজনা রাজ্যশিংগী মথৌ তারকপগী মতুং ইন্না লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা শরুকশিংদা আইসোলেসন কোচশিং থাবা ঙমখি। প্লেৎফোর্মশিংদা খামদুনা লৈরিবা আইসোলেসন কোচশিং অসি মপুং ফানা বেরিকেদ তৌখি, মেক-শিফ তেন্তশিং পীখি অমসুং মফম অসিদা মথৌ তৌরিবা মেদিকেল পর্সনেলগী মতেং পাংনবা থবক খুদিংমক পাইখৎলি। পি.পি.ই. কিৎশিং হোংদোক-হোংজিন তৌনবা পর্মনেন্ত ওইবা ফেসিলিতীশিং লৈরবা মফমদা রেলৱেজনা নুপা অমসুং নুপী হেল্থকিয়র পর্সনেলগীদমক দেদিকেতেদ কোচশিংদা তোখাইবা তেম্পররী য়ুনিৎশিং থম্নবা হোৎনখি। নুমিৎ চুপ্পা হেল্থ কিয়র ফেসিলিতীশিং অসিদা আর.পি.এফ. স্তাফ মথৌ তৌহনখি। রেলৱেজনা ইমর্জেন্সীশিং থোরকপদা থেংননবা কোচ অমমমদা ওক্সিজেন সিলিন্দর ২ অমসুং ফায়র এক্সতিঙ্গুইশরশিংসু থমখি। অতৈ পোৎলমশিংগী মরক্তা রেলৱেজনা কোচশিং অসিদা পুরকপা অনবশিংগীদমক দিরেক্সনেল গাইদেন্স থমখ্রে অমসুং ফেসিলিতী হেনগৎহনখ্রে।
হৌজিক লৈবাক অসিগী রাজ্য ৭তা লৈবা স্তেসন ১৭তা আইসোলেসন কোচশিং থমখ্রে অমসুং কোবিদকী অনাবাদা কিয়র ফংহল্লি। হৌজিক্কী ওইনা বেদ-কেপাসিতী ৪৭০০ হেন্না লৈবা কোচ ২৯৮ তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদা কোবিদ কিয়রগীদমক খুৎশিন্নখ্রে। রাজ্য ৭তা দিপ্লোই তৌখ্রবা কোচ অদু মখাদা পীরি:
মহারাস্ত্রগী রাজ্যদা রেলৱেজনা পুন্না কোচ ৬০ দিপ্লোই তৌখ্রে। নান্দ্রুবারদা হেল্থ ফেসিলিতীনা কোবিদ নাবশিং লেপ্তনা রেজিস্তর তৌরকপা উবা ফংখি অমসুং আইসোলেসন মতম লোইরবা মতুংদা মেদিকেল সর্তিফিকেসন ফংলগা দিসচার্জ তৌখি। হৌজিক ফাওবগী অপুনবা ওইনা স্তেৎ হেল্থ ওথোরিতীশিংনা অনাবা মীওই ১১৬ এদমিসন তৌরকখি লোইননা ৯৩ দিসচার্জ তৌখি। মফম অসিগী ফেসিলিতী অসি হৌজিক অনাবা ২৩না শিজিন্নরি। রেলৱেজনা অজনি ইনলেন্দ কন্তেনর দীপোদা কোবিদ কেয়র কোচ ১১ (কোচ অমনা মেদিকেলগী মীওই অমসুং সপ্লাইশিংগীদমক অখন্ননা থম্লি) থমখ্রে অমসুং নাগপুর ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসন্দা খুৎশিন্নখ্রে। মফম অসিদা অনাবা ৯ এদমিৎ তৌখি অমসুং আইসোলেসন তৌরবা মতুংদা মখোয় পুম্নমক দিসচার্জ তৌখ্রে। হন্দক্তা রেলৱেজনা কোচ ২৪ পীখিবা পলঘারদা ফেসিলিতী অসি হৌজিক মথৌ তৌহনখ্রে।
রেলৱেজনা মাধ্য প্রদেশ রাজ্যদা কোচ ৪২ দিপ্লোই তৌখ্রে। ৱেস্তর্ন রেজৱেজগী রতলাম দিভিজন্না ফমুং ৩২০গী কেপাসিতী লৈবা কোচ ২২ ইন্দোর মনাক্তা লৈবা তিহি স্তেসন্দা দিপ্লোই তৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা অনাবা ২১ এদমিৎ তৌখ্রে অদুগা ৭না দিসচার্জ তৌখ্রে। ভোপালদা কোচ ২০ দিপ্লোই তৌখ্রে। মসিগী ফেসিলিতী অসিদা খ্বাইদগী নৌবা দেতাগী মতুং ইন্না অনাবা ২৯ এদমিৎ তৌখি অদুগা ১১না দিসচার্জ তৌখি। হৌজিক ফাওবদা অনাবা ১৮না মসিগী ফেসিলিতী অসি শিজিন্নরি। মসিগী ফেসিলিতী অসিদা ফমুং ৩০২ লৈ।
অসাম রাজ্যগী খ্বাইদগী নৌবা দিমান্দশিংগী মতুং-ইন্না খ্বাইদগী অনৌবা অপদেৎতা রেলৱেজনা খোংজেন য়াংনা গুৱাহাতীদা আইসোলেসন কোচ ২১ অমসুং সিলচরগী মনাক্তা লৈবা বদরপুরদা (এন.এফ. রেলৱেজ) আইসোলেসন কোচ ২০ থাখ্রে। চয়োল অসিগী অহৌবদা মথংশিৎনা সাবরমতী, চান্দলোদিয়া অমসুং দিমাপুরদা আইসোলেসন কোচ কয়াসু থাখি।
দিল্লীগী ওইনদি, রেলৱেনা রাজ্য সরকারনা হায়জরকপা ফমুং ১২০০ লৈবা কোবিদ কেয়র কোচ ৭৫ পুম্নমক পীখ্রে। শাকুরবস্তীদা কোচ ৫০ অমসুং অনন্দ ভিহার স্তেসন্দা কোচ ২৫ থম্লি। মীওই ৫ লাকখিবদা মখোয় পুম্নমক দিসচার্জ তৌখ্রে। মফম অসিদা হৌজিক ফমুং ১২০০ হাঙলি।
য়ু.পি.গী ওইনদি, রাজ্য সরকারনা কোচকীদমক্তা হায়জরকপা লৈত্রবসু, ফাইজাবাদ, ভদোহী, ভরানসী, বরেলী অমসুং নাজিবাবাদতা অপুনবা ফমুং ৮০০ লৈদুনা কোচ ১০/১০ (অপুনবা কোচ ৫০) থমখ্রে।
রেলৱেজনা চাওরাক্না ফমুং ৭০,০০০ লৈবা আইসোলেসন কোচ ৪৪০০দগী হেন্না আইসোলেসন য়ুনিৎশিং ওইনা মথৌ তৌনবা ফংহনখ্রে।

Ministry of Railways
Covid Care Coaches as Isolation Units are now functional in 17 diverse locations in 7 states spread over the country
Over the week, through timely and co-ordinated efforts Railways swiftly mobilised Isolation Coaches to places of demand
Teams endeavour to meet quarantine protocols for mild cases of Covid with well-equipped medical facilities
A total of 298 Isolation Coaches with nearly 4700 bed capacity in use now
08 MAY 2021 4:24PM by PIB Delhi
In the relentless fight against Covid19, Railway officials and teams continue their momentum to reach-out to State Health Authorities and Administrations through timely and co-ordinated action. Through focused monitoring and detailed work-flow protocols, the Railway were able to move Isolation Coaches to diverse parts of the country as per States’ demand. The Isolation Coaches which are stationed on platforms have been duly barricaded, make-shifts tents provided and every endeavour is being taken for facilitation of the medical personnel on duty here. Where permanent facilities for don-doff of PPE kits were not available, the Railways have endeavoured to provide separate temporary units in dedicated coaches for men and women healthcare personnel. RPF Staff are posted at these health care facilities round the clock. The Railway has also made provision of 2 oxygen cylinders and fire extinguishers in each coach to meet emergencies. Among other things, the Railways have also enabled directional guidance, ramp facility for patient transport at these coaches.
The Isolation Coaches are now deployed at 17 stations in 7 states of the country and catering to Covid Care patients. At present, 298 coaches have been handed over to various states for covid care with a bed-capacity of more than 4700 beds. The Coach deployment to the 7 states is as under:
In all, the Railways have deployed 60 coaches in the State of Maharashtra. At Nandrubar, the health facility has witnessed a steady registration of Covid patients and subsequent discharge through due medical certification after the isolation period. Cumulatively upto now, 116 admissions were registered with 93 subsequent discharge of patients by State Health Authorities. 23 patients are utilising the facility here now. The Railway has also positioned 11 Covid Care Coaches (with one coach serving exclusively for medical personnel and supplies) at Ajni Inland Container Depot and handed over to Nagpur Municipal Corporation. 9 patients were admitted here and all discharged post-isolation. At Palghar, where the Railways recently provided 24 coaches, the facility is now functional.
The Railways have deployed 42 coaches in the State of Madhya Pradesh. The Ratlam Division of Western Railway has deployed 22 Coaches with a capacity of 320 beds at Tihi Station near Indore. 21 patients are admitted here so far while 7 patients were discharged. At Bhopal, where 20 coaches are deployed. At this facility, there were 29 admissions with 11 patients discharged as per latest data. As on date 18 patients are utilising this facility. 302 beds are available at this facility.
In the latest update, with latest demands from the State of Assam, Railway has swiftly moved 21 isolation coaches to Guwahati and 20 Isolation Coaches to Badarpur near Silchar (N. F. Railway). Earlier in the week, Isolation Coaches were deployed at Sabarmati, Chandlodiya and Dimapur respectively.
In Delhi, the Railway has catered to the full demand of State Governments’ demand for 75 Covid Care coaches with a capacity of 1200 beds. 50 coaches are positioned at Shakurbasti and 25 Coaches at Anand Vihar Stations. 5 admissions were registered with all discharged. A total of 1200 beds are available here.
In UP, though coaches have not yet been requisitioned by State Govt, 10 coaches each are placed at Faizabad, Bhadohi, Varanasi, Bareli & Nazibabad totalling to a capacity of 800 beds (50 coaches).
The Railways has made available a fleet of more than 4400 Isolation Coaches with around 70,000 beds to serve as Isolation Units.