রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
এন.ঐচ.এ.আই.না লিক্বিদ মেদিকেল ওক্সিজেন পুরিবা তেঙ্করশিংদগী তোল ফী লৌররোই
08 MAY 2021 6:41PM by PIB Imphal
নেস্নেল হায়ৱেশিংদা লিক্বিদ মেদিকেল ওক্সিজেন (এল.এম.ও.) পুবা তেঙ্করশিং অমসুং কন্তেনরশিং চত্থোক-চৎশিন তৌবদা অপনবা থোক্তনবা তোল প্লাজাশিংদা অসিগুম্বা গারীশিং অসিগী য়ুজর ফী লৌররোই। কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা লৈবাক অসিদা মেদিকেল ওক্সিজেনগী অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা দিমান্দ তৌরকপা অসি য়েংলগা লিক্বিদ মেদিকেল ওক্সিজেন পুরিবা কন্তেনরশিং অসি থা অনিগী মতমগী ওইনা নত্ত্রগা মখা তাবা ওর্দর থোক্ত্রিবা ফাওবা এম্ব্যুলেন্সগুম্বা অতৈ ইমর্জেন্সীগী ওইবা গারীশিংগা মান্ননা লৌরগনি।
তোল প্লাজাশিং অসি ফাস্তেগ চৎনরবা মতুংদগী ঙাইবগী মতম অসি জিরোগী ময়াদা হন্থখ্রবসু নেস্নেল হায়ৱেজ ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়ানা মেদিকেল ওক্সিজেনগী খোঙজেল য়াংনা অমসুং অপনবা লৈতনা পুথোক-পুশিন তৌনবা অসিগুম্বা গারীশিংদা চত্থোক চৎশিন তৌবদা খুদোংচাবা হান্নদগী পীরি। এন.ঐচ.এ.আই. না মাগী ওফিসিএল পুম্নমক্তা অমসুং অতৈ স্তেকহোল্দরশিংদা লাইচৎ অসি লান্থেংনবদা সরকার অমসুং লনাইনা হোৎনরিবশিং অসিদা তেংবাং পীদুনা মখোয়দা প্রো-এক্তিব ওইবা মওংদা মতেং পাংনবা ইনস্ত্রক্সনশিংসু থোকখ্রে।
কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা অসিনা লৈবাক অসিদা লিক্বিদ মেদিকেল ওক্সিজেনগী অচৌবা দিমান্দ লাকহনখি। হৌজিক মায়োক্নরিবা অৱাবা অসিগী মনুংদা কোবিদ-১৯না নাদুনা অরুবা ফীভমদা লৈরিবা অনাবশিংগী পুন্সিশিং কন্নবা হোস্পিতালশিং অমসুং মেদিকেল সেন্তরশিংদা লিক্বিদ মেদিকেল ওক্সিজেন মতম চানা দেলিভর তৌবা অসি য়াম্না মরু ওইরি। তোল প্লাজাশিংদা য়ুজর ফী লৌদবা অসিনা নেস্নেল হায়ৱেজশিংদা মেদিকেল ওক্সিজেন খোঙজেল য়াংনা পুথোক-পুশিন তৌবা ঙমহল্লগনি।

Ministry of Road Transport & Highways
NHAI exempts tankers carrying Liquid Medical Oxygen from toll fee
08 MAY 2021 6:41PM by PIB Delhi
In order to provide uninterrupted passage for tankers and containers carrying Liquid Medical Oxygen (LMO) across National Highways, the user fee for such vehicles at Toll Plazas has been exempted. Keeping in view the current unprecedented demand of the Medical Oxygen across the country due to COVID-19 Pandemic, containers carrying Liquid Medical Oxygen will be treated at par with other emergency vehicles such as ambulances for a period of two months or till further orders.
Although the toll plazas have nearly zero waiting time after implementation of FASTag, National Highways Authority of India is already providing priority passage to such vehicles for quick and seamless transportation of medical oxygen. Instructions have also been issued by NHAI to all its officials and other stakeholders to assist the government and private efforts to fight the pandemic in helping them in pro-active manner.
The outbreak of COVID-19 has created huge demand of Liquid Medical Oxygen across the country. During the ongoing crisis, the timely delivery of Liquid Medical Oxygen to hospitals and medical centers is of paramount importance to save lives of patients critically affected by COVID-19. Exemption of payment of user fee at the Toll Plazas will ensure faster movement of Medical Oxygen on the National Highways.