হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
মালেমগী কম্ম্যুনিতীনা পীরকখিবা কোবিদ-১৯ সপ্লাইশিং অদু ভারত সরকারনা লেপ্পা লৈতনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা য়েন্থোক্লি
হৌজিক ফাওবদা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ২৯৩৩; ওক্সিজেন সিলিন্দর ২৪২৯; ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ১৩; ভেন্তিলেতর/বাই পাপ/সি পাপ ২৯৫১; রেমদেসিভির লাথ ৩ হেন্না পীরকখ্রে
07 MAY 2021 6:25PM by PIB Imphal
মালেম শিনবা থুংনা শন্দোক্লিবা লাইনা-লাইচৎ অসি মাই পাক্না থেংননবগীদমক্তা, ভারত সরকারনা ২০২১গী এপ্রিল ২৭তগী মালেম অসিগী তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিং/ওর্গনাইজেসনশিংদগী কোবিদ-১৯ রিলিফ মেদিকেল সপ্লাইশিং অমসুং ইক্ব্যুইপমেন্তশিং মতেং ওইনা অমসুং ইন্তরনেস্নেল দোনেসনশিং ফংদুনা লাক্লি৷
মালেম শিনবা থুংনা শন্দোক্লিবা লাইনা-লাইচৎ অসি মাই পাক্না লান্থেংননবা ভারত সরকারনা লেপ্পা লৈতনা হোৎনদুনা লাক্লি৷
হৌজিক ফাওবদা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ২৯৩৩; ওক্সিজেন সিলিন্দর ২৪২৯; ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ১৩; ভেন্তিলেতর/বাই পাপ/সি পাপ ২৯৫১; রেমদেসিভির লাথ ৩ হেন্না পীরকখ্রে৷
২০২১গী মে ৬তা ফংখিবা মরু ওইবা পোৎলমশিং অদুদি:
১. ন্যু জিলেন্দ
• অমমমদা য়ুনিৎ ১২ চনবা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর পেল্লেত ৬ (৭২)
২. য়ু.কে.
• পেল্লেত ২০দা পেক্ত তৌরবা সিলিন্দরশিং লিতর ৪৬.৬(৩৭৫)
৩. জর্মনী
• মোবাইল ওক্সিজেন প্লান্ত ১- অহানবা ত্রেঞ্চ
৪. নেদরলেন্দ
• ভেন্তিলেতর : (৪৫০)
• ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর : (১০০)
২০২১গী মে ৫ ফাওবদা ফংলিবা পোৎলম পুম্নমক রাজ্যশিং/ইন্সতিত্যুসনশিং অসিদা মাই পাক্না য়েন্থোকখ্রে৷
কোবিদ পেসেন্তশিং লাইয়েংবদা শিজিন্নগদৌরিবা ভেন্তিলেতরশিং, ওক্সিজেন সিলিন্দরশিং অমসুং ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরশিং য়াওনা মপান লৈবাকশিংদগী পুশিল্লক্লিবা কোবিদ-১৯ ইক্ব্যুইপমেন্ত অসিগী মতাংদা ন্যু দিল্লিদা লৈরিবা সাফদার্জুঙ্গ হোস্পিতালগী এম.এস. প্রোফেসর এস.ভি. আর্য়না ফোংদোকখ্রে৷
[দি.দি. ন্যুস ত্বিত্তর লিঙ্ক:https://twitter.com/DDNewslive/status/1390604996077576193?s=08]
দিল্লিদা লৈরিবা সাফদার্জুঙ্গ হোস্পিতালদা শিজিন্নরিবা ইনফ্যুজন পম্প অমগী ফোতো
আন্ধ্র প্রদেশতা লৈরিবা এ.আই.আই.এম.এস. মঙ্গলাগিরিনা রেমদেসিভির ফংখিবগী ফোতো
মালেম অসিগী লৈবাকশিংনা মতম চানা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরশিং মতেং ওইনা পীরক্তুনা পোৎলমশিং অসিবু কা হেন্না দরকার ওইরিবা পেসেন্তশিং অসি লাইয়েংবা মতমদা শিজিন্নখিবা অসিগীদমক মালেম অসিগী দোনরশিংবু নাগপুরদা লৈরিবা এ.আই.আই.এম.এস.কী প্রোফেসর অমোল দুবেনা থাগৎখ্রে৷
[দি.দি. ন্যুস ত্বিত্তর লিঙ্ক: https://twitter.com/DDNewslive/status/1390605705384693762?s=08]
দি.আর.দি.ও. ফেসিলিতীদা শেমগৎলিবা জর্মন ওক্সিজেন জেনেরেল প্লান্তগী ফোতোশিং
মপান লৈবাকশিং অসিদগী ভারতনা মতেং ওইনা ফংলিবা সপোর্ত সপ্লাইশিং অসি ইফেক্তিব ওইনা য়েন্থোক্ননবগীদমক ভারত সরকারনা সিস্তেমেতিক মেকানিজম অমা শেমখ্রে৷ তোঙান তোঙানবা এজেন্সীশিংগা খুৎশম্নদুনা কার্গো ক্লিয়রেন্স অমসুং দেলিভরীশিং অদু থিন্থবা তৌদনা পাংথোকই৷ হায়রিবা থবকশিং অদু চাং নাইনা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না নিংথিনা য়েংশিল্লি৷ মসিনা রাজ্য/য়ু.তি. ৩১ অমসুং তর্চরী কেয়র ইন্সতিত্যুসনশিংগী মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরদা সপ্লিমেন্ত তৌদুনা মতেং পাংলগনি অমসুং হোস্পিতেলাইস তৌরবা কোবিদ-১৯ পেসেন্তশিং অদু নিংথিনা লাইয়েং চত্থনবা মখোয়গী লৈরিবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত কেপাসিতীশিং অদু হেন্না ফহল্লগনি৷
রিসিপ্ত অদু কোওর্দিনেৎ তৌনবা অমসুং গ্রান্তশিং, এইদ অমসুং দোনোসনশিং ওইনা ফংলিবা ফোরেন্দ কোবিদ রিলিফ মেতরিয়েলশিং অদু য়েন্থোক্নবা দেদিকেতেদ কোওর্দিনেসন সেল অমা হকশেল মন্ত্রালয়দা শেমখ্রে৷ মসিগী সেল অসি ২০২১গী এপ্রিল ২৬তগী মথৌ তৌবা হৌরগনি৷ স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসিদ্যোর অমা শেমখ্রে অমসুং হকশেল মন্ত্রালয়না ২০২১গী মে ২দগী চৎনখ্রে৷

Ministry of Health and Family Welfare
Government of India continues to effectively Allocate and Deliver COVID -19 supplies received from the Global Community to States and UTs
2933 Oxygen Concentrators, 2429 Oxygen Cylinders, 13 Oxygen Generation Plants, 2951 ventilators/ Bi PAP/ C PAP, More than 3L Remdesivir vials delivered so far
07 MAY 2021 6:25PM by PIB Delhi
In the collaborative and collective fight against the global pandemic, Government of India has been receiving international donations and aid of COVID-19 relief medical supplies and equipment since 27 April 2021 from different countries/organisations.
The Government of India continues to be at the forefront of this fight against the COVID19 pandemic.
2933 Oxygen Concentrators, 2429 Oxygen Cylinders, 13 Oxygen Generation Plants, 2951 ventilators/ Bi PAP/ C PAP, More than 3L Remdesivir vials delivered so far.
Major items received on 6 May 2021 include:
1. New Zealand
• Oxygen Concentrators 6 pallets of 12 units each (72)
1. UK
• Cylinders packed in 20 pallets 46.6 liter(375)
1. Germany
• 1 Mobile Oxygen Plant- first trench
1. The Netherlands
• Ventilator : (450)
• Oxygen Concentrator : (100)
All items received upto 6th May 2021 have been effectively allocated and promptly dispatched to the states/institutions. This is an ongoing exercise.
Prof S V Arya, MS, Safdarjung Hospital, New Delhi speaks about the COVID-19 equipment received from abroad including Ventilators, Oxygen Cylinders and Oxygen Concentrators and being put to use for treatment of COVID patients.
[DD News twitter link:https://twitter.com/DDNewslive/status/1390604996077576193?s=08]
Photo of an Infusion pump in use at Safdarjung Hospital, Delhi
Photo of Remdesivir being received at AIIMS Mangalagiri, Andhra Pradesh
Prof Amol Dubey from AIIMS, Nagpur thanks the international donors for the timely help through Oxygen Concentrators as a result of which many needy patients have received the much needed medical care.
[DD News twitter link: https://twitter.com/DDNewslive/status/1390605705384693762?s=08]
Photos of German Oxygen General plant being readied at DRDO facility
Government of India has designed a systematic mechanism for effective and prompt allocation and distribution of the support supplies received by India. The cargo clearance and deliveries are facilitated without delay in coordination with various agencies. This is being comprehensively monitored by the Union Health Ministry on a regular basis. This will help to supplement the medical infrastructure of the tertiary care institutions and 31 States/UTs, and strengthen their clinical management capacities for prompt and effective clinical management of the hospitalised COVID19 patients.
A dedicated Coordination Cell has been created in the Health Ministry to coordinate the receipt and allocation of foreign COVID relief material. This Cell started functioning from 26th April 2021.A Standard Operating Procedure has been framed and implemented by the Health Ministry since 2nd May, 2021.