হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
মালেমগী কম্ম্যুনিতীনা পীরকখিবা কোবিদ-১৯ সপ্লাইশিং অদু ভারত সরকারনা লেপ্পা লৈতনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা য়েন্থোক্লি
হৌজিক ফাওবদা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ১৮৪১; ওক্সিজেন সিলিন্দর ১৮১৪; ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ০৯; ভেন্তিলেতর/বাই পাপ/সি পাপ ২৪০৩; রেমদেসিভির লাথ ২.৮ হেন্না পীরকখ্রে
06 MAY 2021 7:32PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিনা মালেম শিনবা থুংনা নাহল্লিবা লাইনা-লাইচৎ লান্থেংনরিবা অসিদা মালেমগী কম্ম্যুনিতীনা মতেং পাংলকখ্রে৷ ভারত সরকারনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগা পুন্না খুৎশম্ননা চৎমিন্নদুনা অমসুং “হ্বোল ওফ সোসাইতী” এপ্রোচ অমগী মখাদা প্রজাশিং অসিগী মতেংগা লোইননা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসি লান্থেংননবা মাংজিন থানা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি৷
এম্পৱার গ্রুপ নম্বর ৩গী মীফম অমা নিতি সি.ই.ও. শ্রী অমিতাভ কান্তগী লুচিং মখাদা পাংথোকখ্রে৷ কেন্দ্রগী সেক্রেতরী (আই. অমসুং বি.) শ্রী অমিত খেয়র, কেন্দ্রগী সেক্রেতরী(এক্সপেন্দিচর) দা. তি.ভি. সোমানাথন, এদিস্নেল সেক্রেতরী(এম.ই.এ.) শ্রী দাম্মু রবি, এদিস্নেল সেক্রেতরী (ঐচ.) শ্রীমতি আর্তি অহুজানা মপান লৈবাকশিং অসিদগী মতেং ওইনা ফংখিবা পোৎলমশিং অদু য়েন্থোনবগী লম্বীশিং খন্ন-নৈননবা উন্নখ্রে৷ রিলিফ মেতরিয়েল অদুনা ওফ শোরশিং অদু থাদোক্লবা মতমদা মখোয়না খঙলকই; ইনফোর্মেসন অদু দিস্ত্রিব্যুসন প্লান শেম্লিবা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়দা থাখি হায়না এদিস্নেল সেক্রেতরী(এম.ই.এ.)না ফোংদোকখ্রে৷ মপান লৈবাকশিংদগী ফংলিবা পোৎলমশিং অদুনা ভারততা হেক য়ৌবগা পোৎলমশিং অদু য়েন্থোক্নবগী দিস্ত্রিব্যুসন প্লান অদু মাংজৌননা শেমদুনা থমখ্রবনি হায়না হকশেল মন্ত্রালয়গী এদিস্নেল সেক্রেতরীনা ফোংদোকখ্রে৷
ভারত সরকারনা ২০২১গী এপ্রিল ২৭তগী মালেম অসিগী তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিং/ওর্গনাইজেসনশিংদগী কোবিদ-১৯ রিলিফ মেদিকেল সপ্লাইশিং অমসুং ইক্ব্যুইপমেন্তশিং মতেং ওইনা অমসুং ইন্তরনেস্নেল দোনোসনশিং ফংদুনা লাক্লি৷
হৌজিক ফাওবদা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ১৮৪১; ওক্সিজেন সিলিন্দর ১৮১৪; ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ০৯; ভেন্তিলেতর/বাই পাপ/সি পাপ ২৪০৩; রেমদেসিভির লাথ ২.৮ হেন্না পীরকখ্রে৷
২০২১গী মে ৫দা ফংখিবা মরু ওইবা পোৎলমশিং অদুদি:
১. ওস্ত্রেলিয়া
• ভেন্তিলেতর/ বাই পি.এ.পি./ সি পি.এ.পি.(১০৫৬)
• এক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর(৪৩)
২. যু.এস.এ.
• আর.দি.কে., (৪০৩০০)
• রেমদেসিভির (~লাখ ১.৫৬)
• পি.পি.ই. কিৎশিং অমসুং অতোপ্পা অহেনবা পোৎলমশিং
৩. বাহরেন
• লিক্ব্যুইদ ওক্সিজেন কন্তেনর (০২)
২০২১গী মে ৫ ফাওবদা ফংলিবা পোৎলম পুম্নমক রাজ্যশিং/ইন্সতিত্যুসনশিং অসিদা মাই পাক্না য়েন্থোকখ্রে৷
ইন্তরনেস্নেল এইদকী শরুক অমা ওইনা কোবিদ ইক্ব্যুইপমেন্তশিং অসি ফংবা মতমদা: ন্যু দিল্লিগী এল.ঐচ.এম.সি. হোস্পিতাল অসিদা মাংজৌননা ইক্ব্যুইপমেন্ত অসি দিপ্লোই তৌখ্রে হায়না হোস্পিতাল অসিগী দোক্তর এন.এন. মাথুরনা ফোদোরকখ্রে৷
মপান লৈবাকশিং অসিদগী ভারতনা ফংলিবা সপোর্ত সপ্লাইশিং অসি নিংথিনা য়েন্থোক্ননবগীদমকভারত সরকারনা স্ত্রিমলাইন অমসুং সিস্তেমেতিক মেকানিজম অমা শেমখ্রে৷ রিসিপ্ত অদু কোওর্দিনেৎ তৌনবা অমসুং গ্রান্তশিং, এইদ অমসুং দোনোসনশিং ওইনা ফংলিবা ফোরেন্দ কোবিদ রিলিফ মেতরিয়েলশিং অদু য়েন্থোক্নবা দেদিকেতেদ কোওর্দিনেসন সেল অমা হকশেল মন্ত্রালয়দা শেমখ্রে৷ মসিগী সেল অসি ২০২১গী এপ্রিল ২৬তগী মথৌ তৌবা হৌরগনি৷ স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসিদ্যোর অমা শেমখ্রে অমসুং হকশেল মন্ত্রালয়না ২০২১গী মে ২দগী চৎনখ্রে৷
তোঙান তোঙানবা এজেন্সীশিংগা খুৎশম্নদুনা কার্গো ক্লিয়রেন্স অমসুং দেলিভরীশিং অদু থিন্থবা তৌদনা পাংথোকই৷ হায়রিবা থবকশিং অদু চাং নাইনা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না নিংথিনা য়েংশিল্লি৷ মসিনা রাজ্য/য়ু.তি. ৩১ অমসুং তর্চরী কেয়র ইন্সতিত্যুসনশিংগী মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরদা সপ্লিমেন্ত তৌদুনা মতেং পাংলগনি অমসুং হোস্পিতেলাইস তৌরবা কোবিদ-১৯ পেসেন্তশিং অদু নিংথিনা লাইয়েং চত্থনবা মখোয়গী লৈরিবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত কেপাসিতীশিং অদু হেন্না ফহল্লগনি৷

Ministry of Health and Family Welfare
Government of India continues to Effectively Allocate COVID -19 supplies received from the Global Community to States and UTs
1841 Oxygen Concentrators; 1814 Oxygen Cylinders; 09 Oxygen Generation Plants; 2403 ventilators/ Bi PAP/ C PAP; more than 2.8 L Remdesivir vials delivered, so far
06 MAY 2021 7:32PM by PIB Delhi
In the fight against the global pandemic, the global community has extended a helping hand in supporting efforts of India in this collective fight against COVID19. The Government of India continues to be at the forefront of this fight against the COVID19 pandemic in collaboration with the States and UTs and with the support of its citizens under a “whole of society” approach.
A meeting of the Empowered Group No.3 was held under the chairmanship of NITI CEO Shri Amitabh Kant in which Union Secretary (I&B) Shri Amit Khare, Union Secretary (Expenditure) Dr T V Somanathan, Addl. Secy (MEA) Shrir Dammu Ravi, Addl Secy (H) Ms. Arti Ahuja met to discuss ways and means of expediting the distribution of material aid received from abroad. Additional Secretary(MEA), informed that they come to know when the relief material leaves the off shores; the information is sent to Union Health Ministry who then work out the distribution plan. Additional Secretary, Health Ministry informed that distribution plans of material received from abroad are already in place by the time it lands in India.
Government of India has been receiving international donations and aid of COVID-19 relief medical supplies and equipment since 27 April 2021 from different countries/organisations.
1841 Oxygen Concentrators; 1814 Oxygen Cylinders; 09 Oxygen Generation Plants; 2403 ventilators/ Bi PAP/ C PAP; more than 2.8 L Remdesivir vials delivered, so far.
Major items received on 5 May 2021 include:
1. Australia
• Ventilator/ Bi PAP/ C PAP (1056)
• Oxygen Concentrator (43)
1. USA
• RDK (40300)
• Remdesivir (~1.56 lakh)
• PPE kits and additional other items
1. Bahrain
• Liquid Oxygen Container (02)
All items received up to 5th May 2021 have been effectively allocated and promptly dispatched to the states/institutions. This is an ongoing exercise.
Dr N N Mathur, LHMC Hospital, New Delhi on receiving the consignment of COVID equipment as part of international aid: The equipment has already been deployed in the hospital.
Government of India has designed a streamlined and systematic mechanism for effective allocation and distribution of the support supplies received by India. A dedicated Coordination Cell has been created in the Health Ministry to coordinate the receipt and allocation of foreign COVID relief material as grants, aid and donations. This Cell started functioning from 26th April 2021. A Standard Operating Procedure has been framed and implemented by the Health Ministry since 2nd May, 2021.
The cargo clearance and deliveries are facilitated without delay in coordination with various agencies. This is being comprehensively monitored by the Union Health Ministry on a regular basis. This will help to supplement the medical infrastructure of the tertiary care institutions and 31 States/UTs, and strengthen their clinical management capacities for prompt and effective clinical management of the hospitalised COVID19 patients.